Annonce
Aarhus

Første stik i armen: Nu kan Gerda igen få besøg af sine børnebørn

Før vaccinationsstikket skal der gives information og svares på en række spørgsmål. Foto: Markus Hjelmager Sørensen.
På Aarhus Havn vaccineres der lige nu på højtryk. Næsten 800 ældre bliver hver dag vaccineret mod corona. Vaccinationscentret på Aarhus Ø er fyldt med glade mennesker, som glæder sig til livet efter vaccinationen.
Annonce

Aarhus: Så kommer der lige et lille prik ...

Sådan lyder det næsten 800 gange om dagen på vaccinationscentret ved Aarhus Ø. Her vaccineres alle de borgere fra Aarhus kommune, der er indstillet til vaccination på nuværende tidspunkt.

Det fortæller Leni Johansen, som er koordinator for Vaccinationscentret på Aarhus Havn.

- Antallet af daglige vaccinationer varierer selvfølgelig lidt, men de sidste par dage har vi haft omkring 800 vaccinestik dagligt, siger hun.

Centret har lige nu cirka 55 ansatte fordelt på 15 fastansatte og 40 timelønnede, og der kommer dog hele tiden nye til, da kapaciteten forøges i takt med flere vacciner.


Det betyder utrolig meget at få det her stik. Det betyder, at jeg kan få besøg af mine børn og børnebørn igen.

Gerda Friis Hansen


Blandt de vaccinerede kan Leni Johansen fortælle om stor glæde og masser af håb.

- Vi har set personer, som bliver helt rørstrømske, når de får vaccinen og andre, der har fejret det med flag og billeder, og det er altså ikke kun de ældre, men også de pårørende, det her betyder meget for, fortæller Leni Johansen smilende.

Annonce

Vaccineret i bussen

Det er lige nu de ældre over 85 år og ældre med hjælp i hjemmet, der vaccineres. Den såkaldte gruppe 3. Det giver ifølge Leni Johansen nogle udfordringer, som forsøges løst på bedst mulig vis.

- Flere af de ældre, der kommer ind lige nu, er ret dårligt gående eller kørestolsbrugere. Derfor har vi valgt at vaccinere nogle af de ældre i de busser, de ankommer i.

En af dem der tirsdag blev vaccineret i bussen er 86-årige Gerda Friis Hansen. Hun har glædet sig meget til at få en vaccine.

- Det betyder utrolig meget at få det her stik. Det betyder, at jeg kan få besøg af mine børn og børnebørn igen. Jeg behøver heller ikke at være bange for at stoppe op og snakke, når jeg er ude handle, siger Gerda Friis Hansen.

Gerda Friis Hansen fik sit første vaccinationsstik med Pfizer-vaccinen. Foto: Markus Hjelmager Sørensen.

På trods af mundbindet kan man se hendes smil bryde frem. Kinderne løfter sig, når hun tænker på de kommende besøg fra børn og børnebørn.

Der vaccineres i disse dage omkring 100 ældre i busser hver dag, fortæller Leni Johansen

- Der kommer lige nu omkring 40 busser dagligt med ældre, som skal vaccineres. I busserne er der som oftest tre med ad gangen, så vi vaccinerer cirka 100 ældre om dagen ude i busserne, forklarer Leni Johansen.

Annonce

Højt humør og klar på mere

Når man træder ind på vaccinationscentret på Pier 3 i Aarhus, mødes man med et smil og en smittende god stemning. Det er tydeligt for enhver, at det er vigtigt for de ansatte, at man får en god oplevelse på centret.

- Det har fra start været vigtigt at skabe en god stemning både for de ansatte, men også dem der kommer og skal vaccineres. Det er jo en glædens dag, når man er vaccineret, og det er med til at gøre det her til det fedeste arbejde, siger Leni Johansen.

Hvem giver vaccinationerne?

  • Alle de ansatte på vaccinationscentret er ansatte til opgaven og ikke taget ud af vagtplanen andre steder.
  • Det er en blanding af pensioneret sundhedspersonale, der har tilbudt sig selv som vaccinepersonale, nyuddannede sygeplejersker, der var på dagpenge og studerende på de sundhedsfaglige uddannelser.

Hun er ikke den eneste, der har det på den måde.

- Det er en megafed opgave at være med til, man arbejder jo på en eller anden måde for en større sag. Det er jo noget, man kan fortælle om, om 50 år, dengang man var med til at vaccinere hele befolkningen, fortæller sygeplejerske Stine Madsen.

Testcentret udbygges hele tiden, og allerede på torsdag skal der bygges til, så kapaciteten kan øges.

- På torsdag bliver der sat et telt op og sat en dør i bygningen derud til, så vi får endnu mere plads og kan øge kapaciteten massivt, siger Leni Johansen.

Hele førstesalen er gjort klar til de mange vaccinationer. Foto: Markus Hjelmager Sørensen

Med den stigende kapacitet skulle centret gerne være klar til at vaccinere 3.000 personer dagligt fra 1. marts.

Annonce

Ingen smerte eller tvivl

Lili Hansen og Svend Wheler var tirsdag også mødt frem for at få deres første stik. De er naboer, og så kunne de jo lige så godt følges ad.

Lili Hansen (th.) og Svend Wheler glæder sig som så mange andre til at blive vaccineret. Foto: Markus Hjelmager Sørensen.

Den tidligere sygeplejerske Lili Hansen havde kun rosende ord at sige om hendes oplevelse med dagens vaccine og den sygeplejersker, der gav hende vaccinen.

- Hun var rigtig dygtig til at give den, det gjorde slet ikke ondt, fortæller Lili Hansen, der skal have sit andet lille vaccinationsprik i løbet af to-tre uger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Her er forklaringen på kaos: Regionen indkalder langt flere end der er vacciner til

Annonce