Annonce
Østjylland

Førerbunkeren forbliver låst et stykke tid endnu

Odder Rådhus har været lukket ned i to måneder, men det betyder ikke, at alt er gået i stå. Nu arbejder de ansatte bare hjemmefra. Arkivfoto
Kommunaldirektør Henning Haahr roser medarbejderne for deres evne til at arbejde hjemmefra.
Annonce

Odder: Der har været rungende tomt på både rådhuset og i de kommunale afdelinger i Vitapark, siden Danmark lukkede ned i marts. Og sådan vil det ifølge kommunaldirektør Henning Haahr fortsætte i hvert fald indtil 8. juni, når fase tre af genåbningen indledes.

Ifølge den vil ansatte i det offentlige fra den dag kunne vende tilbage for at tage sig af "ophobede" opgaver – hvis altså smittesituationen tillader det.

- Vi er nu meget godt med, så jeg synes ikke, at vores opgaver ligefrem hober sig op. Men det er klart, at der blandt borgerne efterhånden er nogle, som har mere brug for os, end vi kan tilbyde dem lige nu. Så det bliver da dejligt den dag, vi kan mødes ansigt til ansigt, siger kommunaldirektøren.

Annonce

Låser sig selv ind

Selv om han savner sine 130 kolleger på rådhuset og 60 i Vitapark, lever Henning Haahr fint med, at alle arbejder hjemmefra. Faktisk roser han dem i høje skyer for at have været så omstillingsparate. Eksempelvis låser ansatte i Borgerservice sig jævnligt ind på rådhuset for at hjælpe flygtninge, som ikke kan komme på nettet uden deres hjælp.

- Selvfølgelig er der også færre opgaver, idet folk på sygedagpenge siden nedlukningen automatisk får deres ydelser. Vi har dog stadig travlt med at hjælpe forsikrede ledige med søge jobs og deslige, siger han.

Annonce

Gift derhjemme

Hvad angår borgerlige vielser har der i de seneste par måneder også været udført mindst tre. Men ikke i byrådssalen, idet ingen brudepar er blevet lukket ind på rådhuset. Borgmester Uffe Jensen (V) eller Henning Haahr har derfor været hjemme hos folk for at forene dem – i behørig afstand og hver gang med ganske få vidner.

- Vi kendte til disse vielser også før coronakrisen, fordi vi altid vier folk derhjemme, hvis en af parterne er alvorlig syg, eller hvis de har et specifikt ønske. Men det nyt, at vi også foretager vielser hos folk – alene fordi de ikke kan komme ind til os på rådhuset, siger Henning Haahr, der også roser borgerne for at tage tingene, som de kommer.

Har man brug for at komme i kontakt med en afdeling eller medarbejder på rådhuset, kan man ringe på telefon 87 80 33 33.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce