x
Annonce
Østjylland

Følekasser, pileperler og bålhygge på fælleden

Familien Stampe Poulsen har fundet insekter og får dem så artsbestemt ved Naturens Dag på Nordre Fælled. Foto: Lone Hammer Sørensen
Især de unge børnefamilier var at finde til natur- og friluftsfestivalen på Nordre Fælled søndag, hvor det grønne og udelivet var i fokus.

Randers: Massevis af foreninger, mange mennesker og et utal af aktiviteter var at finde på natur- og friluftsfestivalen Naturens Dag ved Myreturen på Nordre Fælled søndag.

Især de unge børnefamilier mødte op, for er der noget, der kan tryllebinde poderne sådan en sløv søndag, så er det naturen og alle dens herligheder.

En familie på far, mor og to børn havde da også nærmest en fest på stedet.

- Børnene elsker at komme her ved Myretuen. Vi bor tæt på, så vi er her ofte. Og børnene er vilde med at være ude, gå med i haven og har masser af spørgsmål til naturen, siger Trine Stampe Poulsen, der sammen med sin mand, Mads, og børnene Sebastian og Ida-Marie, har fundet insekter, som de har afleveret til en naturvejleder, og så er de allesammen stimlet sammen om et kort, hvorpå man kan finde dyrene.

Der er en snegl, en regnorm, en bille og et tusindben. Og de to børn hopper nærmest af ivrighed for at fortælle, at de skam godt ved, hvad de har fanget.

- Det er alletiders, det får børnene meget ud af, det her, siger familien Stampe Poulsen.

Og efter at være blevet nærstuderet slippes insekterne naturligvis igen ud i den frie natur.

Naturens Dag skal flytte rundt for at gøre opmærksom på de dejlige steder, der er i Randers, fortæller Randers Naturcenters leder, Helle-Marie Taastrøm, der også er med på en stand på græsmarken ved siden af Myretuen, i lighed med mange andre foreninger med tilknytning til natur og udeliv.

- Sidste år var vi hos os på naturcentret, men næste år kunne det for eksempel være i Fussing, for så får folk øjnene op for den smukke natur der, siger hun.

Også Claire Nielsen er at finde ved Myretuen, hun er bolig-, social- og naturvejleder.

- Og vi har bare fået sådan et skønt sted her ved Myretuen, det bliver flittigt brugt, siger hun.

Annonce
Det er med at koncentrere sig, når man bliver udstyret med en stor kniv og skal partere en fasan. Foto: Lone Hammer Sørensen

Fasan skåret ud

Nogle børn og en far er ved at dissekere en fasankok og fasanhøne. Brystkødet skæres ud og ungerne er med til at lede efter hagl og skære kødet i mindre stykker. De beundrer de døde fugle og får fjer med hjem.

Andre laver pileperler, spiser signalkrebs, bager pandekager, øver fiskestangs-udkast, bygger insekthoteller, maler på sten, prøver følekasser af, tegner sandbilleder og meget meget mere, for der var virkelig noget at sætte både små og store i gang med.

Foreningerne her var med:

Naturstyrelsen Kronjylland, Myretuen, Naturpark Randers Fjord, Randersegnens Amatørarkæologer, AOF Randers, Randers Sportsfiskerklub, Visit Randers, Randers Naturcenter, Dronningborg Kogræsser- og Naturplejeforening, Friluftsland, Spejderne Randers v. Samrådet, Natur- og miljø ved Randers Kommune, Byøkologisk Forum, Natur og Ungdom Randers - Randers Naturklub, Østjysk Outdoor, FGU Adventure, Parkrun, Hold Randers Rent og Randers Orienteringsklub.

