Annonce
Aarhus

Først vandt han KP-prisen, nu bliver han vist frem på tv

David Ramirez Gomez i sit værksted i Tranbjerg. Foto: Lars E., TV2
Colombianeren David Ramirez Gomez fra Tranbjerg og israeleren Uri Avitan fra Beder kæmper med otte andre om at lave det bedste keramik.

AARHUS: Han er virkelig kommet i vælten. I lørdags fik David Ramirez Gomez KP-prisen for det bedste værk på Kunstnernes Påskeudstilling, KP19, i Aarhus. Onsdag havde han sin tv-debut som deltager i et nyt underholdningsprogram på TV2, "Keramikkampen".

Den 37-årige colombianer løb med hæderen og 10.000 kroner fra Kunsthal Aarhus, efter at en dommerkomité havde vurderet hans video "Inrejse" (ja, sådan staves den) til at være det bedste værk på udstillingen. Pengene var skænket af Aarhuus Stiftstidendes Fond.

Sammen med Uri Avitan fra Beder er David Ramirez Gomez de lokale indslag i tv-kampen, som er på otte programmer. Det første blev sendt onsdag klokken 20.

Annonce

Keramikkampen

"Keramikkampen" er ti keramikeres kamp om at være bedst i otte udsendelser på TV2. Starten går onsdag kl. 20.

Ti kæmper om titlen

I "Keramikkampen" dyster ti hobbykeramikere om at blive Danmarks bedste.

Værten Pelle Emil Rex Hebsgaard guider seerne, og deltagerne bliver udfordret i forskellige opgaver og teknikker. Til at bedømme dem er to af landets skarpeste keramikstjerner: Pi Björg og Michael Geertsen. Hver gang udpeger de ugens keramiker, og sender en ud af konkurrencen. I sidste program kåres den, der har overblikket, ideerne og hænderne til at forme sig til den helt store sejr.

Uri Avitan er 53 år og kommer oprindeligt fra Israel, men han har boet her i landet i over 30 år og betragter Danmark som sit hjem. Han bor alene og har to piger på 13 og 30 år fra et tidligere forhold.

Uri Avitan har taget et år ud af sin kalender til at finde ud af, hvad han skal med sit liv. Han har en lang karriere bag sig som kok og senere selvstændig i 20 år med et tøjfirma. Han er selvlært og har haft stor succes med at sælge sin keramik. Han har holdt pause fra leret i 14 år, men er efter et sabbatår klar til keramikken igen.

Sjove programmer

David Ramirez Gomez forelskede sig for ti år siden i en dansk pige. Kærligheden fik ham til Danmark, og her arbejder han som kunstner.

Han er nu gift med sin danske forelskelse, og de har netop købt et hus i Tranbjerg, hvor hans nyligt indkøbte keramikværksted har plads. Han har før hovedsageligt beskæftiget sig med malerier og todimensionel kunst, men har på det seneste fået øjnene op for leret og keramikken. Han finder hovedsageligt sin inspiration i afsavnet til sit hjemland Colombia.

Vinderprojektet på KP19 er en animation i mange billeder og på fem minutter.

- Her har jeg givet liv til mine malerier, siger han.

Hvordan det går i "Keramikkampen vil han ikke oplyse.

- Det må vi ikke, men jeg kan fortælle, at det er sjove udsendelser, siger han.

Keramik er en trend for tiden. Mange danskere kaster sig ivrigt over leret, og mange keramikskoler og kurser har lange ventelister.

Uri Avitan i værkstedet i Beder. Foto: Lars e., TV2
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

'Juldamperen' Svanen sejler igen efter ulykke: - De nødvendige sikkerhedstiltag er afsluttet

Leder For abonnenter

Forudsigelig blæst om vindmøller

Aarhus Kommune har et ædelt mål: At blive CO2-neutral i 2030. Det får vidtrækkende konsekvenser. Vi kommer både til at spare, hvor vi kan på alt, som udleder CO2. Vi kommer til at dyrke meget mere særligt CO2-opslugende natur. Og så kommer vi selvfølgelig til at bidrage, hvor vi kan til at fremme vedvarende energi - vindmøller, for eksempel. At vi både skal og bør byde ind på en omstilling til vedvarende energi, det er vi næppe uenige om, vel? Men når det kommer til, hvor for eksempel vindmøllerne kan stå i vores kommune, så har vi balladen. Lige nu er tre placeringer i offentlig høring, og ikke overraskende er der blæst om alle tre. For det første ser kommunen for sig, at der godt kan stå nogle kæmpevindmøller på Aarhus Havn. Det har udløst protester fra beboere på Aarhus Ø, hvilket bestemt ikke kan overraske. Som vi tidligere har skrevet i en leder i denne avis: Hvis man leder efter ballade, så kan man være sikker på at få det ved at rejse vindmøller midt i den udsigt, som beboerne i de nye prestigebydele nær havnen i Aarhus har betalt kassen for. Og egentlig er det jo heller ikke fair at spolere deres havudsigter med snurrende og blinkende møllevinger, som de ikke lige havde set komme, da de købte deres lejligheder, vel? Dernæst har kommunen behændigt foreslået andre vindmøller så tæt op ad kommunegrænsen mod Favrskov og Syddjurs, at det ikke generer ret mange af Aarhus Kommunes egne borgere. I Syddjurs har de dog set, hvad der er i gære ved Vosnæs - og fra Syddjurs' borgmester Ole Bollesen (S) er der kommet en officiel protest: Det vil ødelægge landskabsoplevelsen med mere ved Kalø Vig, skriver han. Hvilket flugter fuldstændigt med, hvad borgere i nærområdet også påpeger. Og de har jo ret. Heller ikke her vil møllerne pynte. Tilbage er placeringen tæt på trafikknudepunktet, hvor Djurslandsmotorvejen møder E45. Den synes umiddelbart mest oplagt af de tre, for her er i forvejen en vis støj fra trafikken og i øvrigt planer om at plante masser af vild, CO2-opslugende natur til glæde for både klima, grundvand og friluftsvenner, uanset om de går op i flora, fauna eller bruger naturen til motion eller hundeluftning. Men også her er der ballade om planerne, som går ud over særligt beskyttet natur. Så her foreslår Danmarks Naturfredningsforening, at Aarhus Kommune laver aftale om, at møllerne kan rykkes lidt ind i Favrskov, hvilket vores gode naboer her næppe vil være med til. For det vil begrænse mulighederne for at byudvikle ved Søften. Så hvad nu? Vi har skrevet det før: Drop planerne om møller nær Aarhus og send dem til havs, hvor de generer mindst.

Annonce