Annonce
Aarhus

Første butik i Danmark: Gigant-kæde fra Kina lander i Aarhus

Et tilfældigt vindueskiggeri for et år siden i Kina udenfor en af kæden Ximi Vogues butikker betyder, at Mohamed Abdi Warsame lørdag åbner kædens butik nummer 1621. Det er den første af sin slags i Danmark. Foto: Ravn
Ximi Vogue sælger med 1600 butikker på verdensplan alt fra kopper, tøj, legetøj, elektronik til makeup. Kædens første butik i Norden åbner i Bazar Vest.

BRABRAND: En gigantisk butikskæde, Ximi Vogue, med asiatisk design - og ting og sager for enhver smag - åbner lørdag i Aarhus. Nærmere bestemt i Bazar Vest.

Ximi Vogue, der er et kinesisk brand, har 1600 butikker i 83 lande. Butikskædens indtog i 150 kvadratmeter i hjertet af Bazar Vest markerer samtidig kinesernes første butik i Norden.

Ximi Vogue har stort set alt på hylderne. Fra nips til tøj, sko, legetøj, makeup, digitalt udstyr, værkstøj, kopper og boligindretning. Bag åbningen i Aarhus og Danmark står 34-årige Mohamed Abdi Warsame, der som rejsemontør stødte på butikskæden under sit arbejde i Kina. Han har i det seneste år arbejdet på sagen, forhandlet lejemål med Olav de Linde i Bazar Vest, talt sig frem med kineserne og er nu blevet såkaldt Franchisetager i butikskæden.

- Det var virkelig en aha-oplevelse, da jeg kom ind i butikken første gang. Der er altid noget, du kan bruge. Og det er ting af kvalitet. Vi skifter samtidig for eksempel sko, tøj, huer og andet ud alt efter sæsonen, så der hele tiden er nye varer. Folk får en ny oplevelse, hver gang de kommer herind - og du går altid ud med to-tre ting, du kan bruge, siger Mohamed Abdi Warsame.

Annonce

Bazar Vest passer prefekt

Ximi Vogues motto er "Fast Fashion Life Style". Løst oversat står det for "Hurtig mode og livsstil". Stort set alt design på varenumrene er enten koreansk eller japansk. Varerne er produceret i Kina.

- Bazar Vest passer perfekt til den første butiksåbning. Det er en af Nordens største bazarer, Vi henvender os til masser af forskellige mennesker, og Bazar Vest er netop kendetegnet ved at være multietnisk med forskellige folk og kunder. Jeg havde samtidig nogle fine forhandlinger med folkene bag Bazar Vest. De har behandlet mig godt. Nu håber jeg blot, at det går så godt, at vi også kan brede Ximi Vogue ud til flere andre steder i Danmark, siger Mohamed Abdi Warsame.

Mohamed, Mohamed og Mohamed

Alt er klar til lørdagens butiksåbning. Frugten af halvandet års hårdt arbejde med at lave en plan for forretningen, forhandlinger med kineserne i deres hovedkvarter i Guangzhou - og rejse den nødvendige kapital.

- Jeg var ikke et øjeblik i tvivl om potentialet, da jeg satte mine ben i Ximi Vogue første gang. Men jeg var ikke nået så langt uden mine meget tætte venner, Mohamed Osman og Mohamed Adan, der heldigvis også kunne se potentialet, siger Mohamed, der sammen Mohamed og Mohamed er klar til det nye butikseventyr.

Tre gange Mohamed supplerer nemlig hinanden stort. Den ene er revisor med pengeforstand, den anden håndværker - og så er Mohamed Abdi Warsame klar til at tage imod kunderne i den nye butik fra lørdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Plørefuld polak tilbageholdt: Promillen var så høj, at politiet ville have ham fængslet

Aarhus For abonnenter

Beskyldes for totalt svigt: Notat rejser kras kritik af Trafikstyrelsen efter den aflyste letbaneåbning

Annonce