Annonce
Navne

Fødselsdag: Topadvokat i defensiven

Simon Evers Hjelmborg er vokset op i et kreativt bofællesskab i Aabenraa. I dag bor han midt i København. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Simon Evers Hjelmborg sidder for bordenden i advokatfirmaet Bech-Bruun, der for tiden kæmper for sit omdømme i udbytteskandalen. Mandag 6. juli fylder han 50 år.
Annonce

50 ÅR: Som topadvokat er Simon Evers Hjelmborg ekspert på flere områder.

EU-jura, konkurrenceret, udbudsret og statsstøtteregler kan han til fingerspidserne. Også strategisk rådgivning for erhvervslivet står han for. Og så er han leder i en virksomhed med mere end 500 ansatte.

Men for tiden er det en anden kompetence, der er i høj kurs: Evnen til at forsvare sig.

Simon Evers Hjelmborg, der mandag 6. juli fylder 50 år, er nemlig bestyrelsesformand og partner i advokatfirmaet Bech-Bruun.

Det er det advokatfirma, der har rådgivet flere kunder, som står anklaget for at svindle den danske stat for milliardbeløb i den såkaldte udbytteskandale.

Annonce

Uden ansvar

Og Bech-Bruun har ifølge anklagerne været dybt involveret i forarbejdet til de ulovlige transaktioner. Så dybt, at advokatfirmaet i april blev mødt med et krav om at betale trekvart milliard kroner i erstatning til staten. Med renter krydser beløbet milliardgrænsen.

Bech-Bruun afviser anklagen lodret. Så sagen skal afgøres i retten.

- Vi afviser ethvert krav om betaling af erstatning for statens tab af penge. Vi er uden ansvar i sagen, og vi ser trygt frem til, at sagen kommer for en domstol, sagde Simon Evers Hjelmborg tidligere i år til Berlingske.

Men firmaets omdømme har utvivlsomt lidt et knæk. Også fordi fire af Bech-Bruuns advokater tidligere har tabt en sag i Advokatnævnet om inhabilitet i forbindelse med en undersøgelse af udbyttesagen. Samtidig skulle firmaet betale sit salær fra staten tilbage.

Den sag har Simon Evers Hjelmborg også bragt for retten.

Annonce

Hurtig karriere

Alt i alt er det altså noget af en opgave, han som nyudnævnt formand har på hænderne med at forsvare Bech-Bruun.

Han kender til gengæld også firmaet ind og ud. Han kom til som fuldmægtig i 1997. Forud for det gik jurastudier på Aarhus Universitet.

Allerede i 2003 blev han partner, og fra 2014 indtog han chefstolen som ledende partner i det, der i dag er Danmarks største advokatfirma. I marts i år blev han så forfremmet til bestyrelsesformand.

Han har også sideløbende undervist på både sit gamle universitet og Københavns Universitet samt skrevet flere bøger om konkurrenceret i Danmark og EU.

Han er bosat i København sammen med sin teenagesøn, som han nyder at rejse på ferie og gå på jagt med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Aarhus

Efter kras kritik: Regionen lover nu markant kortere ventetid på at blive corona-testet

Annonce