Annonce
Aarhus

Føtex åbner butik nummer 100 i Aarhus

Føtex Food i Guldsmedgade var den første Føtex-butik på landsplan. Nu åbner butik nummer 100 i Ceres Byen. Foto: Kim Haugaard

I 1960 åbnede Føtex sin første butik i Guldsmedgade i Aarhus. Knap seks årtier senere åbner Føtex' butik nummer 100 i Ceres Byen.

AARHUS: Selvom Føtex i dag har butikker fordelt over hele landet, er placeringen af butik nummer 100 i Aarhus noget ganske særligt. Det var nemlig her, at købmanden Herman Salling for 57 år siden åbnede det allerførste supermarked.

I 1960 åbnede Føtex sin første butik i Guldsmedgade i Aarhus. Nu knap seks årtier og millioner af varer gennem kassebåndet senere er Føtex så klar til at åbne butik nummer 100 i selvsamme by, hvor det hele startede. Butikken åbner 2. november kl. 7.00 og får adresse i den nye Aarhus-bydel, Ceres Byen.

- Vi har virkelig set frem til at åbne en helt ny butik. Føtex food er et stærkt koncept, som passer perfekt til miljøet i området - centralt placeret i et nyskabende og aktivt område og tæt på uddannelsesinstitutioner og mange lejligheder, siger butikschef Jimmi Asstrup Andresen.

Annonce

Vi har virkelig set frem til at åbne en helt ny butik. Føtex food er et stærkt koncept, som passer perfekt til miljøet i området - centralt placeret i et nyskabende og aktivt område og tæt på uddannelsesinstitutioner og mange lejligheder.

Jimmi Asstrup Andresen, butikschef

Føtex Food adskiller sig

Butikken i Ceres Byen er en Føtex Food og adskiller sig på flere måder fra en almindelig Føtex. Her er de fleste hyldemeter i butikken fyldt med fødevarer og et spændende udvalg af økologi, kød, vin og friskbagt brød. Akkurat, som de århusianske kunder kender det fra Guldsmedgade og M.P. Bruunsgade.

- I Føtex Food har vi samme høje kvalitet, som kunderne kender det fra Føtex. Ofte er en Føtex food dog noget mindre, og vi har derfor ikke plads til at sælge tekstil, boligtilbehør og legetøj, som i en almindelig føtex. Til gengæld er det på butikkens 700 kvadratmeter lykkes os at klemme 7000 varenumre ind, hvor hylderne især bugner af lækre økologiske varer og convenience-produkter, fortæller Jimmi Asstrup Andresen.

Da den første føtex åbnede i 1960, gav det dengang borgerne en ny måde at handle på. Som hidtil uset for de jyske kunder, kunne de pludselig købe både kolonial, slagtervarer, tekstil og isenkram i én og samme forretning. Inspirationen hertil var hentet fra USA.

- Føtex har været danskernes supermarked gennem seks årtier, og butik nummer 100 er en vigtig milepæl for os. Vi er stolte af at have en grundlægger, som for de fleste i Aarhus er et velklingende navn og synonym for at være visionær, innovation og en god købmand, siger Thor Jørgensen, direktør i Føtex.

Markeringen af den nye butiksåbning på Ceres Allé bliver blandt andet fejret med særligt gode tilbud til kunderne. De gode tilbud og lave priser er dog ikke noget, der kun er forbehold åbningsdagen. føtex lancerede nemlig for nylig en massiv prisinvestering på en kvart milliard kroner, der skal sænke prisen på over 2000 dagligvarer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En opvisning i socialdemokratiske valgløfter

Da Helle Thorning-Schmidt i 2011 tiltrådte som Danmarks første kvindelige statsminister, blev det hurtigt klart, at det reelt var de radikale, der sad på magten, mens stort set ingen af hendes socialdemokratiske mærkesager og valgløfter blev gennemført. Da landets næste kvindelige statsminister, Mette Frederiksen, mandag kunne præsentere sin første finanslov, var det det stik modsatte - en opvisning i hvordan man sætter sig på magten og gennemfører sine valgløfter, mens det radikale støtteparti blev kørt helt over. Anført af tidligere Aarhus-borgmester finansminister Nicolai Wammen lykkedes det at få lavet ikke alene en af de rødeste finanslove meget længe set. Der er samtidig fundet plads til at kunne gennemføre rigtig mange af de socialistiske løfter, som vælgerne blev stillet i udsigt op forud for valget i sommer. Godt nok er det helt store valgløfte om tidlig tilbagetrækning til de fysisk nedslidte endnu ikke gennemført, men rigtig mange af de øvrige løfter er faktisk. Ikke mindst fik psykiatrien et meget længe ventet løft. I årevis har området været forbigået og kraftigt underprioriteret, og derfor var det også helt på sin plads, at Wammen levede op til løfterne fra valgkampen og sikrede midler til en af vores samfunds mest udsatte grupper. Der er stadig plads til forbedring, men finansloven var på det punkt et skridt i den rigtige retning. Til gengæld må det være mere end svært for den radikale leder Morten Østergaard at kigge sine vælgere i øjnene i disse dage. Socialdemokraterne gav enkelte indrømmelser på indvandrerpolitikken, men ellers bankede Wammen for alvor de radikale på plads, og radikale vælgere må med skuffelse konstatere, at dagene, hvor partiet via Margrethe Vestagers ledelse styrede Danmark, endegyldigt er forbi. I hvert fald er det umuligt at se radikale aftryk på den økonomiske del af finansloven, som til gengæld desværre må skabe jubel hos SF og Enhedslisten. For endnu en gang er den socialistiske misundelsespolitik og mærkesager slået igennem for fuld kraft med ekstra arveafgift og øget offentligt forbrug. Radikale har ellers gentagne gange langet ud efter borgerlige regeringer og specielt støttepartiet Dansk Folkeparti, som er blevet beskyldt for at se stort på alt andet indvandringspolitikken, men det er lige præcis det samme, man med rette nu kan beskylde det tidligere borgerlige midterparti for. Det virker i hvert fald som om, at Morten Østergaard har givet køb på alle økonomiske ønsker for at få små indrømmelser på spørgsmål om indvandring. Det er stærkt bekymrende, for Østergaard burde have været garanten for, at den røde regering økonomisk blev trukket i retning af midten. Det blev den på ingen måde, og derfor fik vi den rødeste finanslov i mange år. Den er blottet for jobskabende initiativer og hensyn til erhvervslivet men til gengæld med en regering, der bruger stort set hele det økonomiske råderum i et hug. Det giver øget velfærd på kort sigt men kan på længere sigt blive en meget dyr fornøjelse.

Aarhus

Flere mænd ville se Mormon-musicalen

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

Annonce