Annonce
Østjylland

Første skoledag for de to nye friskoler

10.08.2007. Skolestart i senere alder. Journalist: Anette Lund Andersen

Margrethelyst-skolen og Randlevskolen åbner dørene for eleverne søndag og mandag.

Annonce

En helt ny epoke skydes i gang søndag og mandag i landsbyerne Ørting og Randlev, når de to nye friskoler i byerne har første skoledag henholdsvis søndag og mandag.

Ikke bare er det første skoledag for de mange børn og lærere, det er også en historisk dag, når de to tidligere kommuneskoler, der lukkede før sommerferien, nu åbner som private friskoler.

Søndag klokken 10 vil skoleleder på Margrethelystskolen, Per Toft Kristensen, byde velkommen til de 97 elever og deres forældre og personalet. 97 elever er et par stykker mere, end der til sidst gik på den gamle Ørting Falling Skole.

Margrethelyst Friskole bruger søndagen til at fejre den nye skole og lægger ud med fællessamling i Ørting Hallen klokken 10, hvorefter skolen åbner officielt, når skolebestyrelsens formand, Jan Kjærsgaard, klipper den røde snor over foran skolens indgang.

»Dagen er en skoleåbningsdag, så der bliver ikke rigtig undervisning. Det er en festdag, som vi vil fejre,« siger skoleleder Per Toft Kristensen.

Mens eleverne går med lærerne ud i klasseværelserne, mødes de voksne til en generalforsamling for at vælge de sidste to personer til bestyrelsen. Og så er skolen ellers i gang.

Dagen efter er det så Randlevskolens tur til at sige goddag til de 83 nye elever fra 0. til 6. klasse - som deles op i to trin. De yngste fra O. til 3. klasse hedder fremover Svalerne, mens de ældste i 5. og 6. klasse går i gruppen »Ravnene«.

»Navnene har grupperne fået, fordi vi vil arbejde aldersintegreret. Så der vil nok være nogle af de elever, som har gået på skolen før, der skal vænne sig til, at de nu har timer sammen med både yngre og ældre elever,« siger skoleleder Thor Hofman Nyholm.

På første skoledag skal eleverne følge skemaet, og de ældste få udleveret en macbook, som bliver deres arbejdsredskab, mens de mindste får en Ipad.

»Det er en historisk dag, og jeg glæder mig meget til at lære børnene at kende og håber, at skolen bliver et samlingssted i Randlev,« siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Smitte i Aarhus: Coronaen har haft godt fat i Aarhus V og to sydlige områder af kommunen

Aarhus

GPS-signaler i Aarhus rammes af mystiske forstyrrelser: Mistanke falder på ulovlige jammere

Aarhus

Vagter stoppede hospitalsindbrud: Mand med koben hoppede på scooter og kørte direkte mod dem

Annonce