Annonce
Fødselsdage

Fødselsdag: Turistbranchens garvede anfører

Katia Østergaard, der fredag 27. december fylder 50 år, er administererende direktør i Horesta og repræsenterer branchen, når der blandt andet skal forhandles overenskomster med 3F. Foto: Uffe Weng/Ritzau Scanpix
Hun har flere chefstillinger bag sig, og i dag kan hun kalde sig administrerende direktør i Horesta. Fredag 27. december runder Katia Østergaard 50 år.

50 Hun blev uddannet jurist fra Københavns Universitet i 1996 og har blandt andet taget en bestyrelsesuddannelse på Copenhagen Business School. Siden 2010 har Katia Østergaard været administrerende direktør i Horesta, der organiserer hoteller og restauranter og varetager interesser for turist- og oplevelseserhvervet.

Fredag 27. december fylder branchens overhoved 50 år.

Fra 2001 til 2002 var hun personaledirektør i Hilton International Nordic. Fra 2007 og næsten fire år frem var hun ansat som direktør i Dansk Erhverv.

Sideløbende har hun beskæftiget sig med en række bestyrelsesposter i blandt andet Center for Kultur og Oplevelsesøkonomi og Copenhagen Film Fund. Hun har også været bestyrelsesmedlem i Pension Danmark i næsten ni år.

I Horesta er Katia Østergaard virksomhedens repræsentant, når der forhandles overenskomster med blandt andet 3F. I konflikten om de kinesiske kokkes dårlige arbejdsforhold i Danmark støtter hun forslaget fra 3F, som har udtalt, at der skal være mulighed for at give karantæner til virksomheder, der ansætter illegal eller sort arbejdskraft.

- Når det handler om de virkelig grove overtrædelser, altså bevidst brug af illegal og sort aflønnet arbejdskraft, støtter jeg forslaget om at overveje en karantæneperiode, hvor virksomheden ikke har adgang til udenlandsk arbejdskraft, har Katia Østergaard sagt til Fagbladet 3F.

- Det er indgribende, men der skal være alvorlige sanktioner, når der bevidst svindles på den måde, som der har været fremme i den konkrete sag, sagde hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Leder For abonnenter

Hykleri: Mail-sagen giver et vigtigt indblik i dansk politik

”Det vil være godt, hvis Venstre vil være med til at tage ansvar.” Sådan lød det fra finansminister Nicolai Wammen fredag eftermiddag i forbindelse med forhandlingerne om udligningsreformen. Han sagde altså med andre ord, at Venstre ikke tager ansvar, fordi partiet vil i en anden retning end den, Socialdemokratiet har fået kritik for af talrige socialdemokratiske borgmestre i det meste af landet. Søndag aften og efter at både Nicolai Wammen, som står i spidsen for den kommunale udligningsreform, og indenrigsminister Astrid Krag havde kritiseret Venstre for Christiansborg-fnidder, landede en mail, som udstiller Socialdemokratiets hykleri. Mailen, der var sendt fra Socialdemokratiets presseafdeling, blev offentliggjort i Jyllands-Posten og viste, hvordan man har planlagt ”angreb på Venstre”. Det skal ske både i de traditionelle medier og på sociale medier. Mailen udstiller noget, vi godt vidste. Den giver et indblik i, hvordan politik fungerer, men problemet er, at det kommer lige efter en ordkløveragtig kritik mod Venstre i en så vigtig sag som udligningsreformen. Fnidder og ordkløveri er hverdag i politik, men åbenlyst hykleri er heldigvis ikke. Det bør have konsekvenser, når politikere gør ting, der er med til for alvor at skade demokratiet og som puster til politikerleden. Vi vil se, at S virkelig tager afstand og mener, at mailen ikke er noget ”der skaber et godt forhandlingsklima” om noget så vigtig som udligningsreformen. Ikke bare i en generel mail til alle partierne, som den Nicolai Wammen sendte mandag.

Aarhus

Endnu en vej lukket af regnen: Vandet står højt på Nymarksvej

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Byudvikling For abonnenter

Det kan koste kommunen dyrt at sige nej til nedrivning af bevaringsværdige ejendomme

Annonce