Annonce
Aarhus

Første skridt mod en magisk drømmerejse med David Bowie

Her kommer Newton fra en anden planet. Jacob Madsen Kvols får hjælp af andre skuespillere, mens instruktør Heinrich Christensen ser på. Foto: Hans Petersen
Første sceneprøver på David Bowies teaterkoncert-agtige musical "Lazarus", der kan ses på Aarhus Teater fra 29. august.
Annonce

AARHUS: Sangeren David Bowie tog en bevægende afsked med denne verden. Han havde netop indspillet albummet "Black Star", da han døde af kræft to dage efter - i 2016. Videoen med nummeret "Lazarus" gik verden rundt. "Look up here, I'm in heaven", sang han, mens han greb ud efter verden fra sit dødsleje.

Bowie har efterladt sig meget, heriblandt musikforestillingen "Lazarus".

- En blanding af en teaterkoncert og en musical, kalder Jacob Madsen Kvols den. Han har særlig grund til at kende den tilbundsgående. Fra slutningen af august spiller han hovedrollen som Thomas Newton i Aarhus Teaters udgave. Lige nu er prøverne i fuld gang. Mandag var første dag på teatrets scene for holdet af skuespillere, instruktør, assistenter og teknikere af alle slags.

- Stykket udtrykker mere stemninger og sindstilstande end mere konkrete situationer. Tingene er ikke skåret ud i pap. De er billeder på Newtons sind, en tilstand, der er foregået i hans hoved, siger Jacob Madsen Kvols. Siden september, da han fik at vide, han skulle spille rollen, har han lyttet til musikken fra "Lazarus". Han har også taget sangundervisning, fordi sangene er meget lyse, og egentlig er han bas.

Lazarus

Aarhus Teater. "Lazarus". Torsdag 29. august-lørdag 12. oktober.

Ad David Bowie og Enda Walsh. Inspireret af romanen "The Man Who Fell to Earth" af Walter Tevis.

Iscenesættelse og oversættelse: Heinrich Christensen. Scenografi og kostumedesign: Christian Albrechtsen. Lysdesign: Mathias Hersland. Musikalske arrangementer. Henry Rey. Kapelmester: Søren Graversen. Koreografi: Rebekka Lund. Lyddesign: Lars Gaarde. Medvirkende: Jacob Madsen Kvols, Sara Viktoria Bjerregaard, Sofia Nolsøe, Simon Mathew, Bjørn Fjæstad, Mathias Flint, Nanna Bøtcher, Kjartan Hansen, Sofie Topp-Duus, Isa Marie Henningsen og Kristine Marie Brandstrup.

Mere på www.aarhusteater.dk

Annonce

Fra en fremmed planet

Historien "Lazarus" bygger på bogen ”The Man Who Fell To Earth” af Walter Tevis. Den er filmatiseret med David Bowie i rollen som Thomas Newton.

I bogen ankommer Thomas Newton til jorden. Han leder efter vand, som han kan tage hjem til sin tørkeramte planet. Snart finder han dog sig selv sølet ind i gin og discount-tv, sex og medicinalforsøg.

Manuskriptet til musicalen er inspireret af bogen og skrevet af Enda Walsh og David Bowie, der både komponerede nye numre og omarrangerede nogle af sine ikoniske sange særligt til forestillingen. Alle sangene er beholdt på engelsk og ikke oversat til dansk.

Annonce

Også Kong Arthur

Instruktør Heinrich Christensen har set "Lazarus" både i Hamburg og på Broadway i New York.

- Vores forestilling bliver meget anderledes med en smuk scenografi og psykiske rum med hurtige skift. Der er flere historier i gang samtidig, siger den 45-årige instruktør, der også styrede "Kong Arthur" på scenen oven for Moesgaard Museum i maj og juni. I øvrigt kender han Aarhus godt, fordi han 1998-2003 spillede sammen med "The Loyal Shakespeare Company" med Andreas Bo Pedersen og Jan O. Mogensen på Entréscenen i Grønnegade.

- "Lazarus" er en mands afsked med livet fortalt i drømmende form. Det kan virke brutalt, men her bliver det smukt og levende, og vi skal jo dø, siger Heinrich Christensen, inden han går i gang med samarbejdet med skuespillerne, der står klar på scenen.

Annonce

Fyldt med hits

Kapelmester er Søren Graversen, og han havde samme rolle på Aarhus Teaters Reumert-vindende Nick Cave Teaterkoncert.

Scenedesignet er af duoen Christian Albrechtsen og Mathias Hersland, der fik en Reumert for scenografi og lysdesign med "Lyden af de skuldre vi står på", der får repremiere på Aarhus Teater i januar 2020.

Forestillingen har Danmarkspremiere på Aarhus Teater 29. august og kan opleves på Det kongelige Teater i foråret 2020.

Den byder på en række af Bowie-hits som ”Changes”, ”Heroes”, ”This Is Not America”, ”Life on Mars” og svanesangen ”Lazarus”.

Anmelderne i New York og London var enige: Det er magisk og hypnotiserende, overvældende og rørende, vildt poetisk og forførende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Hosteklinikker skal aflaste børnelæger med coronaprøver

Østjylland

Manden bag en af Aarhus' største erhvervssucceser i ny bog: Succesfuld ledelse er ikke kompliceret

Annonce