Annonce
Sport

Følg AGF til Champions League finalen i 2017

Ja, hvem skal De Hviiee møde i Champions League finalen 2017 i Wales? Det diskuteres nu heftigt blandt 2800 medlemmer af selvsamme gruppe på Facebook.

2.800 fans i en Facebook-event jubler over AGFs superstart i Superligaen og er i sving med at arrangere tur til Champions League-finalen i 2017.

»Er der nogen, der har tænkt på at arrangere noget transport? Jeg tænker, det nemmeste er at flyve med KLM via Amsterdam til Cardiff...«

Annonce

Sådan lyder det på Facebook-eventen »AGF i Champions League finalen 2017!«, hvor 2.800 mennesker har klikket sig ind på begivenheden og er klar til at følge AGF hele vejen til Millinium Stadium 3. juni 2017 klokken 20:45, når finalen skydes i gang.

For det kan jo ikke gå galt, efter AGF har lavet et fremragende comeback i fodboldens Superliga med en foreløbig andenplads efter fire kampe.

Selvironien er dog fint til stede i Facebook-gruppen, hvis medlemmer ikke har glemt, hvordan »De Hviiie« fra Fredensvang i sæsonen 2009 blev udråbt som guldvindere med deres førsteplads i ligaen efter syv spillerunder. I samme sæson rykkede AGF dog ud...

»Burde gruppen egentlig ikke hedde 'AGF Champions League Winners 2017'? At vi blot skal i finalen, er da uambitiøst. Vi skal da vinde den!!!,« lyder en anden optimistisk kommentar i den store Facebook gruppe.

AGFs fans er som bekendt ikke de kedeligste. Omvendt vil de også gerne have, at lidt seriøs humor er med på sidelinjen.

Troels Storm er manden bag gruppen. Han forklarer på Facebook blandt andet:

»Storhedsvanviddet og selvironien omkring klubbens historie, er blevet en integreret del af det at være AGF fan, og det er efterhånden blevet noget man identificerer sig med,« skriver Troels Storm.

»Men jeg synes, der manglede et forum, hvor det kunne foregå på os AGF fans' egne præmisser, og ikke som en Ekstra Bladet-forside om, at nu er der en eller anden i Aarhus der efter tre runder siger, at AGF kan vinde guld, hvorefter at AGF og Aarhus igen er til grin på EBs Nationen og bold.dk's forum.«

»Så jeg er glad for at se ,at eventen er blevet et sted, hvor folk ligger sjove billeder ind og anekdoter og debatterer om, hvem vi helst vil møde i finalen! Det er fantastisk, og det er fedt, at det på den måde har fået sit eget liv og nu lidt er blevet en platform, hvor man kan dyrke selvironien og kærligheden til de hvii'e.«

Under alle omstændigheder, er noget af det fedeste i sportens og fodboldens verden forventningens glæde. Og den dyrkes på event-sitet. Der er gået Champions League i den - i Aarhus. På den fede måde:

»Jeg glæder mig som et lille barn! Vi ender jo nok med at møde FC Barcelona. Jens Jønsson flækker Messi. Og Yasin afgør kampen i forlængede spilletid,« skriver en anden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Amatøragtigt uheld ved vandet

Aarhus har fået sine udfordringer med det nye, åbne havneareal, der er lavet til fornøjelse og almindelig udnyttelse for byens befolkning. Der er absolut ting, som ikke har været ordentligt gennemtænkt. Dem må vi reparere på, og vi skal lære at leve med vandet på en anderledes måde end tidligere. På land var det galt med trafikken mellem gående og cyklende på arealet omkring Toldboden. Det var ikke til at hitte hverken hoved eller hale i, så det har måttet rettes op på, så cyklister og gående nu kan se, hvor de skal færdes. Det er stadig ikke godt med de meget åbne arealer i de områder, hvor folk færdes. Det gælder for eksempel ved Dokk1, Toldboden, Honnørkajen og omkring Navitas. Så længe der ikke bliver gjort mere, end der er gjort nu, vil folk fortsat falde i vandet og i værste fald drukne. Men slemt og aldeles amatøragtigt var det med turbåden Svanen forleden aften. Den sejler folk rundt på havnen til en oplevelse af byen set fra søsiden. Vi har fået at vide, at der var fejl på Svanen. Vi kender ikke detaljerne, men at tre mennesker kunne falde i vandet, efter at båden havde lagt til som afslutning på en tur, er under niveau for, hvad der bør kunne ske. Svanen og dens besætning har været her før, men er ikke vant til at sejle og lægge til kaj i Aarhus Havn, for til daglig sejler den ved Mariager Fjord. Derfor skal der naturligvis tages særlige forholdsregler, når den er på et nyt sted. Og der skal tages hensyn til, at vejr og vind kan arte sig anderledes på ét sted end et andet. Når man som gæst og passager begiver sig om bord til en tur, der skulle være en oplevelse og ren fornøjelse, regner man med, at alle sikkerhedsforhold og betjening er i orden. Netop på det sted, hvor Svanen lægger til, blæser det undertiden voldsommere end andre steder, fordi vestenvinden nærmest kommer i en sluse. Båden blev blæst væk fra kajen. Det var ifølge forklaringerne med til at hindre, at i hvert fald en af de tre, der faldt i vandet, blev klemt mellem båd og kaj. Båden drev ud fra kajen. Om det var årsagen til, at de tre faldt i vandet, får vi måske at vide senere.

Aarhus

'Juldamperen' Svanen sejler igen efter ulykke: - De nødvendige sikkerhedstiltag er afsluttet

Annonce