Annonce
Fødselsdage

Fødselsdag: Parkerede cyklen og satte sig bag rattet

Lars Bak er blevet ansat som assisterende sportsdirektør på World Tour-holdet NTT. Foto: Claus Bonnerup/Ritzau Scanpix
Lars Bak, der torsdag 16. januar fylder 40 år, stoppede efter 2019-sæsonen sin karriere som cykelrytter og blev assisterende sportsdirektør på samme hold.

40 Lars Bak har været en af de mest fremtrædende danske cykelryttere i dette årtusind, men i 2020 har han fået en ny rolle.

Silkeborgenseren kørte i oktober sidste år sit sidste løb som professionel, men allerede da han krydsede målstregen, vidste han, at han ønskede at blive i branchen. Torsdag 16. januar fylder han 40 år og kan nu kalde sig assisterende sportsdirektør på World Tour-holdet NTT. Samme hold, som Bjarne Riis har bebudet, at han skal være team manager og øverste sportslige ansvarlige for.

- Man skal nok ikke regne med at få Tour de France og de største løb til at starte med. Jeg regner med at skulle køre meget andenbil og være en mentor og støtte for rytterne. Jeg skal præge det på min måde og se, hvordan de erfarne sportsdirektører gør det, lød det fra Bak i december.

Det var også på NTT, der i fire år kørte under navnet Dimension Data, at Bak kørte sin sidste sæson som aktiv.

Forinden var det blevet til syv år på det belgiske Lotto-mandskab. Her var han ofte trækæsel i front af feltet, når sprinterne skulle køres i stilling til sejr i de største cykelløb. Bak var en slider, og det vidner hans 807 løbsdage i det forgangne årti også om. Ingen andre danskere var oftere i sadlen i årtiet end ham.

Men selv om han ofte arbejdede hårdt for holdkammeraterne, var han også klar på at gribe chancen, når den bød sig. I 2012 kastede det en etapesejr af sig i Giro d'Italia, og tidligere i karrieren kørte han rundt i dannebrogstrøjen som vinder af DM i linjeløb og enkeltstart.

Efter karrierestoppet er hverdagen anderledes. Bak har ikke længere ondt i kroppen, når han vågner. Og han skal ikke stresse over, om decimalerne er en smule højere end sædvanligt, når han kigger på vægten.

- Ikke fordi jeg er blevet fed, men jeg kan godt se - og det siger min kone også - hun kan godt se, at der er lidt mere af mig. Jeg er ikke lige så stresset med vægten, sagde han i december om sin nye tilværelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Hvad blev der af Sculpture by the Sea? Aros-direktør drømmer om igen at vise strandkunst

Annonce