x
Annonce
Aarhus

Første spadestik til DBU-center

Borgmester Nicolai Wammen stikker spaden i jorden, mens (fra venstre) formand for DBU Jylland, Bent Clausen, DBUs formand Allan Hansen og rådmand Masrc Perera Christensen ser til. Foto. Hans Petersen

Der er store forventninger til nyt fodboldmekka i Tilst

De var der alle sammen: Borgmester og rådmand, formand og generalsekretær.

Annonce
Fodboldklassens elever var med. Her bliver en af dem, Lasse Tougaard Andersen, interviewet til tv. Hans far, Thomas Andersen har spillet for AGF og Viborg. Foto: Hans Petersen

Dansk Boldspil-Union rykker nu for alvor ind i Tilst.

På Langkær Gymnasiums grund tog DBU- og Århus-toppen i går de første spadestik til et byggeri og et projekt, som gik i gang for en uges tid siden.

Forventningerne er store til samarbejdet mellem parterne. Det er DBU Jylland (tidligere Jydsk Boldspil-Union), idrætsforeningen TST i Tilst og Langkær Gymnasium.

DBUs formand Allan Hansen, som ankom sammen med generalsekretær Jim Stjerne Hansen, understregede, at her ikke er tale om et prestige-, men om et visionært projekt.

»Jeg har set alt for mange steder i Europa, at der er bygget store projekter, og kort tid efter er de lukket, fordi økonomien ikke rakte. Her udnytter vi hinandens faciliteter og udvikler i fællesskab,« sagde Allan Hansen.

At der er store forventninger til stedet udtrykte både borgmester Nicolai Wammen og rådmand Marc Perera Christensen.

»Her får fodbolden et spark ind i fremtiden, og nogle af de unge talenter vil med tiden sætte dagsordenen. Vi kan kalde det et fodboldmekka,« sagde Wammen.

»Her forenes det bedste for skole, klub og elite, og det bliver understøttet af ESAA, Elite Sports Akademi Aarhus. Det bliver et stærkt omdrejningspunkt i Aarhus Vest med fodboldtræning hver dag året rundt på kunstgræs,« sagde Marc Perera Christensen.

DBU Jylland bygger ny administrationsbygning på 2115 kvadrameter og flytter fra den gamle villa på Nøddevej 1 i Viby. Efter planen sker det 1. januar 2012.

I byggeriet er 35 dobbeltværelser til gæster på kurser og træningssamlinger.

Med tiden skal samlinger for U17-, U19- og U21-landsholdene placeres der.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Satte dyr ring til salg på nettet: 'Jesper' mødte op og løb væk med den

CORONAVIRUS

Liveblog: Dronning Margrethe frabeder sig blomster på sin fødselsdag: - Send dem til andre ældre

112

Ældre kvinde bad om efternavn på svindler: - 'Abracadabra' lød svaret

Annonce