Annonce
AGF

Første sommertest for AGF: Rapfodede nordsjællændere var lidt for stor en mundfuld på bane 2

Søren Tengstedt stiger til vejrs og Alexander Munksgaard kigger på under lørdagens test mod FC Nordsjælland.  Foto: Ole Nielsen.
AGF tabte lørdag eftermiddag 0-1 til FC Nordsjælland. Nytilkomne Jesper Hansen og Oliver Lund fik første minutter for holdet, mens fransk prøvespiller ikke rigtig fik vist sig frem

FODBOLD: Halvanden uge på træningsbanen, klar til første testkamp.

Der er altid en hel del rust, fysisk som i boldomgangen, der skal bankes af hos spillerne, når ferien er slut, badebukserne er lagt tilbage i skabe, og der atter skal sigtes frem mod sæsonstart, nye mål.

Sådan var det også lørdag eftermidddag på Fredensvangs bane 2, hvor FC Nordsjælland var modstanderen.

Annonce

Imens folk stimlede sammen i rødt og hvidt på barer og udendørs serveringssteder i Aarhus midtby, hældte den ene fadøl eftter den anden ned i svælget, forberedte sig på Danmarks EM-brag mod Wales, spillede AGF altså i corona-restriktionernes navn helt uden tilskuere på velplejet græs.

De 90 minutter kastede ikke nogen sejr af sig, gæsterne vandt 1-0,  ganske fortjent, men århusianerne slap fornuftigt fra mødet, hvor de i de første 45 minuter stillede med det på dagen stærkeste mandskab, mens ungdommen og en fransk prøvespiller fik de sidste 45 minutter.

På forhånd stod det klart, at de skadede Niklas Backman, Frederik Tingager, Patrick Mortensen, Frederik Brandhof og Alex Gersbach samt coronaramte Gift Links ikke skulle spille med, men også Jon Dagur Thorsteinsson, Sebastian Hausner og nytilkomne Yann Aurel Bisseck sad over.

God AGF-start

Målmand Jesper Hansen var på plads imellem stængerne, Oliver Lund - endnu en af de nye - dækkede venstre back i 1. halvleg, mens unge Thomas T. Kristensen assisterede Jesper Juelsgård i midterforsvaret, Milan Jevtovic fik chancen på kanten i venstre side, Søren Tengstedt helt fremme.

AGF-scoringer blev det ikke til, ganske få åbne chancer de hvidblusede frem til, og i den anden ende af banen lykkedes det omvendt heller ikke at kitte godt nok sammen til at forhindre, at de rapfodede nordsjællændere kom på tavlen. 18-årige Andreas Bredahl blev matchvinder, da han udnyttede en bold i dybden og et øjebliks mangel på afstemning i den centrale del af AGF-forsvaret - og så scorede han sikkert på en chanceløs Jesper Hansen.

Det skete efter 21 minutters spil, hvor AGF egentlig havde været det mest aggressive mandskab, havde set mest til bolden, men havde svært ved at konvertere til farlige situationer. Det blev dog senere i halvlegen til en åben chance til Milan Jevtovic, der tøvede alt for længe, afsluttede for svagt - og i det hele taget var AGFerne mest farlige, når Albert Grøbæk Erlykke forsøgte sig fra distancen.

Til gengæld gik det stærkt, når gæsterne satte deres omstillinger på skiner, hvorfor målmand Hansen måtte diske op med et par gedigne redninger.

Annonce

Det unge kuld på banen

Patrick Olsen var den mest toneangivende AGFer i første halvdel af opgøret, Benjamin Hvidt gjorde også en god figur, sled og slæbte , men der manglede altå generelt saft og kraft i den offensive del af spillet.

Og i pausen blev der så skiftet ud på samtlige pladser, hvilket gav en helt ny kamp, sendte en god håndfuld U19-spillere ind på banen. Dermed faldt opgøret også i kvalitet. Ikke fordi, der ikke blev gået til stålet, for det gjorde ungdommen, men de havde svært ved at dæmme op for deres jævnaldrende modstandere, hvoraf flertallet allerede har været inde at snuse - og mere end det - til Superligafodbold.

Så AGF blev presset bagud i lange perioder af 2. halvleg, men formåede at holde nullet, hvilket holdkkammeraterne kunne takke mål Daniel Gadegaard for. Han stod en fremragende halvleg,

Hvad ellers?

Den franske prøvespiller, angriberen Amadou Ba-Sy skulle bruge lang tid på at komme op i omdrejninger, hvilket kan synes en anelse underligt, når man er på besøg for at vise sig frem, men han fik ikke det store ud af anstrengelserne, virkede tung, ja, nærmest ude af form.

På den centrale midtbane forsøgte Zach Duncan at styre sine endnu yngre holdkammerater, og de gjorde, hvad de kunne over for U21-landsholdsprofilen Magnus Kofod, det norske stortalent Andreas Schjelderup og en flok lynhurige afrikanske offensivspillere.

Så goder meter i benene for dem, der kunne spille på dagen, god erfaring for de helt unge, ja, en helt klassisk første testkamp, hvor resultatet i bund og grund ikke spiller nogen rolle, så længe man ikke taber med tenniscifre eller derover.

Fakta

Testkamp

AGF - FC Nordsjælland 0-1 (0-1)

Mål: 21: Andreas Bredahl

AGF (1. halvleg): Jesper Hansen - Alexander Munksgaard, Thomas T. Kristensen, Jesper Juelsgård, Oliver Lund - Nicolai Poulsen - Albert Grønbæk Erlykke, Patrick Olsen, Benjamin Hvidt, Milan Jevtovic - Søren Tengstedt

AGF (2. halvleg): Daniel Gadegaard - Jacob Andersen, Mikkel Møller Lassen, Marius Hausted, Asger Beck - Zach Duncan - Magnus Isager, Elias Jønsson, Mathias Sauer, Amadou Ba-Sy - Alexander Ammitzbøll

AGF spiller næste testkamp på torsdag mod FC Midtjylland.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Frustrationer står i flammer: Ulovlig strejke og trussel om masse-opsigelser på hospitalet i Skejby

Danmark

Fredagens coronatal: Færre smittede - flere indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Kommentar: Top seks er fortsat inden for det muliges rige for AGF, men status quo efter 1-1 mod Silkeborg har ikke ligefrem gjort sagen nemmere at løse

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Tre AGFere spillede over par mod Silkeborg - to leverede en decideret ringe indsats

Debat

Ironi kan forekomme: Vores millionby savner da et højhus ved Møllestien?

Debat For abonnenter

Stiften mener: Sygeplejerskerne har fat i den lange ende

Nu må også femårige vaccineres mod corona, men beslutningen kan være svær for forældre

Aarhus For abonnenter

Bor I her? Mette og Philip har lavet interiørbutik i en lejlighed

AGF

Se højdepunkterne: AGF og Silkeborg spiller uafgjort i chanceorgie

Alarm 112

Voldsomt uheld i Aarhus: Bilist ramt af bus

Støtteparti indkalder statsminister til hasteforespørgsel: Sundhedsvæsen har brug for redningspakke

AGF

Det var da i grunden en kamp, AGF skulle have vundet, men som de reelt ikke fortjente at vinde

Aarhus For abonnenter

Gamle varebiler lever livet dyrt: Staten kradser miljøbøder ind i Aarhus for kvart million hver måned

AGF

AGF-målmand var ved at eksplodere: - De løb jo bare rundt om os

Annonce