Annonce
Fødselsdage

Fødselsdag: Thoft har sagt farvel til SF og revisorfirmaet

Jens Thoft fylder 75 år fredag 7. februar. Privatfoto
Jens Thoft var medlem af Folketinget for SF i to valgperioder, men vendte herefter retur til Aarhus for at passe sin revisionsvirksomhed. I dag har han taget afsked med såvel SF som firmaet, men han gløder stadig over politik.

75 Jens Thoft, Højbjerg, fylder 75 år fredag 7. februar.

Fødselaren beskriver sig selv som revisor, fredsaktivist og tidligere folketingsmedlem. Han indledte sin politiske karriere i 1960 i Kampagnen mod Atomvåben i fødebyen, Esbjerg. Samme år blev han medlem af SF's ungdom.

Efter at have færdiggjort sin HD-uddannelse på Handelshøjskolen i Aarhus åbnede han egen virksomhed, mens han samtidig var aktiv i bl.a. Aldrig Mere Krig, OOA og Nej til Atomvåben, var redaktør af Tidsskriftet Ikkevold og var med til at starte Greeenpeace i Aarhus i 1973. I 1984 blev han medlem af Folketinget for SF, hvor han fik ordførerskaber som skat og sikkerhedspolitik. Da han blev valgt, forpligtede han sig til ikke at opstille efter at have været valgt i to hele perioder. Det løfte holdt han, da han i 1994 efter 10 år i Folketinget undlod at genopstille og herefter vendte tilbage til sin virksomhed i Aarhus.

I årene herefter har han bl.a. undervist freelancejournalister og pressefotografer i skatteregler, ligesom han har holdt økonomisk hus med mange andelsforeninger. I 2018 kunne han fejre 50-årsjubilæum med sit revisionsfirma, men havde da sat det under afvikling.

"Fra både EU og Christiansborg er der i dag kommet så mange - og efter min mening totalt idiotiske regler - at den type mindre virksomhed, som jeg har drevet hele mit arbejdslív, ikke kan eksistere længere. Den kvæles i bureaukrati: Persondata- og databeskyttelsesforordningerne, det såkaldte GDPR, er seneste afsindige vildskud", erklærer Jens Thoft, der savner sin kunder, men ikke længere kan magte opgaven som revisor på grund af en øjensygdom. Forretning driver han dog stadig i det små, og han vil ikke kaldes for pensionist.

Jens Thoft er ikke længere medlem af SF. Regeringsdeltagelsen og de kompromisser, der fulgte med, var for meget for ham, men han føler sig fortsat som "kultur-SF'er", forklarer han.

Han har henover de senere år skiftet sin villa i Marseliskvarteret ud med en noget mindre villa i Højbjerg. Fritiden bruger han og hans kæreste, Gerda, på familie og hyppige rejser. Jens Thoft var gift med cand.linc merc. Helle Pløger, med hvem han har datteren Lone og to børnebørn. Parret blev skilt i 1978. I 1992 blev han gift igen med skolepsykolog Pernille Thoft, der døde i 2007. Han er bonusfar til hendes datter og tre børnebørn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Udeservering eller ej? Blandede holdninger hos århusianske restauratører

AGF For abonnenter

Er Stig Inge Bjørnebye den rigtige for AGF? Det vigtigste lige nu er, at klubben igen har fået en sportschef

Annonce