Annonce
Aarhus

Første plan for nyt boligkvarter blev kasseret

Tænk om igen, lød det fra Aarhus Kommune, og så blev planerne for nyt bykvarter på Nordlandsvej ændret radikalt: Fra 18 punkthuse til en helt anderledes varieret og sammenhængende bebyggelse med byhuse, punkthuse og karrébebyggelse

AARHUS: Egentlig var det planen at bygge 18 punkthuse med boliger og erhverv på det ældre erhvervsområde ved Nordlandsvej, og arbejdet med at lave et forslag til lokalplan var stort set færdigt.

- Vi havde arbejdet med lokalplanen i halvandet år, da kommunen med stadsarkitekten i spidsen pludselig foreslog, at vi vendte bøtten og prøvede at lave noget helt andet, fortæller Jane Sundstrøm, der er udviklingschef i investor Ole Pedersens firma, der for mere end ti år siden begyndte at købe op i erhvervsområdet ved Nordlandsvej og nu skal i gang med at omdanne det til et boligkvarter.

Og hun fortsætter:

- Det gjorde vi så. Vi kunne godt se, at kommunen havde fat i noget rigtigt, i noget der ville gøre området mere spændende. Så vi havde workshops med folk fra kommunen hver anden eller tredje uge gennem et år, hvor vi arbejdede med den nye plan. Samtidig inddrog vi udover Schmidt Hammer Lassen også Cubo Arkitekter og GPP Arkitekter i arbejdet.

Og resultatet er Jane Sundstrøm bestemt ikke utilfreds med.

- Det har været det hele værd. Vi har fået en langt bedre lokalplan med et meget mere varieret byggeri. Det har været en spændene proces at være med i, og kommunen har været en rigtig god medspiller. Det fortjener den stor ros for, siger hun og fortsætter:

- Når vi i dag ser de gamle tegninger, tænker vi, at det var godt, vi ikke kom i gang med at bygge efter dem. Nu står vi med et projekt, der er smidigt og fremtidssikret. Vi skaber en bydel - en lille by i byen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Malerfirma hyrede coach til at hjælpe sig gennem fusion: - Vi stod jo med 38 medarbejdere, der havde 38 forskellige måder at gøre tingene på

Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Annonce