Annonce
Fødselsdage

Fødselsdag: Vrøvlepoeten levede af at snakke

Kurt Thyboe var i 2010 med i TV2-programmet "Vild med dans". Han blev den første, der blev stemt ud af konkurrencen. Foto: Jonas Vandall Ørtvig/Ritzau Scanpix
Kurt Thyboe, der voksede op i Aarhus og fredag 24. januar kan fejre sin 80 årsfødselsdag, har forarget og charmeret med sin utraditionelle journalistik som boksekommentator og chefredaktør på Ugens Rapport.
Annonce

80 De fleste kender ham som boksekommentator på TV3, hvor han udviklede sit helt eget sprog med en blanding af dansk og amerikansk, utallige klichéer og ordsprog, der ofte blev blandet sammen.

Kurt Thyboe, der fredag 24. januar fylder 80 år, blev både kaldt dansklærerens skræk og dramalærerens yndling, mens han også skulle bokse med, at konventionelle journalister ikke forstod, hvad han ville med sine floskelfyldte heltefortolkninger af Muhammad Ali, Peter Belli og Michael Laudrup.

Thyboe voksede op i Aarhus og blev udlært journalist fra Aalborg Stiftstidende. Han arbejdede på B.T.'s og Politikens sportsredaktion, inden han som chefredaktør på Ugens Rapport bidrog til det lumre blads succes i årene omkring 1980.

Efter en årrække væk fra branchen, hvor han i stedet havde fokus på den smørrebrødsbutik, han sammen med sin kone åbnede i det indre København, var Thyboe atter tilbage ved tasterne i starten af 1990'erne. Han var en kort periode sportsredaktør på Ekstra Bladet, inden han i 1991 startede som boksekommentator på TV3.

Thyboe kastede sig også i en sen alder ud i musikkens verden, hvor han blandt andet har dannet makkerpar med undergrundslyrikeren Claus Høxbroe og med produceren Mani Spinx, ligesom han har skrevet flere sangtekster til Peter Belli.

Trods det finurlige smil, der ofte spiller på Thyboes læber, har livet også budt på modgang. Hans ene søn døde som 14-årig af astma, og både alkohol og stoffer har været blandt de dæmoner, Kurt Thyboe har kæmpet med. Nogle af tingene beskriver han i sin selvbiografi "Kurt. Storyteller. Mit liv" fra 2011. Den er blot en af mange bøger, boksekommentatoren har forfattet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Fire elever ramt af corona: Var netop kommet hjem fra studietur til Polen

Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Aarhus

Corona gør comeback i Østjylland: Hvor bekymrede skal vi være for det stigende smittetal?

Annonce