Annonce
Sport

Før sæsonpremieren: AGF-cheftræner er tilfreds med sin trup

AGFs cheftræner David Nielsen har arbejdet med en noget skadesplaget trup i opstarten, men han erklærer alligevel, at det er et mandskab fuld af selvtillid, der løber tager hul på en ny sæson. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix.

AGF-cheftræner David Nielsen erklærer sig inden lørdagens sæsonpremiere mod FC Midtjylland tilfreds med den trup, han - her og nu - råder over. Han har en "rigtig god følelse" i kroppen før mødet med de forsvarende danske mestre, men top seks-målet gider han ikke forholde sig til. Det gør Casper Højer Nielsen til gengæld.

FODBOLD: - Endnu en vanvittig varm dag.

AGF-cheftræner David Nielsen går prustende op ad trappen i klubhuset, frokosten venter, fredagens sidste afpudsning på træningsbanen er overstået, inden det lørdag aften går løs, sæsonpremiere i Superligaen, udebane mod FC Midtjylland.

Det kan også sagtens vise sig at blive en hed oplevelse for Nielsen. Og spillerne.

Det er jo de forsvarende danske mestre, hylende, Champions League-jagtende ulve, der står klar ude på heden. Og de påstår i hvert fald selv, at de er sultne, selvom det er mindre end to måneder siden, at de sikrede sig det efter danske forhold ultimative trofæ.

Cheftræneren tørrer sveden af panden og trækker på skuldrene.

- Jeg har sgu altid en god følelse før en kamp. Vi kan da sagtens stå her og finde alle de svære ting frem med, at opstarten har været kort, at der har været skader og vi nu skal møde FC Midtjylland, men det kan vi ikke bruge til så meget, hvis vi gerne vil have et godt resultat ud af kampen, lyder det fra David Nielsen, der i øvrigt kan glæde sig over, at stort set alle de spillere, der har døjet med skavanker - store som små - i optakten til sæsonens første kamp, er meldt klar.

Tobias Sana, Jens Stage, Casper Højer Nielsen, Martin Spelmann og Mustapha Bundu, alle ukampdygtige i generalprøven i sidste uge mod Hamburger SV, er således med i truppen, der drager til Herning. Kun australske Mustafa Amini må sidde over. Knæet driller fortsat, selvom han også er tilbage på træningsbanen.

Annonce

Fakta

AGF-cheftræner David Nielsen stiller med følgende formodede startopstilling til lørdagens sæsonpremiere på udebane mod FC Midtjylland:Aleksandar Jovanovic - Dino Mikanovic, Pierre Kanstrup, Niklas Backman, Casper Højer Nielsen - Adama Guira - Jens Stage, Björn Daniel Sverrisson, Bror Blume, Jakob Ankersen - Kasper Junker

Bænken: Oscar Whalley, Jesper Juelsgård, Tobias Sana, Martin Spelmann, André Riel, Magnus Kaastrup, Mustapha Bundu

Der er kick off på MCH Arena i Herning lørdag klokken 19.00

Altid tilfreds

Nå, bolden ruller altså igen, og målsætningen for sæsonen har ikke ændret sig en tøddel i forhold til de to seneste sæsoner: Det handler om at komme i top seks. Og i AGF satser man på, at tredje gang er lykkens gang i det nye struktur-format.

Henover sommeren har cheftræneren måtte sige farvel til spillere som Daniel A. Pedersen og Martin Pusic, der begge spillede centrale roller i foråret, ligesom der erfaringsmæssigt er tyndet ud med adjø til målmand Steffen Rasmussen og tre forsvarsspillere i Alexander Juel Andersen (Vendsyssel), Mikkel Rask (stoppet) og Frederik Møller (Silkeborg).

Den anden vej er kommet en spansk reservekeeper, Oscar Whalley, og ellers er det klubbens egne, unge talenter, der fylder op.

Ser han så den nuværende trup som stærk nok til at gå efter top seks?

- En plads i top seks vil være et resultat af, at vi præsterer godt, og derfor har vi udelukkende fokus på at præstere godt i den enkelte kamp. Som alle andre hold i ligaen vil vi gerne med i top seks, men det er også noget, der først sker, når vi skriver 2019, så derfor handler det om at levere gode præstationer nu, så vi kan arbejde os hen mod det mål. Top seks er en målsætning for os som klub. Men det er ikke noget, som spillerne forholder sig til i hverdagen. Og det gør jeg heller ikke. Jeg kigger kun på, at vi skal have det bedste ud af hver eneste spiller, og dermed holdet, lyder det runde svar fra Nielsen.

Så du er tilfreds med den trup, du råder over nu?

- Ja, jeg er altid tilfreds med de spillere, jeg har. Det er dem, der er vigtige, og dem, der betyder noget. Det er dem, jeg forholder mig til. Spillerne har arbejdet godt i den her opstart, og de er så klar, som de overhovedet kan være til premieren, siger AGFs cheftræner.

- Jeg føler egentlig bare, at vi er fortsat ad det spor, vi var på i foråret. Og nu skal vi ud og spille kamp igen, der er noget på spil, og det glæder alle sig bare til. Vi anerkender, at vi møder et godt hold, Danmarks bedste, men det eneste vi har fokus på, er, at vi skal være et godt hold lørdag aften, kommer det fra David Nielsen.

Vi skal da gå efter det

Casper Højer Nielsen, venstre back, sikker mand på holdkortet, er også fuld af fortrøstning inden sæsonens første styrkeprøve. Han vender også tomlen op i forhold til truppens sammensætning.

- Det kan godt være, at vi har mistet nogle spillere siden foråret, og ikke fået så mange den anden vej, men kernen på holdet er her stadigvæk, og er blevet suppleret op med nogle dygtige, unge spillere. Og det er sådan set det vigtigste. Der er masser af kvalitet i den her trup. Så ja, jeg har en god fornemmelse, og jeg forventer, at vi går en rigtig god sæson i møde, lyder det fra AGFeren, der har haft ankelproblemer i de seneste par uger, men altså er klar til 90 minutter i Herning.

Og du mener, at det er realistisk for Jer at ramme top seks i denne sæson?

- Ja, selvfølgelig gør jeg det. Men jeg ved også godt, at den her klub er blevet taget med fingrene i kagedåsen mange gange, hvor man har sagt det ene og det andet. Vi blev nok brændt lidt på det også i sidste sæson, hvor top seks-projektet glippede. Vi føler dog selv, at vi kom fint efter det og fik efterladt et solidt aftryk i foråret, og den følelse tror jeg også, at fansene havde, og det giver selvfølgelig ekstra forventninger. Derfor skal vi selvfølgelig gå efter top seks. Det gør stort set alle andre hold i Superligaen, for det er der, at der er noget at spille om. Gør man ikke det, melder man noget andet ud, kan jeg ikke rigtig se, hvorfor man så skulle gide at spille, siger Casper Højer Nielsen.

- Det er en helt ny sæson, og tavlen er visket ren. FC Midtjylland har et fremragende fodboldhold, men vi skal fokusere på os selv, for det er kun os selv, der kan føre os frem mod de mål, vi har for sæsonen, siger han.

Og rejsen - varm som kølig - begynder lørdag aften.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Unge drenge øjenvidner til skuddrama: Vi så de skød, og så løb vi sgu'

Aarhus For abonnenter

Seks østjyske borgmestre: Tre nyttige ting, vi har lært af corona-krisen

112

Video: 52-årig mand skudt af politiet under Stram Kurs-demo i Aarhus - uroligheder i Gellerupparken

Annonce