Annonce
Kultur

Først skal kunsten vises, siden spises

<p>Song Dong viser nye værker sidst på 2017 i Kunsthal Aarhus. Foto: Kim Haugaard</p>

Kineseren Song Dong vender tilbage med nye, spektakulære værker.

Den store kinesiske kunstner Song Dong har vist nogle af sine værker to gange i Aarhus, og hver gang har det vakt opsigt.
Annonce
Denne kæmpe lysekrone, som er lavet af plasticemballage, viste Song Dong på Aros indtil maj i år. Foto: Kim Haugaard
Nu kommer han igen med nye, spektakulære ting.
Mormoderens hus med alle de mange enkeltdele var udstillet i Kunsthal Aarhus. Pr-foto
I forbindelse med, at Aarhus er kulturhovedstad kommer Song Dong med en soloudstilling i slutningen af 2017 i Kunsthal Aarhus.
De to foregående gange har han optrådt først i kunsthallen og siden på Aros i udstillingen »A New Dynasty - Created in China«, der sluttede i maj.
Her viste han en kæmpe lysekrone, der ved nærmere øjesyn viste sig at bestå af brugt plastikemballage.
Tidligere havde han i Kunsthal Aarhus vist en kæmpe rekonstruktion af sin mormors hus, der omgives af de tusinde ting, som hun samlede i sit liv.
Dengang havde udstillingen lige været vist på Museum of Modern Art i New York.

Spiselig model af Aarhus

I 2017 viser Kunsthal Aarhus soloudstillingen »Collaborations« (»Samarbejder«). Her begynder Song Dong med at lave en spiselig model af Aarhus og en åben forestilling, hvor borgerne kan spise byen, der er lavet af kiks.
Værket »Eating the City« markerer starten af kunsthallens fejring af kulturhovedstaden.
Samtidig vil Song Dong udvikle sit værk, arkitekturinstallationen »The Centre of the World« (»Verdens Centrum«) i haven ved Kunsthal Aarhus i J. M. Mørks Gade.
Det nye værk tager udgangspunkt i den grundlæggende forestilling om et kinesisk tempel og skaber en arkitektonisk platform for aktivt medborgerskab i midtbyen. Det placerer Aarhus i verdens centrum.
Song Dong ser projektet som en handling af gæstfrihed. Han inviterer folk ind i et fælles rum for at udveksle ideer og tilbyder en platform for ytringsfrihed.
Allerede i begyndelsen af 2017 viser Kunsthal Aarhus den schweiziske kunstner Thomas Hirschhorn, der er internationalt anerkendt for sine installationer, collager og sociale happenings i det offentlige rum.
Der er altid et politisk budskab i hans værker.
Her præsenterer han en serie af pixelcollager, hvor det vigtigste budskab i billedet står skarpt, mens resten er pixelleret.
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

AGF

Stort tema om talentudvikling i AGF: Fra glemt sølvhold, transitionstræner til talenter der gik andre veje

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce