Annonce
Aarhus

Først tømrer, så skolelærer: Nu bager han økologiske pizzaer

Rasmus Bojesen ved stenovnen i butikken. Han fyrer kun med brænde, ingen gas. Foto: Hans Petersen
Rasmus Bojesen er rykket ind i Pathenias butik på Rosenvangs Allé i Højbjerg.

AARHUS: Rasmus Bojesen er både uddannet tømrer og skolelærer, men nu er han i gang med noget helt andet. Han sælger pizzaer i sin egen, nye butik i Højbjerg.

I København kunne han vælge mellem fem job som lærer, men det, han valgte, sagde han op, fordi familien ville tilbage til Aarhus.

Nu har den 33-årige århusianer, der er vokset op på Fyn, åbnet en pizza-take away med navnet "Spröd" på Rosenvangs Allé 214 i Højbjerg. Her lå før Pathenia, men ejeren Joan Pathenia rejste til Odense for at studere efter 25 år med mad ud af huset.

Spröd er en pizza-take away, og dem er der en del af i området.

- Men den her er ikke som de andre, siger Rasmus Bojesen.

Annonce

Stenovn i baghaven

Da de vendte tilbage til Aarhus, kunne han ikke få job som lærer, så han begyndte som tømrer igen. Men hjemme i baghaven til huset på L. A. Rings Vej i Højbjerg gav han sig til at bage pizzaer i en stenovn. Og nu er han blevet bidt af det.

Han har sat sig for at bestå eksamen i sprøde pizzaer, som man kan spise uden at føle sig syndig og usund. Menuen består af otte pizzaer lige efter indehaverens hjerte. De har navne efter familiemedlemmer: Louise, Vibeke, Søren, Margrethe osv.

Annonce

Otte forskellige

Pizzaernes bunde er lavet på surdej, og fyldet består af friske danske og italienske råvarer med fokus på økologi og bæredygtighed. Indehaveren er dansk, men stilen med en sprød og luftig skorpe er napolitansk.

- Pizza klinger lidt af fastfood og en masse fede oste, som man får dårlig samvittighed over at spise. Den oplevelse vil jeg gøre op med, siger Rasmus Bojesen.


Vores priser er nok en anelse højere end hos de gængse pizzeriaer, fordi mange af vores råvarer er økologiske.

Rasmus Bojesen


- Hos Spröd har vi fokus på smagsnuancerne. Ingredienser skal have deres plads, så man kan smage, hvad man spiser. Derfor kommer vi ikke chilisovs og hvidløgsolie på. Jeg har prøvesmagt stribevis af pølser og oste og massevis af grøntsager, før jeg fandt, hvad jeg ledte efter, siger Rasmus Bojesen, der sammen med sin kone har to børn.

Spröd hedder det nye pizzeria på Rosenvangs Allé. Her ses Rasmus Bojesen foran det. Foto: Hans Petersen

Den runde, hvide stenovn hos Spröd er fragtet hertil fra Italien. Den fyres op med brænde inde i ovnrummet - ikke noget med gas.

Annonce

Også for vegetarer

- Jeg elsker pizza, og jeg vil gerne være med til at tilføre Højbjerg liv og kvalitet. Vores priser er nok en anelse højere end hos de gængse pizzeriaer, fordi mange af vores råvarer er økologiske. Til gengæld garanterer jeg, at kunderne får en pizza, hvor kvaliteten er i top hver gang,  siger Rasmus Bojesen.

Af de otte pizzaer er fire med og fire uden kød. Halvdelen er for vegetarer, og der er også glutenfri.

Det hele pakket ind i certificeret bæredygtig emballage.

Spröd

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Et år med corona: Restaurantejer, sognepræst, selvstændig og butiksindehaver gør status på året der gik

AGF

David Nielsen efter sejr som kulmination på utrolig uge: - Nogle troede, at hængelåsen var røget af for os

Danmark

Formand for landets intensivlæger: - Børn med corona kan blive efterårets store udfordring

Annonce