Annonce
Fødselsdage

Fødselsdag: Parkerede cyklen og satte sig bag rattet

Lars Bak er blevet ansat som assisterende sportsdirektør på World Tour-holdet NTT. Foto: Claus Bonnerup/Ritzau Scanpix
Lars Bak, der torsdag 16. januar fylder 40 år, stoppede efter 2019-sæsonen sin karriere som cykelrytter og blev assisterende sportsdirektør på samme hold.

40 Lars Bak har været en af de mest fremtrædende danske cykelryttere i dette årtusind, men i 2020 har han fået en ny rolle.

Silkeborgenseren kørte i oktober sidste år sit sidste løb som professionel, men allerede da han krydsede målstregen, vidste han, at han ønskede at blive i branchen. Torsdag 16. januar fylder han 40 år og kan nu kalde sig assisterende sportsdirektør på World Tour-holdet NTT. Samme hold, som Bjarne Riis har bebudet, at han skal være team manager og øverste sportslige ansvarlige for.

- Man skal nok ikke regne med at få Tour de France og de største løb til at starte med. Jeg regner med at skulle køre meget andenbil og være en mentor og støtte for rytterne. Jeg skal præge det på min måde og se, hvordan de erfarne sportsdirektører gør det, lød det fra Bak i december.

Det var også på NTT, der i fire år kørte under navnet Dimension Data, at Bak kørte sin sidste sæson som aktiv.

Forinden var det blevet til syv år på det belgiske Lotto-mandskab. Her var han ofte trækæsel i front af feltet, når sprinterne skulle køres i stilling til sejr i de største cykelløb. Bak var en slider, og det vidner hans 807 løbsdage i det forgangne årti også om. Ingen andre danskere var oftere i sadlen i årtiet end ham.

Men selv om han ofte arbejdede hårdt for holdkammeraterne, var han også klar på at gribe chancen, når den bød sig. I 2012 kastede det en etapesejr af sig i Giro d'Italia, og tidligere i karrieren kørte han rundt i dannebrogstrøjen som vinder af DM i linjeløb og enkeltstart.

Efter karrierestoppet er hverdagen anderledes. Bak har ikke længere ondt i kroppen, når han vågner. Og han skal ikke stresse over, om decimalerne er en smule højere end sædvanligt, når han kigger på vægten.

- Ikke fordi jeg er blevet fed, men jeg kan godt se - og det siger min kone også - hun kan godt se, at der er lidt mere af mig. Jeg er ikke lige så stresset med vægten, sagde han i december om sin nye tilværelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spørgsmål om habilitet: Jamen, er det ikke bare politik

Bünyamin Simsek er en kontant mand, rap og skrap i replikken. Som medlem af Venstres gruppe på syv er hans indflydelse i Aarhus Byråd begrænset. Blokken af socialdemokraterne og deres medspillere SF, Enhedslisten og Radikale kan skabe flertal, så rådmanden for teknik og miljø kan have svært ved at komme igennem med sine ideer. Sådan er politik. Så Simsek forsøger at markere sig på andre måder. Han har ikke spor imod at diske op med anderledes og provokerende ideer og forslag, og han går ikke af vejen for en god diskussion og et verbalt slagsmål. For eksempel som da han gik ind i sagen om p-pladserne ved fiskeforretningerne på havnen for nylig. Her tog han parti for de erhvervsdrivende, helt i pagt med Venstres holdninger. Det er også, hvad han gør i den sag, der nu er til diskussion. To medlemmer af byrådet mener, at Simsek har været lovlig tæt på erhvervsmanden Martin Busk, der har interesser i Risskov. De to byrådskolleger mener, at Simsek har været lidt for langt fremme i skoene i en sag, hvor Busk har søgt om lov til at udstykke en grund på Rolighedsvej 16 A i Risskov i to. Juridisk Afdeling i Aarhus Kommune har behandlet klagen fra de to politikere, og svaret er utvetydigt: Simsek er ikke inhabil i sagen. Rådmanden har holdt møder med Busk, de to er medlemmer af den samme forening, Det Borgerlige Skydeselskab, og de har været på rejser i Tyrkiet sammen med en del andre. Så de to klagere fra Enhedslisten og Radikale synes, de taler rigeligt meget sammen. Men er det ikke bare politik, det Simsek har gjort? Politikere går ind i et parti, der passer med deres synspunkter, og plejer interesser for de mennesker, som er på samme politiske linje. Det gør vel ikke kun Simsek, men det gør alle andre politikere. Det er en del af deres job. Og de forsøger at fremme de synspunkter, som deres parti og de selv repræsenterer. Så længe indstillinger til byrådet og afgørelser, de træffer, er inden for de gældende love og regler er der ingenting at komme efter. Det er vel også det, juridisk afdeling siger med afgørelsen.

AGF

AGF må undvære en håndfuld profiler i træningskamp

Aarhus For abonnenter

Mads mistede sin lillebror til sjælden kræftsygdom: 'Jeg har aldrig oplevet noget, der var mere smertefuldt'

Annonce