Redskaberne er i orden. De går ikke ned på økser på Natruens Dag. Foto: Lone Hammer Sørensen
Sådan ser fasankød ud, og her er kokkene ved at finde hagl, så man ikke knækker en tand, når kødet skal spises. Foto: Lone Hammer Sørensen
Randers Naturcenter havde en kæleodder med. Foto: Lone Hammer Sørensen
Myretuen bliver flittigt brugt i det daglige. Foto: Lone Hammer Sørensen
Byrummet midt i naturen er blevet samlingssted for både børn og voksne. Foto: Lone Hammer Sørensen
Her skal fasankødet snart ovre og simre. Foto: Lone Hammer Sørensen
Prøvesmagning af signalkrebs. Foto: Lone Hammer Sørensen
Præcisionskast med fiskestang. Der var præmier i form af saltfisk-lakridser til alle deltagere. Foto: Lone Hammer Sørensen
De døde fasaner fascinerede børnene. Det er lidt anderledes at se, end når kødet bare ligger i køledisken i supermarkedet. Foto: Lone Hammer Sørensen
Frodighed ved Myretuen. Foto: Lone Hammer Sørensen
Mad forberedes til bål. Foto: Lone Hammer Sørensen
Pileperle-værksted. Foto: Lone Hammer Sørensen
Trine og Mads Stampe Poulsen med børnene Sebastian og Ida-Marie hyggede sig på natur- og friluftsfestivalen. Foto: Lone Hammer Sørensen
Myretuen indbyder til leg og aktiviteter. Foto: Lone Hammer Sørensen
De deltagende foreninger havde stande på græsmarken ved siden af Myretuen på det tidligere kaserne-areal. Foto: Lone Hammer Sørensen
Godt med lidt voksenhjælp, når kødet skal holdes stille. Foto: Lone Hammer Sørensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Vilhelmsborg Festspil er gået konkurs: - Det ville være uansvarligt at bruge penge på en ny opsætning

Læserbrev

Læserbrev: 278 pensionerede læger melder sig klar til kampen mod corona i Region Midtjylland

Mange af Danmarks pensionerede læger er klar til at sætte pensionisttilværelsen på pause for at tage en tørn i kampen mod coronavirus. I en helt ny rundspørge fra Foreningen af Pensionerede Læger og Lægeforeningen svarer 1.261 pensionerede læger, at de kan og vil stille op som en del af coronaberedskabet. Af dem svarer 278, at de er parat til at hjælpe sundhedsvæsenet og træde til i Region Midtjylland. Som formand for Lægeforeningen i Region Midtjylland er jeg stolt over det samfundssind, der bliver vist fra mine pensionerede lægekolleger. Vi er i en ekstraordinær situation, og derfor har sundhedsvæsenet hårdt brug for alle ekstra hænder og hoveder, som kan gøre en indsats. Når så mange pensionerede læger melder sig klar, er det ganske enkelt imponerende. Mogens Hüttel, der er formand for Foreningen af Pensionerede Læger, har forklaret det således til Ritzaus Bureau: ”Man er læge hele livet. Også når man er pensioneret. Det ligger dybt i os at ville gøre en forskel. Derfor har så mange pensionerede læger inklusive mig selv meldt sig klar. Når landet har brug for os, stiller vi op.” Alle håber naturligvis, at vores sundhedsvæsen ikke bliver så hårdt presset, at pensionerede læger og andre er nødt til ekstraordinært at træde til. Men meget tyder på, det bliver nødvendigt. Som fællestillidsrepræsentant på AUH for Yngre Læger er jeg i disse dage meget optaget af, at de yngste ikke skal stå for meget i front, hvis vi skulle få tilstande som Italien og Spanien. Her vil det være meget værdifuldt at have de pensionerede læger til at arbejde sammen med de yngre i andre afsnit til at sparre med. Jeg vil til slut sige, at det er en stor gestus, som må afføde stor respekt og en dybfølt tak, at så mange pensionerede læger er klar til at stille op kampen mod coronavirus i Region Midtjyllands sundhedsvæsen.

Aarhus

Aarhusforskere mod corona: - Vi er de første i verden til at afprøve lægemidlet på mennesker

Kultur

Aflyse, udskyde eller gennemføre? Samlet status på arrangementer som Northside og Aarhus City Halvmarathon

Annonce