Annonce
Sport

Første halvdel i 2. division er spillet: De århusianske trænere er tilfredse

Morten Mølkjær, cheftræner i Aarhus Fremad, fortæller, at hans hold kommer til at spille mere kynisk indtil vinterpausen. Foto: Axel Schütt

Alle holdene i landets tredjebedste række har nu mødt hinanden en gang. Derfor har vi spurgt trænerne i de to århusianske klubber, hvordan, de synes, det er gået indtil nu og hvad der skal arbejdes med i den sidste halvdel af grundspillet.

FODBOLD: I fodboldens 2. division er halvdelen af kampene i grundspillet nu afviklet. Både Aarhus Fremad og Brabrand Fodbold ligger i top-seks, der giver adgang til oprykningsspillet, når grundspillet er slut. Det oprykningsspil som begge klubber har målsætning om at havne i.

Men hvordan, synes de selv, det er gået indtil nu?

- Vi er meget tilfredse med, hvordan det er gået - ikke selvtilfredse, men tilfredse. Vi har skiftet halvdelen af holdet og har egentlig fået en god start. Holdet hænger godt sammen, siger Tom Søjberg, cheftræner i Brabrand Fodbold.

- Overordnet set er det gået godt. Vi ville gerne have fået tre-fire point mere mod de hold, der ligger under os. I de kampe har vi haft nogle dumme pointtab, siger Morten Mølkjær, cheftræner i Aarhus Fremad.

Dårlige baner og hjemmebanestatistik

Hvad skal der arbejdes med i den anden halvdel af grundspillet?

- Banerne bliver jo dårligere i den kommende periode. Når man gerne vil spille langs jorden, så kan man godt blive straffet, når banerne er dårlige. Så vi skal have en mere kynisk tilgang til vores spillestil i de sidste fem kampe før vinterpausen, siger Morten Mølkjær.

- Vi arbejder mere med det etablerede forsvarsspil, med at stå lavt og kører nogle omstillinger, for vi må ikke være for naive, uddyber han.

- Vi skal se, om vi kan fastholde vores fantastiske udebanestatistik, hvor vi har vundet alle kampe med ét mål, undtagen en enkelt kamp som vi vandt med to. Til gengæld skal vi have lavet om på vores hjemmebanestatistik. Vi har mødt alle holdene fra top-seks på hjemmebane og vi har ikke kunnet slå et eneste af dem. Nu skal vi møde dem på udebane, der skal vi se, om vi kan gøre det bedre, siger Tom Søjberg.

Annonce

Øjnene fra stregen

Lørdag møder Aarhus Fremad Dalum IF på udebane. Et nederlag til århusianerne vil sende Dalum forbi dem i tabellen, dermed vil Fremad ryge ud af det fine selskab.

- Der er lang tid til det her (grundspillet red.) bliver afgjort. Hvis vi begynder at kigge for meget på den streg der, så bliver der længe til 10. april. Det er først der, at det handler om at være på den rigtige side af stregen. Men selvfølgelig vil det da være godt at tage til Dalum og lave et hul i tabellen. Det vil da give lidt ro i maven på kort sigt, siger Morten Mølkjær.

Aarhus Fremad spiller mod Dalum IF på Lars R. Jacobsen Park i Odense 14.00. Brabrand tager imod Kjellerup IF på Brabrand IF's Idrætsanlæg 14.00.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Tag bare hunden med selv om det er farligt: Minister afviser hundeforbud ved kvæg i nationalparkerne

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Nu sker der noget: Kameraer i dødskryds på vej

Aarhus For abonnenter

Naboer om støj fra Botanisk Have: Nye regler blev brudt i weekenden

Aarhus

Frygter du den? Da Jerntæppet faldt, drog ulvene mod Jylland

Aarhus

Efter påkørsel af politibetjent: Sådan vil kommunen bremse vanvidskørsel på Silkeborgvej

Aarhus For abonnenter

Et hus, vi er stolte af. Nej! En voldtægt af byens skyline: Danmarks højeste skyskraber vedtaget efter ilter debat

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sport

Tordenguden Andreas Christensen: - Tak Helsingør, vi har set hvert et flag og hørt hver en stemme

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aarhus

21 teststeder i Region Midtjylland lukker i løbet af de kommende tre uger - se her hvilke

Indland

4000 tilskuere ved fodboldkamp opfordres til coronatest

Kultur

Største koncert-satsning i flere år: Sir Elton siger farvel i Horsens

Danmark For abonnenter

Efter 15 år i søgelyset: Berygtet omskæringslæge er sat ud af spil

Aarhus

Farvel til mundbindet: Halvanden uge efter er corona-tallene stadig i bund

Annonce