Annonce
Østjylland

Først skal træet vises, siden skal det spises: Lamaer guffer juletræer i sig

De er vilde med juletræer hos Ebeltoft Lamaer. Foto: TV2 Østjylland

Julen er ovre, og juletræet skal ud igen, men det kan gøre nytte flere steder. Her er tre bud på, hvor man kan aflevere sit juletræ

Annonce

ØSTJYLLAND: Først skal træet vises, siden skal det spises. Det skal juletræet også flere steder i Østjylland.

Allerede 26. december havde lamaerne hos Ebeltoft Lamaer fået omkring 100 juletræer, de kunne guffe i sig.

Det fortæller TV2 Østjylland.

- Det er fordi, de er saftige, og det smager rigtig godt. Bark og harpiks kan de rigtig godt lide. De spiser næsten alt, så der er kun træ tilbage, fortæller Beate Regnery til TV2 Østjylland.

Alle er velkomne til at aflevere deres juletræ hos lamaerne de kommende uger, de skal nok kunne spise dem, fortæller indehaver Beate Regnery.

Lamaerne skal ikke spise alt for mange juletræer, men nu har det jo været jul.

- Hver dag er ikke i orden, men én gang om året er det fint, fortæller lamaejeren til TV2 Østjylland.

Hvis der ikke er nogle på gården, når man vil aflevere sit juletræ, så lægger man det bare.

- Helst uden pynt og snore. Det er vigtigt. Hvis de spiser sådan noget, så kan de blive syge, siger Beate Regnery til TV2 Østjylland.

I Randers har det været en fast tradition, at folk kan aflevere deres gamle juletræer ved havnen. Her tager specialarbejder Anders Christensen glædeligt imod dem.

- De sikrer vanddybden i fjorden og nedbringer mængden af jord, der skylles ned i fjorden, fortalte Anders Christensen sidste år til TV2 Østjylland.

Det er nogle af de gode ting, der følger med juletræerne i fjorden - ligesom træerne også er et godt tilflugtssted for fjordens fiskeyngel.

Juletræerne bliver til faskiner, som er sammenbundne grantræer, og de er med til at holde brinkerne på plads og mindske vandets tilbageslag.

Hvis man vil aflevere sit juletræ til det formål, så kan det ske på Randers Havns afleveringsplads på hjørnet af Moltkesgade og Toldbodgade eller på genbrugspladserne i Randers, Langå, Øster Tørslev og Asferg indtil den 31. januar.

Der skal bruges omkring 4000 faskiner hele vejen langs Randers Fjord - omkring 27 kilometer.

Der går cirka 4-6 træer på en 'juletræsfaskine', skriver Randers Havn. Derfor er der ingen begrænsninger på antallet, de kan modtage.

Derudover kan man vinde en præmie for sit aflagte juletræ. Det kan man læse mere om her.

Hos Munkholm Zoo ved Balle på Djursland tager de også glædeligt imod juletræer.

- Ja, så længe de er rengjort, så vi ikke skal stå og plukke julepynten af, fortæller indehaver Benny Johansen til TV2 Østjylland.

De har ikke reklameret med det i år, men der er mange af de 400 dyr i den zoologiske have, som godt kan lide juletræerne.

- Det er både grise, kameler, geder og de forskellige fåreracer. De kan godt kan lide at gå og mosle og nippe til dem, siger Benny Johansen.

Indtil nu har de fået 10-12 stykker, men de vil gerne have flere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce