Annonce
Aarhus

Føtex åbner butik nummer 100 i Aarhus

Føtex Food i Guldsmedgade var den første Føtex-butik på landsplan. Nu åbner butik nummer 100 i Ceres Byen. Foto: Kim Haugaard

I 1960 åbnede Føtex sin første butik i Guldsmedgade i Aarhus. Knap seks årtier senere åbner Føtex' butik nummer 100 i Ceres Byen.

AARHUS: Selvom Føtex i dag har butikker fordelt over hele landet, er placeringen af butik nummer 100 i Aarhus noget ganske særligt. Det var nemlig her, at købmanden Herman Salling for 57 år siden åbnede det allerførste supermarked.

I 1960 åbnede Føtex sin første butik i Guldsmedgade i Aarhus. Nu knap seks årtier og millioner af varer gennem kassebåndet senere er Føtex så klar til at åbne butik nummer 100 i selvsamme by, hvor det hele startede. Butikken åbner 2. november kl. 7.00 og får adresse i den nye Aarhus-bydel, Ceres Byen.

- Vi har virkelig set frem til at åbne en helt ny butik. Føtex food er et stærkt koncept, som passer perfekt til miljøet i området - centralt placeret i et nyskabende og aktivt område og tæt på uddannelsesinstitutioner og mange lejligheder, siger butikschef Jimmi Asstrup Andresen.

Annonce

Vi har virkelig set frem til at åbne en helt ny butik. Føtex food er et stærkt koncept, som passer perfekt til miljøet i området - centralt placeret i et nyskabende og aktivt område og tæt på uddannelsesinstitutioner og mange lejligheder.

Jimmi Asstrup Andresen, butikschef

Føtex Food adskiller sig

Butikken i Ceres Byen er en Føtex Food og adskiller sig på flere måder fra en almindelig Føtex. Her er de fleste hyldemeter i butikken fyldt med fødevarer og et spændende udvalg af økologi, kød, vin og friskbagt brød. Akkurat, som de århusianske kunder kender det fra Guldsmedgade og M.P. Bruunsgade.

- I Føtex Food har vi samme høje kvalitet, som kunderne kender det fra Føtex. Ofte er en Føtex food dog noget mindre, og vi har derfor ikke plads til at sælge tekstil, boligtilbehør og legetøj, som i en almindelig føtex. Til gengæld er det på butikkens 700 kvadratmeter lykkes os at klemme 7000 varenumre ind, hvor hylderne især bugner af lækre økologiske varer og convenience-produkter, fortæller Jimmi Asstrup Andresen.

Da den første føtex åbnede i 1960, gav det dengang borgerne en ny måde at handle på. Som hidtil uset for de jyske kunder, kunne de pludselig købe både kolonial, slagtervarer, tekstil og isenkram i én og samme forretning. Inspirationen hertil var hentet fra USA.

- Føtex har været danskernes supermarked gennem seks årtier, og butik nummer 100 er en vigtig milepæl for os. Vi er stolte af at have en grundlægger, som for de fleste i Aarhus er et velklingende navn og synonym for at være visionær, innovation og en god købmand, siger Thor Jørgensen, direktør i Føtex.

Markeringen af den nye butiksåbning på Ceres Allé bliver blandt andet fejret med særligt gode tilbud til kunderne. De gode tilbud og lave priser er dog ikke noget, der kun er forbehold åbningsdagen. føtex lancerede nemlig for nylig en massiv prisinvestering på en kvart milliard kroner, der skal sænke prisen på over 2000 dagligvarer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Mand sigtes for drabsforsøg ved Paludan-demo - politiet anholder mistænkt medgerningsmand

Aarhus

Gratis blåmuslinger til alle: Clausens Fiskehandel klar med 1 ton stor gave

Aarhus

Demonstration mod racisme aflyst: Ny dato ikke på plads

Aarhus For abonnenter

Seks østjyske borgmestre: Tre nyttige ting, vi har lært af corona-krisen

Annonce