Annonce
Aarhus

Før lørdagen: 10 små vinkler før Fremads skæbnekamp

Søren Andreasen er startet inde i alle kampe for Aarhus Fremad, siden han kom til i vinter. Han har scoret fire mål indtil videre. Foto: Ole Nielsen.
Annonce

FODBOLD: Aarhus skal vinde over BK Frem. FC Helsingør skal tabe på udebane mod Jammerbugt FC.

Ja, det lyder jo så nemt, når man stiller det op på denne måde. Men det er de tørre tal, hvis Aarhus Fremad skal rykke op i 2. Division. Men der er som altid mere mellem himmel og jord - mellem kamp og statistik.

Århus Stiftstidende har fundet ti af de små, men ikke helt ubetydelige vinkler til sidste spillerunde i 2. Division. Kampen starter klokken 14:00.

Aarhus Fremad er oprykningsspillets mest formstærke mandskab

Foto: Ole Nielsen.

Det er gået godt, siden Morten Dahm Kjærgaard kom til som cheftræner i vinter. Kun en lille svipser mod Vanløse er det blevet til - ellers er det blevet lutter sejre. 16 ud af 18 point er det blevet til i foråret, hvilket er bedst af alle i 2. Division. De deler dog førstepladsen med Hillerød, som dog ligger i nedrykningsspillet og så Jammerbugt, som er Helsingørs modstander lørdag. 

Fremad må mangle driblestærk kantspiller

Foto: Ole Nielsen.

Det så utrolig tilfældigt ud, men den slags ulykker er ofte de værste. Mathias Jacobsen kom slemt til skade i onsdagens udekamp mod HIK og frygter en korsbåndsskade. Det kan du læse mere om her. 

Aarhus Fremad har netop præsenteret nyt overskud

Foto: Ole Nielsen.

Aarhus Fremad har i den forgangne uge fremvist et årsregnskab, der viser et plus på 160.000 kroner for 2019. Det er dog noget mindre end i 2018, hvor klubben kunne vise et plus på over en halv million. Klubben har i løbet af fem år vendt de finansielle problemer på hovedet, men den skriver dog også i årsregnskabet, at likviditeten er stram. 

Morten Dahm Kjærgaard får masser af roser

Foto: Ole Nielsen.

Stiftens optakt til lørdagens kamp mod BK Frem byder på en beskrivelse af Morten Dahm Kjærgaard som træner. Fremad har ikke tabt en eneste kamp siden hans ankomst. Men hvad er det, han gør så godt? Det kan du finde svaret på her.

Kampen bliver den sidste for Fremad-assistent

Foto: Ole Nielsen.

Rune Dall Jensen kan få en oprykning i afslutningsgave, hvis alt går vel. Han stopper efter eget ønske på grund af mangel på tid. I næste sæson bliver han erstattet af den nuværende FC Fredericia-spiller Martin Mikkelsen, som skal være spillende assistenttræner. 

Fremad er målkonger i foråret

Foto: Ole Nielsen.

Aarhus Fremad har scoret 16 mål i denne forårssæson i 2. Division. Ingen andre hold har scoret så mange mål i 2. Divisions oprykningsspil i samme periode. I nedrykningsspillet har B.93 dog også scoret 16 gange. Til sammenligning har FC Helsingør scoret 13 gange

Helsingør må undvære forårets profil mod Jammerbugt

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Vi skal også kigge lidt på det andet opgør mellem Helsingør og Jammerbugt, for det har immervæk en stor betydning. Her er Nicolas Mortensen ikke med for helsingoranerne, for han er skiftet til den svenske klub Östers, hvor kontrakten startede 1. juli. Mortensen er netop blevet kåret til årets profil i 2. Division og scorede 18 mål i denne sæson og har været topscorer indtil seneste spillerunde, hvor han blev overhalet af en anden Helsingør-spiller: Jeppe Kjær. 

Både Fremad og Helsingør er store favoritter

Foto: Ole Nielsen.

Inden midtugens runde sagde Danske Spil til Århus Stiftstidende,at de sort-gule blot havde mellem otte og 10 procents chance for oprykning. Her blev det vurderet, at hvis Helsingør skulle tabe point, skulle det være i Jammerbugt. Helsingør er dog stadig store favoritter, hvis man udregner en chancevurdering af Danske Spils odds. Her bliver de givet 65 procents chance for sejr, mens en Jammerbugt-sejr, som jo er livsnødvendigt for Aarhus Fremad, blot bliver vurderet til cirka 13 procent. 

Til gengæld er Aarhus Fremad store favoritter mod Frem. Danske Spil giver dem næste 73 procents chance for sejr. 

Aarhus Fremad har lukket færrest mål ind i sæsonen

 Foto: Ole Nielsen.

Elías Rafn Ólafsson har været utrolig imponerende i sin tid i Aarhus Fremad-målet. Den FC Midtjylland-udlejede målmand har vist et niveau, som er alt for højt til 2. Division, og der er en grund til, at islændingen ses som Jesper Hansens arvtager. Hvis man så kombinerer det med et godt forsvar og en solid struktur, får man det hold, der har lukket færrest mål ind af alle i denne sæson. 12 mål har de bare lukket ind. Til sammenligning har FC Helsingør lukket 18 ind og er det hold, der har lukket næstfærrest ind. Brabrand har lukket 33 ind, mens VSK Aarhus har lukket 32 ind. 

Aarhus Fremad kan rykke i 1. Division for første gang i 12 år

Foto: Martin Ballund

I 2008 måtte Aarhus Fremad lade livet i 1. Division og rykke ned til landets tredjebedste række. Dengang endte klubben næstsidst i en pulje med 16 hold. Hvis alt går vel kan Aarhus Fremad sige goddag til modstandere som Esbjerg fB, Silkeborg IF og Viborg FF i næste sæson. Men det kræver en sejr og et Helsingør-nederlag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Fup og fakta om corona-bølgen: Hvorfor er Aarhus ramt af coronasmitte lige nu?

Aarhus

Coronasmitten fylder mere og mere i Aarhus: På et døgn er der fundet yderligere 79 smittede

Aarhus

Mundbindene har fundet vej i de århusianske busser - men stadig mange tager turen uden

Annonce