Annonce
Østjylland

Første skoledag med flag

foto: lea Nielsen

Alle var spændte og glade, da Randlevskolen åbnede som friskole

Annonce

Mandag morgen myldrede det ind på Randlevskolen, der havde sin allerførste dag som friskole. Nogle elever kender skolen i forvejen, mens andre er helt nye. Fælles for både elever (der nu er ravne og svaler), lærere, forældre og skoleleder Thor Hofman Nyholm, er spændingen og glæden over at skulle tage fat på noget helt nyt.

Foto: lea Nielsen

»Velkommen. Det er en ganske særlig dag at have sin første skoledag - igen - som 41-årig,« smilte Thor Hofman Nyholm i aulaen, hvor eleverne undtagen de alleryngste blev samlet . Det at blive en friskole i stedet for en kommunal folkeskole medfører en del forandringer. For eksempel lærte eleverne allerede på den første dag, at de skal tage skoene af, når de kommer ind og have indesko med.

En flagallé er klar til at tage imod de mindste - skoleleder Thor Hofman Nyholm står forrest til venstre. Foto: Lea Nielsen

»Der kommer ikke nogen og gør rent for os. Det er et af de steder, hvor vi kan spare en masse penge,« forklarede han.

I Søren gruppe skal eleverne skrive derees navn og tegne et dyr, som de vælger. Det er ikke nogen nem opgave. Foto: Lea Nielsen

Nyt er også, at man ikke går i klasser, men i aldersintegrerede grupper. Det glæder 11-årige Line sig til at prøve:

Foto: Lea Nielsen

»Det er fint at prøve noget nyt. Men jeg kunne nu også godt lide min klasse. Det bliver spændende, og jeg glæder mig.«

foto: Lea Nielsen

Efter en fælles sang, »Når ulvene hyler,« som eleverne tydeligvis kender i forvejen, blev lærerne præsenteret. Ingelise, Ditte Marie, Tina, Tatjana og Søren tog så hver sin gruppe med i deres nye hjemlokale, og her var der især udsigten til at få udleveret en Ipad eller en Macbook, der brændte.

I Sørens klasse finder de 18 elever lynhurtigt en plads, men derefter er det svært at sidde stille. Og tie stille. Det er simpelthen alt for spændende, men en form for koncentration indfinder sig, da de skal skrive navneskilte og forbinde deres eget navn med et dyr.

»Hvordan tegner man en jaguar?« spørger Jonas, og får det svar, at han lidt senere på dagen jo får sin ipad, og så kan han finde et billede af den der og tegne efter. Klokken 9 skal de mindste møde. Alle elever og lærere tager imod de nye skoleelever med en festlig flagallé. De ser lidt betuttede ud - men den allerførste skoledag er jo også noget helt særligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Handelsgymnasium i Viby sender 1.100 elever hjem: Coronasmitte lukker endnu et uddannelsessted i Aarhus

Aarhus

Coronasmitte: Marselisborg Gymnasium sender alle elever hjem resten af ugen

Annonce