Annonce
Aarhus

Folkefesten er nu officielt aflyst: Der bliver ingen fejring af dronningen i år

Den århusianske folkefest i anledning af dronning Margrethes 80-års fødselsdag er aflyst. Her ses regenten, da hun fra balkonen på Aarhus Rådhus hilste på århusianerne i forbindelse med hendes 75-års fødselsdag. Foto: Henning Bagger/Scanpix
Som følge af regeringens udmelding mandag aften er dronningens fødselsdagsfejring og sommertogt til Aarhus 5. og 6. juni i år aflyst og planlægges i stedet gennemført i forsommeren næste år.
Annonce

AARHUS: En stor folkefest i Aarhus i anledning af Hendes Majestæt Dronning Margrethes 80 års fødselsdag er nu officielt aflyst.

Det meddeler Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Planen var, at Aarhus over de to dage i juni ville fejre dronningens 80 års fødselsdag med anløb af Kongeskibet Dannebrog ved Havnepladsen, karettur gennem byen med eskorte af gardehusarer og efterfølgende modtagelse på Aarhus Rådhus, hvor dronningen ville blive hyldet fra balkonen. Derefter var der planlagt en stor, folkelig fejring i Mindeparken, ligesom besøget ville fortsætte den følgende dag, hvor dronningen skulle opleve både velkendte og nye sider af byen.

Borgmester Jacob Bundsgaard beklager, at det har været nødvendigt at udsætte besøget til næste år:

- Hele byen havde glædet sig til at tage imod og fejre Hendes Majestæt Dronningen. Vi vil i stedet bruge vores tid og ressourcer på at komme bedst muligt igennem corona-krisen – og så i stedet se frem til at kunne fejre majestæten i forsommeren næste år. Jeg vil gerne takke alle de mange, mange aktører og bidragsydere, som i lang tid har været engageret i planlægningen af sommerens nu aflyste besøg. Jeres indsats har ikke været spildt, og jeg håber meget, at I alle vil holde gejsten oppe, så vi kan få en endnu flottere fejring næste år, hedder det i pressemeddelelsen.

Annonce

Ingen regent til Anholt

Hendes Majestæt Dronningens skulle have begyndt årets sommertogt med Kongeskibet Dannebrog 3. juni på Anholt. Det arrangement er også aflyst, ligesom regenten heller ikke kommer til at deltage i markeringen af 100-året for Genforeningen af Danmark og Sønderjylland i juli.

Det meddeler Kongehuset i en pressemeddelelse.

Det aflyste besøg i Sønderjylland vil blive gennemført med Genforeningsdagen den 15. juni 2021 som omdrejningspunkt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce