Annonce
Byudvikling

Første skridt mod ny bydel i Risskov: 167 lejligheder på vej i stort erhvervsområde

167 lejligheder på mellem to og tre værelser er på vej til i Risskov Engby på Arresøvej. Visualisering: Arkitema
Omdannelsen af et stort erhvervsområde tæt på Grenåvej og Lystrupvej i Risskov starter med et lejlighedsbyggeri på 10.000 kvadratmeter.
Annonce

AARHUS: Det vrimler med større byggerier i Risskov i øjeblikket.

Nu er et mere på vej til byggestart.

Det drejer sig om et 10.000 kvadratmeter stort projekt på Arresøvej, som dermed bliver det første byggeri i den store omdannelse af erhvervsområdet mellem Grenåvej og Lystrupvej, som i fremtiden bliver på i alt 1.700 boliger.

Efter sommerferien rykker entreprenørvirksomheden Raundahl & Moesby ind for at forberede jorden til byggeriet af i alt 167 lejligheder i et lejlighedsbyggeri i røde mursten på mellem tre og fem etager.

Udover de 10.000 kvadratmeter bolig, bliver der bygget kælder på knap 2.500 kvadratmeter samt terrasser eller altaner til alle lejlighederne.

- Vi har efterhånden samarbejdet med Raundahl og Moesby på en håndfuld projekter gennem de seneste tre år. Det er der kommet nogle flotte kvalitetsbyggerier ud af i både Aarhus og København, så jeg glæder mig naturligvis til at se resultatet, når lejlighederne på Arresøvej er færdigbyggede og vores lejere kan flytte ind, siger investeringsdirektør Peter Krogsgaard Jørgensen fra Koncenton, som er bygherre på projektet.

Risskov Engby

  • 167 lejligheder
  • 9.680 kvm. + 2.420 kvm. kælder. Dertil fælles grønne opholdsarealer i hævede gårdrum, hvorunder der etableres cykel- og bilparkering.
  • Køber: Koncenton
  • Arkitekt: Arkitema
  • Ingeniør: Cowi
  • Udvikling: KPC samt Raundahl & Moesby
  • Totalentreprenør: Raundahl & Moesby
  • Aflevering: Marts 2022

Der skal rives fem mindre byggerier ned på Arresøvej, som tidligere har huset blandet erhverv.

Lejlighederne, som er tegnet af Arkitema, forventes færdigbygget i 2022.

Boligerne består primært af mindre to- og treværelses lejligheder, som er bygget til både studerende og unge familier.

Det er i det markerede område, at der i fremtiden skal bygges 1.700 boliger. 
Annonce

21 fodboldbaner

Den kommende bydel, som bliver sat i gang af byggeriet af de 167 lejligheder, er døbt Risskov Engby og har en størrelse på i alt 21 fodboldbaner. Området kommer til at bestå af cirka 92 procent boliger og otte procent lettere erhverv samt to daginstitutioner.

Derudover har man lagt sig fast på en mindre andel almene boliger, end det ellers er krævet i lokalplanområdet. Forventninger er, at 15 procent af de 1.700 kommende boliger bliver almene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Kæmpeslagsmål i Viby: 21-årig mand blev stukket flere gange

Annonce