Annonce
Fødselsdage

Fødselsdag: Prisvindende chokolademager faldt i gryden

Mikkel Friis-Holm blev fascineret af, hvor god chokolade kunne blive, og han er nu flere gange blevet kåret som verdensmester. Lørdag 14. marts fylder han 50 år. Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix
Mikkel Friis-Holm har gennem flere år vundet priser for sin chokolade i verdensklasse. Baggrunden for succesen opstod under et møde i byen San Francisco.
Annonce

50 Den uddannede kok, som holder til i Hvalsø, har flere gange kunnet kalde sig for verdensmester i chokolade. En anerkendelse, som han gennem flere år har fået tildelt ved International Chocolate Awards i Firenze.

Lørdag 14. marts fylder Mikkel Friis-Holm 50 år.

Da han vandt prisen for sin chokolade i 2018, så han det som et stort skulderklap.

- Jeg har ikke skabt Friis-Holm Chokolade med en drøm om at køre en Ferrari og tjene en masse penge. Jeg har skabt det for at lave den bedste chokolade, man kan lave, både når det kommer til kvalitet og etik, sagde Mikkel Friis-Holm dengang.

Interessen for chokolade begyndte for 22 år siden på den anden side af kloden. Nærmere bestemt i San Francisco, hvor han arbejdede som kok i 1998. Her mødte han to amerikanere, som lige havde startet en chokoladefabrik to måneder forinden. De to amerikanere lavede chokolade af høj kvalitet og med en tilgang, som inspirerede Mikkel Friis-Holm til selv at engagere sig i chokolade og kakaobønner.

- Jeg plejer at sige, at det var der, jeg faldt i gryden, siger han.

Da han startede sit eget chokoladefirma i 2014, delte han lokaler med Hvalsø Ældrecenter. Her havde han lejet sig ind i centrets køkken, hvor chokoladeproduktionen foregik i tre år. Senere flyttede produktionen ind i nye og større lokaler hos Herslev Bryghus. Her var mere plads, så produktionen kunne udvides. Det betyder, at Mikkel Friis-Holm også fik mulighed for at udvide sit sortiment.

Mikkel Friis-Holm er desuden medstifter af organisationen Direct Cacao, som arbejder for rimelige forhold for kakaobønder.

For ham går det meste af tiden med chokolade. Derudover kan han godt lide at læse en god bog. Han fejrer den runde dag sammen med sin familie.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Politiet blev chikaneret flere gange på Kappelvænget: Flere anholdelser i Brabrand tirsdag aften

Navne

Ph.d.-forsvar: At binde metal til gummi

Coronavirus

Live: Pfizer kan ikke levere - Danmark får 100.000 færre doser i første kvartal

Erhverv

Den billige coronabenzin stiger: De dyre dråber runder 11 kroner

Annonce