Annonce
Aarhus

Første Aarhus-bilbrand kan være opklaret: Sigtet havde mistænkelige sår i ansigtet

To mænd på 25 og 28 år er anholdt og varetægtsfængslet for en bilbrand på Langkærvej i Tilst. Sommeren over har Aarhus været hårdt ramt af bilbrande som her i Trige. Foto: Henrik Lund
To mænd på 25 og 28 år var tirsdag i grundlovsforhør sigtet for i forening at sætte ild på en bil, den ene af dem ejer.

AARHUS: Med indtørret blod ved næse, mund og øret i venstre side af ansigtet og flere pletter med afskallet hud, tiltrak den ene af de to mænd, der tirsdag formiddag blev fremstillet i grundlovsforhør sigtet for at have sat ild til en bil på Langkærvej i Tilst, sig opmærksomheden.

For det kunne godt ligne skader efter at have været lidt for tæt på ild.

Samme mand erkendte da også forholdet, han var sigtet for – mens den 28-årige nægtede sig skyldig.

De blev begge varetægtsfængslet i fire uger, men kærede kendelsen til landsretten.

- Jeg er tilfreds med, at byretten fulgte vores anmodning om varetægtsfængsling, så vi nu kan få lov til at efterforske i fred og ro, siger Cathrine Brunsgaard, anklager ved Østjyllands Politi.

De to mænd på 25 og 28 år blev sigtet efter straffelovens paragraf 131, stk 2 for i forening og fælles forståelse at have sat ild på en bil, som den ene ejer for at sikre brandforsikringen.

Derudover blev de sigtet for at have sat ild på fremmed ejendom, da to biler, der stod ved siden af ejerens bil, også blev påført skader til et endnu ikke opgjort beløb.

Annonce

Mand løb fra stedet

Mændene var iført Nike-sneakers, træningsbukser og jeans samt hættebluser, da de trådte ind i Retssal 1 i Retten i Aarhus. Den ene var blevet anholdt mandag klokken 11.41, mens den anden først blev anholdt tirsdag morgen klokken 08.05.

Anklageren anmodede om lukkede døre, og derfor hørte man kun et ”erkender” og et ”nægter” fra de to mænd, inden dommeren lukkede dørene for presse og tilhørere.

Bilbranden blev anmeldt natten til tirsdag 8. oktober klokken 04.11, hvor Østjyllands Politi fik en anmeldelse om, at der var brand i flere biler, der holdt parkeret på Langkærvej i Tilst.

En 20-årige mandlig beboer havde stået på gaden foran nummer 25, da der pludselig udbrød brand i én af bilerne, der holdt parkeret foran blokken. Manden så herefter en udenlandsk udseende mand løbe fra stedet i retning mod det grønne område nord for Langkærvej.

To totalt udbrændt

Da politiet ankom til stedet, var der brand i tre biler, men ikke umiddelbart risiko for, at branden ville sprede sig yderligere. Brandvæsnet fik hurtig slukket branden, men to af bilerne udbrændte totalt, mens den tredje primært fik brandskader på den udvendige side.

Patruljerne lavede undersøgelser af gerningsstedet og foretog forhøringer i området, der pegede på, at branden var blevet påsat af én eller flere personer. En beboer havde hørt en kvinde råbe "Jeg har set jer", hvorefter en mand havde sagt noget i stil med "kom vi løber", skrev Østjyllands Politi i sin døgnrapport dagen efter branden.

Ligesom de opfordrede den pågældende kvinde, der havde anråbt personerne, til at kontakte politiet.

Aarhus har henover sommeren været hårdt ramt af påsatte bilbrande. Østjyllands Politi har registret 59 bilbrande fra juni til slut september mod blot 36 i samme periode sidste år.

Udover øget patruljering i området, har Østjyllands Politi de seneste dage også fået flystøtte for at have ekstra øjne på byen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spørgsmål om habilitet: Jamen, er det ikke bare politik

Bünyamin Simsek er en kontant mand, rap og skrap i replikken. Som medlem af Venstres gruppe på syv er hans indflydelse i Aarhus Byråd begrænset. Blokken af socialdemokraterne og deres medspillere SF, Enhedslisten og Radikale kan skabe flertal, så rådmanden for teknik og miljø kan have svært ved at komme igennem med sine ideer. Sådan er politik. Så Simsek forsøger at markere sig på andre måder. Han har ikke spor imod at diske op med anderledes og provokerende ideer og forslag, og han går ikke af vejen for en god diskussion og et verbalt slagsmål. For eksempel som da han gik ind i sagen om p-pladserne ved fiskeforretningerne på havnen for nylig. Her tog han parti for de erhvervsdrivende, helt i pagt med Venstres holdninger. Det er også, hvad han gør i den sag, der nu er til diskussion. To medlemmer af byrådet mener, at Simsek har været lovlig tæt på erhvervsmanden Martin Busk, der har interesser i Risskov. De to byrådskolleger mener, at Simsek har været lidt for langt fremme i skoene i en sag, hvor Busk har søgt om lov til at udstykke en grund på Rolighedsvej 16 A i Risskov i to. Juridisk Afdeling i Aarhus Kommune har behandlet klagen fra de to politikere, og svaret er utvetydigt: Simsek er ikke inhabil i sagen. Rådmanden har holdt møder med Busk, de to er medlemmer af den samme forening, Det Borgerlige Skydeselskab, og de har været på rejser i Tyrkiet sammen med en del andre. Så de to klagere fra Enhedslisten og Radikale synes, de taler rigeligt meget sammen. Men er det ikke bare politik, det Simsek har gjort? Politikere går ind i et parti, der passer med deres synspunkter, og plejer interesser for de mennesker, som er på samme politiske linje. Det gør vel ikke kun Simsek, men det gør alle andre politikere. Det er en del af deres job. Og de forsøger at fremme de synspunkter, som deres parti og de selv repræsenterer. Så længe indstillinger til byrådet og afgørelser, de træffer, er inden for de gældende love og regler er der ingenting at komme efter. Det er vel også det, juridisk afdeling siger med afgørelsen.

Aarhus For abonnenter

Mads mistede sin lillebror til sjælden kræftsygdom: 'Jeg har aldrig oplevet noget, der var mere smertefuldt'

Aarhus For abonnenter

Søskende i skyggen: Børn med syge søskende føler sig overset af forældrene

Annonce