Annonce
Aarhus

Første plan for nyt boligkvarter blev kasseret

Tænk om igen, lød det fra Aarhus Kommune, og så blev planerne for nyt bykvarter på Nordlandsvej ændret radikalt: Fra 18 punkthuse til en helt anderledes varieret og sammenhængende bebyggelse med byhuse, punkthuse og karrébebyggelse

AARHUS: Egentlig var det planen at bygge 18 punkthuse med boliger og erhverv på det ældre erhvervsområde ved Nordlandsvej, og arbejdet med at lave et forslag til lokalplan var stort set færdigt.

- Vi havde arbejdet med lokalplanen i halvandet år, da kommunen med stadsarkitekten i spidsen pludselig foreslog, at vi vendte bøtten og prøvede at lave noget helt andet, fortæller Jane Sundstrøm, der er udviklingschef i investor Ole Pedersens firma, der for mere end ti år siden begyndte at købe op i erhvervsområdet ved Nordlandsvej og nu skal i gang med at omdanne det til et boligkvarter.

Og hun fortsætter:

- Det gjorde vi så. Vi kunne godt se, at kommunen havde fat i noget rigtigt, i noget der ville gøre området mere spændende. Så vi havde workshops med folk fra kommunen hver anden eller tredje uge gennem et år, hvor vi arbejdede med den nye plan. Samtidig inddrog vi udover Schmidt Hammer Lassen også Cubo Arkitekter og GPP Arkitekter i arbejdet.

Og resultatet er Jane Sundstrøm bestemt ikke utilfreds med.

- Det har været det hele værd. Vi har fået en langt bedre lokalplan med et meget mere varieret byggeri. Det har været en spændene proces at være med i, og kommunen har været en rigtig god medspiller. Det fortjener den stor ros for, siger hun og fortsætter:

- Når vi i dag ser de gamle tegninger, tænker vi, at det var godt, vi ikke kom i gang med at bygge efter dem. Nu står vi med et projekt, der er smidigt og fremtidssikret. Vi skaber en bydel - en lille by i byen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Oversavede jagtgeværer og skarpladt revolver: Ny varetægtsfængsling i sagen

112

Påkørte lysregulering og stak af: Kom forbi i anden bil mens politiet var på stedet

Annonce