Annonce
Aarhus

Første Aarhus-bilbrand kan være opklaret: Sigtet havde mistænkelige sår i ansigtet

To mænd på 25 og 28 år er anholdt og varetægtsfængslet for en bilbrand på Langkærvej i Tilst. Sommeren over har Aarhus været hårdt ramt af bilbrande som her i Trige. Foto: Henrik Lund
To mænd på 25 og 28 år var tirsdag i grundlovsforhør sigtet for i forening at sætte ild på en bil, den ene af dem ejer.

AARHUS: Med indtørret blod ved næse, mund og øret i venstre side af ansigtet og flere pletter med afskallet hud, tiltrak den ene af de to mænd, der tirsdag formiddag blev fremstillet i grundlovsforhør sigtet for at have sat ild til en bil på Langkærvej i Tilst, sig opmærksomheden.

For det kunne godt ligne skader efter at have været lidt for tæt på ild.

Samme mand erkendte da også forholdet, han var sigtet for – mens den 28-årige nægtede sig skyldig.

De blev begge varetægtsfængslet i fire uger, men kærede kendelsen til landsretten.

- Jeg er tilfreds med, at byretten fulgte vores anmodning om varetægtsfængsling, så vi nu kan få lov til at efterforske i fred og ro, siger Cathrine Brunsgaard, anklager ved Østjyllands Politi.

De to mænd på 25 og 28 år blev sigtet efter straffelovens paragraf 131, stk 2 for i forening og fælles forståelse at have sat ild på en bil, som den ene ejer for at sikre brandforsikringen.

Derudover blev de sigtet for at have sat ild på fremmed ejendom, da to biler, der stod ved siden af ejerens bil, også blev påført skader til et endnu ikke opgjort beløb.

Annonce

Mand løb fra stedet

Mændene var iført Nike-sneakers, træningsbukser og jeans samt hættebluser, da de trådte ind i Retssal 1 i Retten i Aarhus. Den ene var blevet anholdt mandag klokken 11.41, mens den anden først blev anholdt tirsdag morgen klokken 08.05.

Anklageren anmodede om lukkede døre, og derfor hørte man kun et ”erkender” og et ”nægter” fra de to mænd, inden dommeren lukkede dørene for presse og tilhørere.

Bilbranden blev anmeldt natten til tirsdag 8. oktober klokken 04.11, hvor Østjyllands Politi fik en anmeldelse om, at der var brand i flere biler, der holdt parkeret på Langkærvej i Tilst.

En 20-årige mandlig beboer havde stået på gaden foran nummer 25, da der pludselig udbrød brand i én af bilerne, der holdt parkeret foran blokken. Manden så herefter en udenlandsk udseende mand løbe fra stedet i retning mod det grønne område nord for Langkærvej.

To totalt udbrændt

Da politiet ankom til stedet, var der brand i tre biler, men ikke umiddelbart risiko for, at branden ville sprede sig yderligere. Brandvæsnet fik hurtig slukket branden, men to af bilerne udbrændte totalt, mens den tredje primært fik brandskader på den udvendige side.

Patruljerne lavede undersøgelser af gerningsstedet og foretog forhøringer i området, der pegede på, at branden var blevet påsat af én eller flere personer. En beboer havde hørt en kvinde råbe "Jeg har set jer", hvorefter en mand havde sagt noget i stil med "kom vi løber", skrev Østjyllands Politi i sin døgnrapport dagen efter branden.

Ligesom de opfordrede den pågældende kvinde, der havde anråbt personerne, til at kontakte politiet.

Aarhus har henover sommeren været hårdt ramt af påsatte bilbrande. Østjyllands Politi har registret 59 bilbrande fra juni til slut september mod blot 36 i samme periode sidste år.

Udover øget patruljering i området, har Østjyllands Politi de seneste dage også fået flystøtte for at have ekstra øjne på byen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Århusiansk syrienkriger anholdt ved ankomst til Danmark

Læserbrev

Læserbrev: Socialdemokratiet vil gerne være med

Socialdemokratiet ønsker naturligvis at være med til at præge udviklingen i Odder Kommune. Derfor er vi også næsten hvert år med i budgetforlig. Desværre ikke i år. Det, der skiller, er især grønthøstermetoden forklædt som "hverdagseffektiviseringer", manglende satsning på grøn og bæredygtig udvikling og detailstyring på fagområderne. Med detaljerede retningslinjer og puljer udstråler budgetforliget desværre mistillid til medarbejderne. Det er New Public Management og djøfisering, når det er værst. Hverdagseffektiviseringerne, puljerne og flere eksempler på beslutninger, der ikke føres ud i livet, tegner et billede af en kommune, der er ved at gå i stå. Politikere, der ikke tager ansvar for udviklingsretningen. Og ikke tager ansvar for at rette økonomien op i tide. Ved sidste års budgetlægning blev det vedtaget, at der skulle udarbejdes et udviklingskatalog over mulige smarte investeringer/besparelser. Det er ikke udarbejdet. Ved 2. behandling af budgettet argumenterede borgmesteren for, at der ikke er afsat nye penge til energibesparende foranstaltninger, fordi penge i sidste års budget ikke er brugt. Eksempler blandt flere på manglende tempo og vilje til at udføre byrådets beslutninger. Det hjælper ikke at give forvaltningen skylden, ansvaret ligger entydigt hos borgmesteren. Manglerne i forhold til grøn og bæredygtig udvikling har fået mindre opmærksomhed. Lone Jakobi trak forskellen op således: "Sølle halvanden millioner kroner har I fundet til grøn og bæredygtig omstilling i Odder Kommune - over fire år! (...) Men derfra, da finder I ingenting. Som i absolut ingenting. Og I stopper endda det vigtige arbejde med energirenoveringer." Til sammenligning har Socialdemokratiet i sit budgetforslag fundet otte millioner kroner. Socialdemokratiet vil gerne tilbage til samarbejde over midten. Men det forudsætter, at borgmesteren leverer på byrådets beslutninger og herunder ikke mindst det omstillingskatalog, som også hans forligspartnere har bestilt. Der er brug for seriøs prioritering og handling, hvis vi skal rette op på både økonomi og kernevelfærd og samtidig bidrage til en grøn og bæredygtig udvikling.

Annonce