Annonce
Aarhus

Først vandt han KP-prisen, nu bliver han vist frem på tv

David Ramirez Gomez i sit værksted i Tranbjerg. Foto: Lars E., TV2
Colombianeren David Ramirez Gomez fra Tranbjerg og israeleren Uri Avitan fra Beder kæmper med otte andre om at lave det bedste keramik.
Annonce

AARHUS: Han er virkelig kommet i vælten. I lørdags fik David Ramirez Gomez KP-prisen for det bedste værk på Kunstnernes Påskeudstilling, KP19, i Aarhus. Onsdag havde han sin tv-debut som deltager i et nyt underholdningsprogram på TV2, "Keramikkampen".

Den 37-årige colombianer løb med hæderen og 10.000 kroner fra Kunsthal Aarhus, efter at en dommerkomité havde vurderet hans video "Inrejse" (ja, sådan staves den) til at være det bedste værk på udstillingen. Pengene var skænket af Aarhuus Stiftstidendes Fond.

Sammen med Uri Avitan fra Beder er David Ramirez Gomez de lokale indslag i tv-kampen, som er på otte programmer. Det første blev sendt onsdag klokken 20.

Keramikkampen

"Keramikkampen" er ti keramikeres kamp om at være bedst i otte udsendelser på TV2. Starten går onsdag kl. 20.
Annonce

Ti kæmper om titlen

I "Keramikkampen" dyster ti hobbykeramikere om at blive Danmarks bedste.

Værten Pelle Emil Rex Hebsgaard guider seerne, og deltagerne bliver udfordret i forskellige opgaver og teknikker. Til at bedømme dem er to af landets skarpeste keramikstjerner: Pi Björg og Michael Geertsen. Hver gang udpeger de ugens keramiker, og sender en ud af konkurrencen. I sidste program kåres den, der har overblikket, ideerne og hænderne til at forme sig til den helt store sejr.

Uri Avitan er 53 år og kommer oprindeligt fra Israel, men han har boet her i landet i over 30 år og betragter Danmark som sit hjem. Han bor alene og har to piger på 13 og 30 år fra et tidligere forhold.

Uri Avitan har taget et år ud af sin kalender til at finde ud af, hvad han skal med sit liv. Han har en lang karriere bag sig som kok og senere selvstændig i 20 år med et tøjfirma. Han er selvlært og har haft stor succes med at sælge sin keramik. Han har holdt pause fra leret i 14 år, men er efter et sabbatår klar til keramikken igen.

Annonce

Sjove programmer

David Ramirez Gomez forelskede sig for ti år siden i en dansk pige. Kærligheden fik ham til Danmark, og her arbejder han som kunstner.

Han er nu gift med sin danske forelskelse, og de har netop købt et hus i Tranbjerg, hvor hans nyligt indkøbte keramikværksted har plads. Han har før hovedsageligt beskæftiget sig med malerier og todimensionel kunst, men har på det seneste fået øjnene op for leret og keramikken. Han finder hovedsageligt sin inspiration i afsavnet til sit hjemland Colombia.

Vinderprojektet på KP19 er en animation i mange billeder og på fem minutter.

- Her har jeg givet liv til mine malerier, siger han.

Hvordan det går i "Keramikkampen vil han ikke oplyse.

- Det må vi ikke, men jeg kan fortælle, at det er sjove udsendelser, siger han.

Keramik er en trend for tiden. Mange danskere kaster sig ivrigt over leret, og mange keramikskoler og kurser har lange ventelister.

Uri Avitan i værkstedet i Beder. Foto: Lars e., TV2
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce