Annonce
Horsens

Første skridt mod ombygning: Alt skal væk fra Bytorvets første sal

Butikkerne har stået tomme længe, og nu rømmes de for inventar, så en større ombygning af ændring af planløsningen i Bytorv Horsens kan iværksættes. Arkivfoto: Mette Mørk
Førstesalen i Bytorv Horsens skal tømmes og bygges om, så nu er inventar fra lukkede butikker sat på auktion sammen med effekter som julemandens stol og sofagruppen fra centrets legerum.

Horsens: Bytorv Horsens' nye ejere, Scandinavian Shopping Center Partner (SSCP), tager nu første skridt mod den omfattende ombygning af butikscentrets første sal, som køberen allerede løftede sløret for i forbindelse med overtagelsen i august.

Det betyder, at alverdens inventar fra førstesalen nu skal væk, inden håndværkerne kan rykke ind.

- Vi har bedt Horsens Auktioner om at sælge det hele. Hvis nogen kan bruge det, er det jo bedre at få det videre frem for bare at smide det ud, siger Claus Tüchsen, direktør og partner i SSCP.

Hos det lokale auktionsfirma er det blevet til 185 katalog-numre, som er sat til salg på en online-auktion, fortæller indehaver Heidi Haugaard. Auktionen er skudt i gang, og den løber frem til 9. december kl. 20.

- Der er ikke mindstepriser på nogen af effekterne, så vi forventer, at det hele nok skal blive solgt. Sådan noget som et rullegitter eller en disk koster jo ellers en krig, siger hun.

I skrivende stund er der budt 100 kroner for to komplette rullegitre i en anseelig størrelse. De kan erhverves i forskellige størrelser, og auktionskataloget byder blandt meget andet også på diske, udstillingsmontrer og reoler i alverdens størrelser, lamper, armaturer, alarmsystemer, tøj-stativer, mannequin-dukker, kassevis af bøjler og papirsposer, og fra legerummet sælges der både legetøj og sofagrupper.

- Og så er der jo julemandens stol, pointerer Heidi Haugaard.

Den beskrives i kataloget som julemandens stol af "guld" med løvehoveder - lavet i skrøbeligt gipslignende materiale og i ukendt stand.

Alle varer, der nu er sat under hammeren, kan ses efter i sømmene fredag 6. december, når Horsens Auktioner holder eftersyn på Bytorvets førstesal i tidsrummet kl. 15-18.

- Og køber man noget, skal det hentes onsdag 11. december inden for et fastlagt tidsinterval før eller efter centrets åbningstid. Det er planlagt, så vi ikke generer de andre butikker og kunderne i centret, fortæller Heidi Haugaard.

Hun glæder sig over opgaven, som er lidt anderledes end dem, auktionshuset ellers har haft.

- Det er en sjov og ny opgave for os, og inderhaverne har ikke de store forventninger til priserne, så jeg er sikker på, vi nok skal få solgt det hele, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Alle tiders jul med pressefotograferne

Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

Aarhus For abonnenter

Tøfting går til Herning: Men Gå-Petersen gik fra Aarhus til Paris og tilbage igen med to øl og en serveringsbakke

Annonce