Annonce
Østjylland

Først var det 930 - men nu er der 7425 husstande i Norddjurs med dårligt bredbånd

Syv gange så mange i Norddjurs Kommune kan nu søge om at få tislkud fra den statslige bredbåndspulje.

Energistyrelsen bruger nye dækningskort, så i stedet for 930 er der nu 7425 husstande i Norddjurs Kommune, som kan få tilskud fra statslig bredbåndspulje.

Annonce

Norddjurs: Kigger man i den spritnye strategi- og handlingsplan om bedre bredbåndsdækning, som Region Midtjylland står bag sammen med alle 19 kommuner i regionen, så ser det egentlig ganske godt ud i Norddjurs med at få bredt bredbånd ud til alle. Men det skyldes, at regionen stolede på de tal, som var kommet fra Energistyrelsen - og som viste, at i Norddjurs kunne kun 930 husstande få tilskud til bedre bredbånd fra en statslig pulje.

Det satte avisen tidligere på året fokus på - og nu må man sige, at Energistyrelsen har taget kritikken til sig. Man har bedt selskaberne vurdere, om de havde indsendt det rette materiale - og det betyder en nærmest eksplosiv udvikling i tallene i Norddjurs, for nu er det hele 7425 husstande, som kan søge tilskud, fordi de har en en bredbåndsforbindelse på under 10 mbit i download og 2 mbit i upload.

- Det er altså over 36 procent af alle adresser i kommunen - inklusiv sommerhuse og virksomheder - der nu er med på listen over tilskudsberettigede, siger Maiken Bjerre Sørensen, der er projektleder for digitalisering og bredbånd i Norddjurs Kommune.

Rapportens råd

Idékataloget har følgende punkter:

Kommunerne kan ved udbud af egen mobiltelefoni stille krav om yderligere dækning i udbuddet.

Kommunerne kan iværksætte målinger af mobildækningen målrettet områder med dårlig dækning.

Kommunerne kan sammen med lokale ildsjæle og leverandører være med til at sikre bredbånd til områder med dårlig dækning, især i tyndt befolkede områder.

Kommuner, hvor en særlig indsats er nødvendig, kan ansætte en bredbåndsmedarbejder, som kan koordinere arbejdet med lokale frivillige, virksomheder og teleudbydere.

Lokale grupper og kommuner kan gå sammen om at udpege områder og søge støtte fra bredbåndspuljen.

Kommunerne og regionen kan iværksætte tilbud rettet mod lokale borgere og ildsjæle med konkret vejledning i, hvad man lokalt kan gøre for at få bredbånd i området.

Norddjurs Kommune arbejder allerede med alle punkterne i idékataloget.

Annonce

Allerede i gang

Strategi- og handlingsplanen, som blev vedtaget i slutningen af september, indeholder en række anbefalinger til staten og et idékatalog, som er baseret på forskellige tiltag i nogle kommuner.

Norddjurs Kommune har i længere tid arbejdet intenst på flere fronter med at forbedre de eksisterende mobil-og bredbåndsnetværk.

Den nye samlede handleplan for alle kommunerne i regionen spiller godt sammen med disse initiativer.

- Der sker rigtig meget i Norddjurs Kommune lige nu indenfor mobil- og bredbåndsdækningen. Det er dejligt at se, at vi er med helt fremme når det handler om de initiativer, som er med i strategi- og handlingsplanens idékatalog, siger borgmester i Norddjurs, Jan Petersen, S.

Samtidig håber han på hurtig handling i forhold til de anbefalinger, kommunerne er kommet med til staten og KL.

- Her tænker jeg især på, at der skal afsættes yderligere midler til bredbåndspuljen for at sikre, at der kommer bredbånd ud i alle de områder, hvor der ikke vil komme bredbånd på almindelige kommercielle vilkår. Sådanne områder har vi nemlig her i kommunen, siger Jan Petersen.

Annonce

Samarbejde på Djursland

Norddjurs har ansat en projektleder på fuldtid og en projektleder på deltid til arbejdet med den digitale infrastruktur. Norddjurs Kommune og Syddjurs Kommune arbejder sammen om at løfte Djurslands infrastruktur. Dette samarbejde er blandt andet resulteret i DjurslandOnline.

I DjurslandOnline arbejdes der med at aktivere borgerne i kommunerne, så man kan synliggøre behovet for bedre bredbåndsforbindelser og mobilnetværket. Dette arbejde bruges i dialogen med bredbåndsleverandørerne, som skal investere i Djursland.

DjurslandOnline har også rådgivet og vejledt borgerne på Djursland med at søge den statslige bredbåndspulje. Det har betydet, at cirka en fjerdedel af alle annoncerede projekter i forbindelse med bredbåndspuljen nationalt, kommer fra Djursland. Midlerne fra bredbåndspuljen uddeles af Energistyrelsen senest i udgangen af 2016.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Politikerne kan ikke fjerne skulptur af testikler ligesom Vanddragen

Debat

En af de lycraklædte svarer igen

Aarhus

Skulptur af testikler vækker vrede, halvandet år efter at den kom op

Annonce