Annonce
Mærk Aarhus

Første kollektion ude Kjolen med brevet – fra Frankrig

Foto: Nicholas Kawamura
Trine Kjær. Den første danske designer nogensinde, som Magasin har inviteret indenfor til et samarbejde om en kollektion. Med 182.000 følgere på Instagram er der i forvejen mange, der kender hende, men alligevel er det her en helt ny verden. Mærk Aarhus mødte influenceren til lanceringen af kollektionen i Magasin i slutningen af april

Magasin i Aarhus. Dameafdelingen på anden sal. Det er torsdag eftermiddag. Vi er sidst i april måned. Foråret har meldt sin ankomst, og selvom gaderne er fyldt med mennesker, er der masser af smilende piger og kvinder, som har fundet vej op til anden sal i Magasin netop denne torsdag.

Det er en særlig dag. En helt ny influencer-kollektion ser dagens lys. Lagt pænt sammen på bordet og hængt nydeligt op på bøjler.

Den lækreste kvalitet. Den bolsjefarvede skjorte, buks og kjole. De grønne bukser med den tilhørende grønne skjorte. Men den item, der bliver kigget mest på, er kjolen. Den lækre slå om-model med en dyb V-udskæring, bindebånd i taljen, ballonærmer, sidelommer, syningsdetaljer samt de fineste broderede detaljer.

Kollektionen består af 11 styles.

Dagens hovedperson, influencer og kreativ konsulent, der har designet kollektionen, Trine Kjær, er selv klædt i striber fra top til tå. Hun smiler.

- Jeg er så glad. Jeg er kommet hjem. Hjem til Aarhus og hjem til Magasin. Ikke at jeg har arbejdet her tidligere, men jeg er kommet meget i varehuset både som barn og som voksen. Her er alt. Og her er særligt op mod højtider. Så da Magasin kontaktede mig om det her, var jeg slet ikke i tvivl, fortæller Trine.

Bolsjestriber

- Mavefornemmelsen var der bare med det samme, og så ser jeg det også som en kæmpe tillidserklæring, at Magasin har valgt mig som en del af deres første influencer-kollektion. Jeg har faktisk aldrig prøvet at have et samarbejde, der har været så gennemarbejdet, hvor det er blevet prioriteret, at vi virkelig kunne nørde de forskellige styles og have fokus på detaljerne. Der er blevet håndtegnet og broderet, og jeg er simpelthen så stolt over resultatet, og jeg har virkelig glædet mig meget til at vise det frem i Aarhus, fortæller Trine Kjær.

Bolsjestriberne er inspireret af Trines gardiner i hjemmet, hun deler med mand og børn, mens den grønne farve er hendes yndling. De små broderier er ganske simpelt bare, fordi det er smukt, sødt og fint – og så er det håndværk. Det kan noget. De små detaljer, hvor tankerne sender en til både Frankrig og Italien.

Kaklerne fra Frankrig. Danske jordbær. Solsikker. Breve fra syden med Trine som afsender. Det gode liv.

- Det er så fint. Og i den bedste kvalitet. Husk på, at vi taler økologisk bomuld. Det har været meget vigtigt for mig, at kvaliteten er i top, og at der er tænkt bæredygtighed ind, lyder det.

Mere end én gang

Det økologiske bomuld kommer fra landbrug, hvor man arbejder med naturen på en måde, så både økosystemer og biodiversitet opretholdes. Det betyder, at der ikke benyttes giftige kemikalier, at vandforbruget begrænses, og at der i højere grad anvendes regnvand i produktionen.

Økologisk bomuld, GOTS-certificeret bomuld og genanvendt polyester.

- Jeg lever af at skabe et forbrug, men det kan man gøre på den måde, at man stadig værner om og passer på vores natur, samtidig med at man tænker, at tingene gerne må bruges mere end én gang. Mere end én sæson. Det har vi gjort her.

- Der er intet facit på, hvad og hvordan man skal gøre tingene, men vi har mærket efter. Det skal føles rigtigt – og det gør det. Og nu bliver det taget virkelig godt imod. Hvor er det herligt.

- Det er jo faktisk et år siden, vi arbejdede med dette. Under nedlukningen. Ingen vidste, hvordan verden ville se ud. Nu står vi her. Kollektionen er klar og er nu også blevet præsenteret.

Trine smiler – igen.

Den første

Magasin har ikke tidligere haft et samarbejde på denne måde med en ekstern designer. Et designsamarbejde, hvor de sammen har skabt en ny kollektion, der er inspireret af den franske vending Amour du bien, l’amour de la vie, der betyder Kærligheden til det gode, kærlighed til livet.

- Det er jeg stolt af. At være den første. Det har virkelig været topprofessionelt, siger Trine, som fra sine år som influencer har prøvet en del samarbejder.

Trine er født og opvokset i Aarhus, og derfor synes hun, at det er lidt særligt at være her.

- Magasin findes jo flere steder i landet, og i går var vi i hovedstaden. Men Aarhus … Det har jeg glædet mig lidt særligt til. Jeg bor på Sjælland nu, men elsker at være her. Og måske elsker jeg faktisk Aarhus endnu mere nu. For ti år siden syntes jeg, at jeg var nødt til at rykke pælene op og tage mod hovedstaden. Jeg fandt ikke det kreative design, fandt ikke moden i Aarhus dengang på samme måde, som det er i dag. Og det har jo bragt mig til, hvor jeg er nu. Det er jeg glad for. Tænk, at jeg har været så heldig at få en tøjkollektion i Magasin.

Flere kommer til. Primært unge piger og kvinder. De kigger. De mærker. De tager også den lækre slå om-model med en dyb V-udskæring, bindebånd i taljen, ballonærmer, sidelommer, syningsdetaljer samt de fineste broderede detaljer ned. Holder den op foran sig.

Mon den skal med hjem? Måske er det her ikke den sidste kollektion fra Trine og Magasin …

Alarm 112 For abonnenter

Få det fulde overblik over Viby-sagen: Derfor endte drabsmand med 12 års fængsel for at stikke sin eks-hustru ihjel

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Aarhus

50 år som dronning: Jubilæum fejres med to ture i karet, hyldest på Rådhusets balkon og folkefest i Mindeparken

Byudvikling For abonnenter

Kommunen takker nej til milliongave fra bygherre: Tvivl om juraen nulstiller aftale

Debat

David Nielsen betalte prisen: Og nu er løsningen på AGF's krise åbenbart et seminar

Aarhus For abonnenter

Aarhus var i akut mangel på stemmetællere: Så fandt kommunen en løsning

Formand for landdistrikter om penge til sportshaller i bytte for flere vindmøller og solceller: - Det er slet ikke nok

Alarm 112

Så faldt dommen i Viby-knivstikkeri: Der var tale om drab - og straffen kunne have været højere

Aarhus For abonnenter

Bag om myten: Er Botanisk Have en voldtægtsmagnet som kvinder bør undgå om natten?

Kultur

Fejring i Mindeparken: Kæmpestort børnekor synger for Dronningen

Alarm 112

Fireårig datter ville gerne se sin mor: - Storebror måtte forklare, at far havde stukket hende ned, og at de ikke ville se mor igen

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Byudvikling

Aarhus Havn er årsag til 17.000 job: Sådan er havnen kommet frem til tallet

AGF For abonnenter

David Nielsen fyldte mere på gangene i AGF, end de fleste lige aner - og derfor bliver hverdagen med en ny cheftræner også en helt anden nu for klubben, spillerne og fansene

AGF

AGF-duo klar til U21-landsholdet - men Hausner er forbigået