Annonce
Leder

Fødselsdagsfesten skal aflyses

Det virker dybt underligt og uansvarligt, at kommunen kan tro, at man om to måneder vil have fået corona-virus så meget under kontrol, at man eksempelvis kan invitere 30.000 til Dronningens fødselsdagsfest i Mindeparken.
Annonce

1.130.089 smittede og hele 60.108 døde.

Sådan lød status på den verdensomspændende corona-epidemi, lørdag klokken 14.15. Et vanvittigt skræmmende tal. Men når disse linjer læses er tallet accelereret yderligere, og sådan vil det med stor sandsynlighed blive ved i flere måneder endnu.

Corona-smitten er blevet den pandemi, som alle frygtede.

I Danmark er der heldigvis meget, der tyder på, at vi undgår det totale kaos, hvor sundhedssektoren ikke længere kan følge med. Heldigvis ser det ud til, at vores beredskab er stort nok, så vi undgår italienske tilstande med flere syge, end der er senge og respiratorer til.

Forklaringen er uden tvivl, at regeringen og myndighederne udviste rettidig omhu og fik lukket samfundet ned, inden smitten for alvor løb løbsk. Folk bliver i videst muligt omfang hjemme og forsamlinger med flere end 10 personer er forbudt.

Derfor er der også blevet aflyst en række arrangementer, som skulle have være afviklet rundt omkring i Østjylland i de kommende par måneder. Eksempelvis Classic Race og en lang række andre ting som koncerter og idrætsarrangementer er naturligvis enten aflyst eller flyttet til senere på året.

Set i det lys kan det også godt undre, at Aarhus Kommune stadig ikke har aflyst fødselsdagsfesten for dronning Margrethe, der står til at skulle afvikles 5. og 6. juni i Aarhus.

Det virker dybt underligt og uansvarligt, at kommunen kan tro, at man om to måneder vil have fået corona-virus så meget under kontrol, at man eksempelvis kan invitere 30.000 til folkefest i Mindeparken eller lade århusianerne stimle sammen i byens gader, så regenten kan hyldes under en karettur.

En vurdering som professor i virologi og immunologi ved Aarhus Universitet, Søren Riis Paludan, bakker op om i dagens avis.

Det vil naturligvis være ærgerligt ikke at kunne fejre Dronningens 80 års fødselsdag, men risikoen er simpelthen for stor. Det burde være åbenlyst for enhver.

Faktisk kan det undre, at folkene bag Northside og Grøn Koncert ikke også allerede er nået frem til samme konklusion.

Ja, det er ærgerligt, og ja, det kan blive meget dyrt for eksempelvis Northside. Men lige nu er der bare andre og større ting på spil for vores samfund.

Jan Schouby, chefredaktørFoto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Nu kan du få dit kørekort på mobilen

Annonce