Annonce
Byudvikling

Første spadestik på en unik grøn oase i midtbyen

- I har et helt fantastisk miljø herinde, og det forpligter. Jeg er glad for, at boligforeningen tager ansvaret på sig, lød det fra borgmester Peter Sørensen (S), der sammen med bestyrelsesformand Poul Erik Rasmussen fredag tog første spadestik til et nyt beboerhus og et nyt parkeringshus i AAB's afdeling Vesterport i Horsens. Foto: Morten Pape
Boligforeningen AAB tog fredag hul på byggeriet af et nyt beboerhus og et parkeringshus. Ifølge direktøren bliver det et helt unikt grønt miljø i gården i nærheden af banegården.
Annonce

Horsens: Det bliver Horsens' mest attraktive gårdmiljø. Vi får noget helt unikt, og jeg glæder mig SÅ meget.

Sådan lød det med begejstring i stemmen fra afdelingsformanden i AAB's afdeling Vesterport, Bent Eshøj, da der fredag eftermiddag blev taget første spadestik til både parkeringshus og beboerhus i boligforeningens gård i karreen mellem Løvenørnsgade, Kongensgade og Andr. Flensborgs Gade.

I gården skal bygges et ca. 300 kvadratmeter stort beboerhus og et ca. 800 kvadratmeter stort parkeringshus, der graves ned. På taget af parkeringshuset anlægges græs og stier, lige som der skal etableres en legeplads, borde til at spise ved og nye cykelskure.

Beboerhuset og parkeringshuset er afslutningen på et 284 millioner kroner dyrt renoveringsprojekt, hvor godt 210 lejligheder er blevet til 180 nyrenoverede boliger med nye køkkener, badeværelser og altaner.

- Vi byggede om fra 2015 til 2019, og nu opgraderer vi gården, så den kommer til at passe til lejlighederne, siger Steffen Møller Borgbjerg, der er direktør i AAB.

På grund af Covid-19-situationen er festlighederne for beboerne udskudt til senere. Men fredag fulgte flere beboere med fra deres altaner, da indbudte gæster fejrede starten på endnu et byggeri i afdelingen.

- Det er egentlig beboernes fest, så det er ærgerligt, de ikke må være her. Men de må komme med, når vi skal holde rejsegilde i stedet, lovede Steffen Møller Borgbjerg.

Annonce

Vil inddrage beboerne

Det kommende beboerhus kommer til at ligge i den ene ende af gården med indgang fra en port i Løvenørnsgade, og det bliver beboerne i AAB's afdelinger Vesterport og Trianglen, der kan benytte det.

Nu skal beboerne så i gang med at planlægge, hvad huset, som kommer til at rumme flere lokaler samt køkken- og toiletfaciliteter, skal bruges til.

Direktør i AAB Steffen Møller Borgbjerg håber, at det kommende beboerhus i Vesterport vil blive fyldt med aktiviteter. Foto: Morten Pape

- Vi skal have inddraget beboerne, så vi kan få lavet aktiviteter, der rammer alle. Det skal være et sted, hvor folk tænker, der er rart at være, siger afdelingsformand Bent Eshøj, der forestiller sig, at huset kommer til at rumme bl.a. undervisning, klubber, caféarrangementer og aktiviteter for børn.

Men ikke fester. Der skal nemlig være plads til alle i boligforeningen.

- Og derfor skal vi ikke have et hus, der lejes ud til fester hele tiden, når det ligger her midt i gården, understreger Steffen Møller Borgbjerg, der ser frem til, at huset bliver fyldt med aktiviteter.

Annonce

Beboerønske

I gården bliver der også plads til et ca. 800 kvadratmeter stort underjordisk parkeringsanlæg med 44 parkeringspladser, som beboerne i afdelingen kan leje for 400 kroner om måneden.

- Det har været et stort ønske fra beboerne, der i dag døjer med parkeringsforholdene i området. Og vi forventer ikke, problemerne bliver mindre, når VIA for alvor flytter ind på Campusgrunden, siger Steffen Møller Borgbjerg, som blev bakket op af afdelingsformand Bent Eshøj.

- Vi har allerede i dag et problem med parkering, og vi får virkelig brug for de p-pladser.

Parkeringshuset bliver gravet omkring en meter ned, så det ikke kommer til at fremstå så massivt. Taget bliver beklædt med græs, og der bliver også plads til både en spansk trappe og en rutsjebane ned fra taget.

Og så bliver det etableret en elevator, så alle beboere har mulighed for at benytte både parkeringshus og de grønne faciliteter på taget.


Jeg er sikker på, at beboerhuset kommer til at fremme fællesskabet her i afdelingen, og jeg glæder mig til at se, hvad beboerne fylder i huset.

Steffen Møller Borgbjerg, direktør AAB Horsens


Annonce

- Det forpligter

Med til at tage det første spadestik var borgmester Peter Sørensen (S). Han var meget begejstret for planerne.

- Det her bliver en fantastisk grøn oase. Jeg er glad for, at boligforeningen tager ansvaret for at gøre gården attraktiv på sig. Når man har sådan et skønt sted, så forpligter det, mente borgmesteren, der også fortalte de fremmøde, at han som barn legede i gården.

Byggeriet går i gang allerede i den kommende uge, og det er planen, at både beboerhus og parkeringshus skal stå klar til januar.

Og at dømme på de fremmødtes opfordring til bestyrelsesformand Poul Erik Rasmussen, så er utålmodigheden til at tage at føle på.

- Fortsæt du bare med at grave, så vi kan blive færdige hurtigt, lød det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Ceres Park godkendt til tilskuere efter nye corona-regler: Billetsalget til FCK-kampen er i gang

Aarhus For abonnenter

Havneforening med nødråb: Spær p-pladser af for gæster på Aarhus Ø:

Aarhus

Har du oplevet ballade, hærværk eller bilræs?: Borgermøde om problemerne på Aarhus Ø

Annonce