Annonce
Indland

Første personer smittet med zikavirus i Europa

Marvin Recinos/Ritzau Scanpix

Risikoen for infektion med zikavirus er fortsat meget lav trods tre tilfælde i Sydfrankrig, oplyser SSI.

Annonce

For første gang nogensinde er personer i Europa blevet smittet via myg med zikavirus.

Det oplyser Statens Serum Institut, SSI, på sin hjemmeside.

Det europæiske center for sygdomsforebyggelse og -kontrol, ECDC, har rapporteret om tre tilfælde af infektion med zikavirus.

Alle tre smittede er fra byen Hyères i Var-departementet i Sydfrankrig. De er sandsynligvis smittet i sommer.

Ifølge ECDC har ingen af de tre rejst til områder med kendt risiko for smitte med zikavirus, og der har ikke har været rapporter om importerede tilfælde i regionen.

- Derfor er det sandsynligt, at de er blevet smittet ved deres hjem i Sydfrankrig. Det er sandsynligvis sket i perioden slut juli/start august 2019, skriver SSI.

SSI oplyser samtidig, at ECDC trods tilfældene anser den aktuelle risiko for infektion med zikavirus i Europa for at være meget lav - også for gravide og deres fostre.

- SSI deler denne risikovurdering. Der er ikke nogen grund til, at gravide bør undgå at rejse til det sydlige Frankrig. Det tilrådes dog, at man beskytter sig mod myggestik, siger afdelingslæge Peter Henrik Andersen fra SSI til instituttets hjemmeside.

Der er ikke tidligere fundet myggeoverført smitte med zikavirus i Europa. Dog findes en af myggene, som kan overføre sygdommen, i Sydeuropa.

- Derfor er det ikke helt uventet at se myggeoverført smitte med zikavirus i Europa, udtaler Peter Henrik Andersen.

I alle tidligere tilfælde, hvor personer i Europa er blevet smittet med zikavirus, har de enten fået infektionen på udlandsrejser eller via seksuel kontakt.

Ifølge SSI er der lavet tiltag for at kontrollere myggebestanden lokalt for at undgå nye tilfælde, efter at man fandt de tre tilfælde.

Zikavirus er en febersygdom, som typisk varer fire til syv dage. Sygdomsforløbet er oftest mildt, men infektion hos gravide kan medføre fosterskader.

/ritzau/

Nyhed på Statens Serum Instituts hjemmeside
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Krav om mundbind i busser og letbane: Smilet er gemt af vejen i Smilets By

Annonce