Annonce
Sport

Før lokalbrag: Hvad synes du egentlig om din modstander

Både Tom Søjberg (til højre) og Morten Mølkjær (til venstre) er imponeret over det andet holds kynisme. Foto: Ole Nielsen og Ole Nielsen

Aarhus Fremad og Brabrand Fodbold skal lørdag igen i ilden i kampen om, at være det næstbedste hold i Aarhus. Derfor har vi bedt de to cheftrænere om at finde roserne frem og fortælle om deres modstandere i positive vendinger.

FODBOLD: Hvis man er cheftræner for et fodboldhold, kredser ens tanker typisk om, hvordan man kan besejre ens modstander, dagen før ens hold skal i kamp. Op til lørdagens opgør mellem Aarhus Fremad og Brabrand blev de to trænere tvunget ud af tankemønstret for en stund. Vi bad dem nemlig om at finde de gode sider ved hinanden og give lidt ros.

Vi starter ved Morten Mølkjær, cheftræner i Aarhus Fremad.

Hvad beundrer du mest ved Brabrands måde at gøre tingene på?

- Jeg synes, det er et godt stykke trænerarbejde, Tom har lavet derude i de seneste par år. Det kan vi også se i de interne opgør mellem de to klubber, hvor Fremad ikke har vundet en betydende kamp siden 2012, siger Morten Mølkjær.

- Deres struktur og deres organisation er meget flot, uddyber han.

Tom Søjberg, cheftræner i Brabrand, har fulgt med i Aarhus Fremads udvikling og han synes de har fået en ny måde at se spillet på.

- En af de ting som jeg er lidt træt af, men egentlig beundrer ved Aarhus Fremad er deres måde at justere tingene på efter de ikke har haft succes. Der kan jeg se, at de har lagt om, så de satser mere på store spillere og standardsituationer, siger han.

- Det er svært, når man er lidt romantiker, at køre lidt af den kynisme ind under huden på sig selv. De har været nødt til det, og jeg tænker, at Morten Mølkjær har været inde og sige det, men jeg tror også det er kommet en realisme ind, hvor man nu siger, at det ikke er nok at spille god fodbold, man skal også vinde, siger Tom Søjberg om, hvordan han ser Aarhus Fremad.

Ifølge Tom Søjberg har Aarhus Fremad fået flere store spillere på holdet. Han kunne meget vel hentyde til Christian Nissen (til venstre), der her ses i kamp eller omfavnelse med Daniel Lundholm fra Brabrand. Foto: Ole Nielsen

- Det er klasse og fedt lavet

Hvad kunne du godt tænke dig at kopiere fra Brabrands spil?

- De har været gode til at være kyniske på standardsituationerne. De har flere gode kombinationer, indøvethed og klare aftaler, siger Morten Mølkjær

- Jeg kunne også godt tænke mig, at vi var ligeså dygtige til at forsvare os lavt som Brabrand er - det er de virkelig dygtige til, uddyber han.

- Jeg synes, Brabrand har et modent udtryk i deres fodboldspil og det er noget af det jeg beundrer ved dem, slutter Morten Mølkjær.

Tom Søjberg fra Brabrand har svært ved at se, hvad han vil kopiere. Men det er ikke fordi, han synes de gør tingene dårligt, det er snarere fordi han synes, at holdene ligner hinanden.

- Jeg synes, at vi er ret ens nu. Fremad er måske lidt foran på standardsituationer og på store spillere på holdet. Men jeg synes, at holdene er blevet mere ens, fortæller han.

- Fremad er ikke længere et hold, der bare kan spille flot fodbold nu. De er også et hold, der bliver ved med at være en trussel igennem kampen. Det synes jeg er klasse og fedt lavet af dem, siger Tom Søjberg.

- Jeg synes faktisk, begge hold har fat i den lange ende i øjeblikket. Vi minder meget om hinanden i øjeblikket - meget mere end vi nogensinde har gjort, slutter Tom Søjberg.

Holdene mødes lørdag 14.00 på Riisvangen Stadion.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Tag bare hunden med selv om det er farligt: Minister afviser hundeforbud ved kvæg i nationalparkerne

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Nu sker der noget: Kameraer i dødskryds på vej

Aarhus For abonnenter

Naboer om støj fra Botanisk Have: Nye regler blev brudt i weekenden

Aarhus

Frygter du den? Da Jerntæppet faldt, drog ulvene mod Jylland

Aarhus

Efter påkørsel af politibetjent: Sådan vil kommunen bremse vanvidskørsel på Silkeborgvej

Aarhus For abonnenter

Et hus, vi er stolte af. Nej! En voldtægt af byens skyline: Danmarks højeste skyskraber vedtaget efter ilter debat

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sport

Tordenguden Andreas Christensen: - Tak Helsingør, vi har set hvert et flag og hørt hver en stemme

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aarhus

21 teststeder i Region Midtjylland lukker i løbet af de kommende tre uger - se her hvilke

Indland

4000 tilskuere ved fodboldkamp opfordres til coronatest

Kultur

Største koncert-satsning i flere år: Sir Elton siger farvel i Horsens

Danmark For abonnenter

Efter 15 år i søgelyset: Berygtet omskæringslæge er sat ud af spil

Aarhus

Farvel til mundbindet: Halvanden uge efter er corona-tallene stadig i bund

Annonce