x
Annonce
Sport

Før inde-DM i atletik: Aarhus 1900 håber at vinde 12-14 medaljer

Man kan med fordel holde øje med Mette Graversgaard, Aarhus 1900, til inde-DM i weekden. Arkivfoto: Ole Nielsen
Der bliver i weekenden afholdt inde-DM i atletik i Odense for første gang. Aarhus 1900 regner med at vinde mange guldmedaljer.

ATLETIK: Der er ikke altid det store fokus på inde-DM i atletik, men i år vil der nok være en par enkelte skærpede blikke på stævnet, da der er OL til sommer i Tokyo. I Aarhus 1900 ser de lyst på de aarhusianske muligheder for medaljer til DM.

- Vi ser godt frem til det. Vi skal ned og vinde nogle DM-medaljer. Det er i hvert fald planen. Vi er lidt stærkere på kvindesiden, hvor vi nok godt kan vinde en fem-seks guldmedaljer. De piger, vi har, er forholdsvis suveræne nationalt og egentligt også internationalt.

- Kampen er lidt tættere på herresiden. Her kan vi nok også nuppe et par guldmedaljer. Alt i alt kan vi nok godt vinde otte guldmedaljer og måske 12-14 medaljer i alt, siger sportschef for Aarhus 1900, Lars Nielsen.

Hvis man vil følge ekstra meget med i de danske atleters færden til inde-DM, kan man se startlister og resultater på Dansk Atletiks hjemmeside. Med aarhusianske briller på er det oplagt at kigge på nogle af Aarhus 1900s deltagere i stævnet.

Det bliver dog uden Sara Slot Petersen, der har meldt afbud på grund af sygdom.

- Det er klart, at det er spændende at se, hvad de bedste gør. Der er nogle af vores atleter, der sigter mod EM og OL til sommer, som kan samle nogle point sammen. Mette Graversgaard og Janne Nielsen kan man blandt andet holde øje med, siger Lars Nielsen.

DM indendørs bliver afholdt lørdag og søndag i Thorvald Ellegaard Arena i Odense.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Kampklædt politi med våben i Aarhus C: Mand ført ud fra opgang med hætte trukket op over hovedet

Leder

Ærgerlig men forudsigelig død

De robuste overlever coronaen. De skrøbelige risikerer at dø, hvis de bliver smittet. Det sidste er sket for det hyggelige Vilhelmsborg Festspil, der i 30 år har været vist i fri luft på scenen i skoven mellem Beder og Mårslet. Selv en tur i respirator i sidste øjeblik ville ikke være nok. Den kommende tid er så usikker, at premieren 1. august er opgivet. Ingen kunne være sikker på, at de nødvendige penge kunne spilles ind, og sponsorer holder sig tilbage, fordi de ikke ved, om de får noget for pengene. Så Steen Jonsson Agger, der kun har været formand i halvanden måned, måtte fredag konstatere, at det var nødvendigt at sige stop. "Lene Kaaberbøls "Skammerens datter" bliver ikke vist til sommer. Festspillet er konkurs. Coronaen var den tue, der skulle til at vælte læsset. Økonomien hang i trevler, efter at festspillet siden 2016 har haft under 10.000 på tilskuerpladserne, sidste år kun 5700. Det meget kraftigt nedadgående tal af gæster var et vink med en vognstang om, at festspillet ikke ville blive ved at leve - ja, med mindre nogen ville lægge alle pengene i kassen. Indtægter på billetter og salg ved forestillingerne var der ikke meget af mere. Det er ærgerligt, at Aarhus bliver den attraktion mindre, men lukningen er en naturlig konsekvens af tilbagegangen. Lisbet Lautrup Knudsen lavede en succes som formand, da "Matador" blev vist i 2015 med området lavet om til Matador-huse, og maden var gammeldags dansk som stegt flæsk og kartofler med persillesovs. Det år gav et overskud på 150.000 kroner og lidt at tære af. Men det gik alt for stærkt nedad. På Vilhelmsborg har mange unge talenter prøvet sig af, og der er et flot fællesskab blandt alle. Bag kulissen har mange frivillige ydet et stort arbejde over måneder hver sommer. Men tilskuerne var for det meste mindst dobbelt så gamle som dem på scenen, fornyelsen udeblev, og så hører det automatisk op. Tiden byder på mange andre tilbud. Ganske få kilometer derfra har professionelle skuespillere fra Det Kongelige Teater optrådt på den udendørs scene ved Moesgaard Museums tag i både 2017 og 2019, og musicals har kunnet ses så mange andre steder. Fredericia Teaters opsætninger blev rigtig gode. Men døde af det. Om nogen har mod på at genoplive Vilhelmsborg Festspil, må tiden vise. Men formen skal fornyes, hvis det skal lykkes.

Danmark

Liveblog: 77 personer er døde med coronavirus i Danmark - de blev i snit 81 år

Danmark

Regeringen overvejer gradvis åbning af Danmark efter påske - hvis danskerne fortsætter fornuftig adfærd

Aarhus

Overlæge: - Det er fortrinsvis de unge og raske, vi har i respirator

Annonce