Annonce
Østjylland

Første spadestik: Tre bygherrer bag nyt projekt til 74 millioner ved Bygholm Sø

Med de første spadestik onsdag er det seneste millionbyggeri ved Bygholm Sø for alvor sat i gang. Fra venstre: Heidi Lund Sørensen, Dansk Boligbyg, Daniel Hedemann Nielsen, PBU, og Charlotte Lyrskov fra teknik og miljø i Horsens Kommune. Foto: Djon Bang
Pædagogernes Pension, Domea og Danhaus er med i det seneste boligprojekt ved Bygholm Sø, der skal munde ud i 71 bæredygtige lejeboliger ultimo 2020.

Horsens: Efter mere end et års tilløb kunne parterne bag det seneste boligprojekt ved Bygholm Sø, Brahesbakke, onsdag tage første spadestik.

Dermed er opførslen af i alt 72 nye lejeboliger - et projekt til samlet 74 millioner - nu officielt skudt i gang.

- Vi har længe kigget i retning af Horsens, og det her bliver vores første direkte investering i området. Det jo en by i vækst og et attraktivt sted at bygge - tæt på naturskønne områder og med let adgang til by, siger Daniel Hedemann Nielsen, der er ejendomsdirektør hos Pædagogernes Pension, PBU, én af de tre bygherrer bag Brahesbakke.

Foruden PBU hedder bygherrerne Danhaus og Domea, og ifølge Daniel Hedemann Nielsen kommer den atypiske konstellation til at være en fordel.

- Boligernes udtryk kommer selvfølgelig til at ligne hinanden, men derudover betragter jeg det kun som en fordel, at vi er tre bygherrer, der bliver naboer. Det kommer til at skabe diversitet i boligmassen, siger han og fortæller, at man sigter efter, at Brahesbakke-udstykningen skal appellere til flere forskellige aldersgrupper.

Annonce

Jeg har kun oplevet, at processen har været utroligt positiv indtil nu. Både hvad angår samarbejdet med de andre bygherrer og kommunen. Horsens er en fremsynet by, og dét har forløbet afspejlet.

Daniel Hedemann Nielsen, Pædagogernes Pension

Afventer bæredygtighedscertificering

Allerede i juni blev der skudt gang i den fælles byggemodning og indledende konstruktion af vandafledning, der varetages af Dansk Boligbyg, som er entreprenør på Brahesbakke.

Dermed var onsdagens tre spadestik den foreløbige konklusion på dét, der, indtil nu, har været et frugtbart samarbejde - trods flere involverede parter, end man typisk ser ved lignende boligprojekter.

- Jeg har kun oplevet, at processen har været utrolig positiv indtil nu. Både hvad angår samarbejdet med de andre bygherrer og kommunen. Horsens er en fremsynet by, og dét har forløbet afspejlet, siger Daniel Hedemann Nielsen.

Han fremhæver, at ét af boligprojektets største kvaliteter bliver det sammenhængende fokus på bæredygtighed, og netop nu afventer bygherrerne en såkaldt DGNB-certificering, som er en udmærkelse for bæredygtighed i byggebranchen.

- Vi tror på, at den her type certificeringer er kommet for at blive, og derfor har vi forsøgt at tænke bæredygtighed ind i så meget af strategien for Brahesbakke som muligt, siger han.

Efter planen skal lejeboligerne på Brahesbakke stå klar i slutningen af 2020. Byggeriet begynder i februar.

Blandt talerne var Charlotte Lyrskov fra Horsens Kommune. Brahesbakke er én af flere udstykninger ved Bygholm Sø - der allerede tæller Billeshave og Munksbakke. Foto: Djon Bang
Den samlede entreprisesum for Brahesbakke er 74 millioner kroner. Heraf 4,4 millioner for byggemodningen, der blev skudt i gang i juni. Foto: Djon Bang
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Annonce