Annonce
Aarhus

Føtex åbner butik nummer 100 i Aarhus

Føtex Food i Guldsmedgade var den første Føtex-butik på landsplan. Nu åbner butik nummer 100 i Ceres Byen. Foto: Kim Haugaard

I 1960 åbnede Føtex sin første butik i Guldsmedgade i Aarhus. Knap seks årtier senere åbner Føtex' butik nummer 100 i Ceres Byen.

AARHUS: Selvom Føtex i dag har butikker fordelt over hele landet, er placeringen af butik nummer 100 i Aarhus noget ganske særligt. Det var nemlig her, at købmanden Herman Salling for 57 år siden åbnede det allerførste supermarked.

I 1960 åbnede Føtex sin første butik i Guldsmedgade i Aarhus. Nu knap seks årtier og millioner af varer gennem kassebåndet senere er Føtex så klar til at åbne butik nummer 100 i selvsamme by, hvor det hele startede. Butikken åbner 2. november kl. 7.00 og får adresse i den nye Aarhus-bydel, Ceres Byen.

- Vi har virkelig set frem til at åbne en helt ny butik. Føtex food er et stærkt koncept, som passer perfekt til miljøet i området - centralt placeret i et nyskabende og aktivt område og tæt på uddannelsesinstitutioner og mange lejligheder, siger butikschef Jimmi Asstrup Andresen.

Annonce

Vi har virkelig set frem til at åbne en helt ny butik. Føtex food er et stærkt koncept, som passer perfekt til miljøet i området - centralt placeret i et nyskabende og aktivt område og tæt på uddannelsesinstitutioner og mange lejligheder.

Jimmi Asstrup Andresen, butikschef

Føtex Food adskiller sig

Butikken i Ceres Byen er en Føtex Food og adskiller sig på flere måder fra en almindelig Føtex. Her er de fleste hyldemeter i butikken fyldt med fødevarer og et spændende udvalg af økologi, kød, vin og friskbagt brød. Akkurat, som de århusianske kunder kender det fra Guldsmedgade og M.P. Bruunsgade.

- I Føtex Food har vi samme høje kvalitet, som kunderne kender det fra Føtex. Ofte er en Føtex food dog noget mindre, og vi har derfor ikke plads til at sælge tekstil, boligtilbehør og legetøj, som i en almindelig føtex. Til gengæld er det på butikkens 700 kvadratmeter lykkes os at klemme 7000 varenumre ind, hvor hylderne især bugner af lækre økologiske varer og convenience-produkter, fortæller Jimmi Asstrup Andresen.

Da den første føtex åbnede i 1960, gav det dengang borgerne en ny måde at handle på. Som hidtil uset for de jyske kunder, kunne de pludselig købe både kolonial, slagtervarer, tekstil og isenkram i én og samme forretning. Inspirationen hertil var hentet fra USA.

- Føtex har været danskernes supermarked gennem seks årtier, og butik nummer 100 er en vigtig milepæl for os. Vi er stolte af at have en grundlægger, som for de fleste i Aarhus er et velklingende navn og synonym for at være visionær, innovation og en god købmand, siger Thor Jørgensen, direktør i Føtex.

Markeringen af den nye butiksåbning på Ceres Allé bliver blandt andet fejret med særligt gode tilbud til kunderne. De gode tilbud og lave priser er dog ikke noget, der kun er forbehold åbningsdagen. føtex lancerede nemlig for nylig en massiv prisinvestering på en kvart milliard kroner, der skal sænke prisen på over 2000 dagligvarer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Cigaretpriser: Forhåbentlig er prisstigning et stærkere våben end skrækbilleder

En kulsort rygerlunge. Rådne tænder. Eller en person, der hoster blod op. Det er billeder, som siden starten af 2012 har prydet cigaretpakker, og som altså i mere end syv år har skullet få folk til at holde op med at ryge, for - som billederne så tydeligt viser - det er nemlig dødsensfarligt. Men der er ikke kommet færre rygere de senere år. Og desværre er endnu flere unge begyndt at ryge. Faktum må altså være, at folk er fuldstændig ligeglade med skrækbilleder og skræmmekampagner; de ryger, hvis de har lyst til at ryge. Og faktum er altså også, at folk selv må bestemme, om de vil ryge eller ej. Om ganske få måneder bliver det dyrere at være ryger i Danmark. Fra 1. april 2020 stiger en pakke cigaretter til 55 kroner, og fra 1. januar 2022 stiger den igen til 60 kroner. Det er en del af finansloven, hvor det er blevet politisk bestemt. Men hvorfor ikke endnu dyrere, når nu det er så usundt at ryge? Det simple og hurtige svar er, at rygerne også er vælgere, og ikke ret mange - hvis nogen - politikere ønsker at blive for meget uvenner med vælgerne. Derfor en mindre prisstigning, så de rygende vælgere kun bliver lidt sure og måske glemmer det igen efter et stykke tid. En mindre prisstigning er bedre end ingen prisstigning, når det skal ses med sundhedsbriller på. Og en mindre prisstigning er et skridt på vejen mod færre rygere, og selv om skridtet ikke umiddelbart ser særligt stort ud, så er det trods alt et skridt i den rigtige retning. Næste skridt tages i 2022, hvor prisen stiger til 60 kroner for en pakke cigaretter. Om det så er nok til at skræmme de unge rygere væk vides ikke, det må tiden vise. For det er primært de unge og de kommende rygere, der skal skræmmes fra at ryge. For de ældre rygere - og dem, der har råd - betyder så lille en prisstigning formentlig ikke noget. De ryger, fordi de har lyst, og fordi, de har råd til det. Men vi skal - igen med sundhedsbrillerne på - have stoppet de yngre rygere, så de ikke bliver en del af den statistik fra Sundhedsstyrelsen, der fortæller os, at der årligt dør 13.600, hvor rygning kan angives som årsag. Skrækbilleder og skræmmekampagner virker ikke, men forhåbentlig kan en prisstigning vise sig mere effektiv.

Aarhus

Gaslugt fra restaurant: Politi og brandvæsen rykket talstærkt ud til Jægergårdsgade

Aarhus

Så skete det igen: Kvinde snydt af falsk bank-sms

Annonce