Annonce
Aarhus

Føtex og Netto indtager Aarhus Ø

Her skal der i det nye projekt ligge en Netto dagligvareforretning. Derudover kommer der en Føtex på Aarhus Ø. Illustration: Bricks

Det bliver Føtex og Netto, der skal give liv på Aarhus Ø. Dagligvareforretningerne får selskab af en stribe andre restauranter og butikker, som skal give puls.

AARHUS Ø: Masser af mennesker er for længst flyttet ned på Aarhus Ø og har indtaget området. Men der mangler liv i form af caféer og butikker, lyder kritikken.

Men det kommer. Blandt andre dagligvarebutikkerne Føtex og Netto rykker ind i det nye, havnenære boligkvarter i Aarhus.

Det er byudvikleren og ejendomsmatadoren, direktør Martin Busk, der over for Århus Stiftstidende bekræfter, at det netop er Netto og Føtex, som bliver en del af miljøet på Aarhus Ø. Ejendomsudviklingsselskabet Bricks A/S har netop vundet det kommunale udbud om at bygge nyt på Aarhus Ø. Det skal hedde Nicolinehus og skabe tiltrængt byliv ved bølge-området. Det skal være en "ny, stærk midtbypuls, der danner bro mellem havnebydelen og Aarhus C". Projektet skal, som tidligere beskrevet i Stiften, fuldende indtrykket af et levende havnemiljø.

- Nicolinehus bliver hjertet af Aarhus Ø, der med sin puls skaber en tæt sammenhæng til midtbyen, så området bliver et attraktivt tilbud til alle århusianere. Derudover har Nicolinehus områdets ubestridt bedste beliggenhed lige ud til den gamle lystbådehavn, med vand til begge sider og havnebadet helt tæt på.

- Derudover er planen, at vi får en række andre end Føtex og Netto ind, så der bliver en kombination af butikker og madsteder, så vi skaber et hus med liv dagen igennem. "Nicolinehus" er et projekt ikke kun for Aarhus Ø, men for alle århusianere. Det er mangfoldigheden, der skal bære projektet. Og det vil også afspejle sig i udbuddet og i prisniveauet. Udover kombinationen af butikker og madsteder, er det planen at indrette en restaurant i to etager i toppen af den ene bygning. Vores ambition er at skabe liv. Masser af liv. Nicolinehus skal være et sted, århusianerne har lyst til at komme, siger Martin Busk.

Sådan vil Nicolinehus tage sig ud - set fra oven Illustration: Bricks.

Både arkitektonisk og materialemæssigt bliver Nicolinehus et højkvalitetsbyggeri, der ifølge bygherren skal rumme både boliger og erhverv. Hele stueetagen i den "terrasserende" bygningsstruktur åbner sig mod omverdenen med caféer, livsstilsbutikker, spisesteder og dagligvarebutikker. Det samme gør Nicolinehus´ gårdhaver, der - inspireret af midtbyens gamle karréer - bliver rekreative åndehuller og grønne uderum for både beboere og borgere.

- Nicolinehus er med alle sine udadvendte tilbud skabt til at fremelske liv og puls - det trænger Aarhus Ø virkelig til, siger Martin Busk

Bricks har også ambitioner om at skabe en grøn havnelund i området mellem Nicolinehus og lystbådehavnen, ligesom virksomheden vil arbejde for, at Aarhus Ø får sin egen "havne-rambla", der skal være et sammenhængende strøg langs lystbådehavnen.

Philip Foss, der er medejer i Bricks, fortæller, at virksomheden også på andre måder vil skabe liv i Aarhus Ø.

- Vi vil løbende lave events i området omkring Nicolinehus og aktivere ildsjæle og interessenter i Aarhus Ø, så området kommer til at summe af afslappet midtbyliv. Samtidig tilbyder vi de kommende beboere boliger med format. Vi lever af - og for - at skabe smukke rammer for liv. Det, synes vi, er lykkedes rigtigt godt med Nicolinehus - i tæt samarbejde med AART architects, der er et af landets allerstærkeste arkitektfirmaer, siger Philip Foss.

Nicolinehus bliver hjertet af Aarhus Ø, der med sin puls skaber en tæt sammenhæng til midtbyen, så området bliver et attraktivt tilbud til alle århusianere.

Martin Busk
Det er her, det nye projekt vil folde sig ud på Aarhus Ø - og give live med butikker og caféer til hele det svulpende havneområde. Illustration: Bricks
Annonce
Aarhus For abonnenter

Søren har boet nær stranden i Risskov hele sit liv: Støj og nybyggeri er blevet for meget for ham

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Jon Dagur Thorsteinsson deler vandene: Har AGF Superligaens mest irriterende spiller?

Aarhus For abonnenter

Nybagt arkitekt fik topkarakter: Ned med hækkene og ind med små boliger for nye og nuværende i villakvartererne

Debat

De hårdtarbejdende danskere er til grin: Vi giver sociale ydelser til mennesker, der bærer våben og sælger stoffer

Danmark For abonnenter

Sygeplejestrejke spænder ben for coronasmittede: Senfølgeramte i Aarhus venter i månedsvis på hjælp

Forbrug

Tilbud onsdag aften: Du får ekstra 50 procent rabat på datovarer i supermarkeder

Aarhus For abonnenter

Den kollektive trafik er i krise: Politikere kom ikke med meget hjælp

Danmark For abonnenter

Maria måtte vente halvt år på hjælp til alvorlige senfølger: - Der har været mange sygemeldinger

Byudvikling

Den store udfordring på Aarhus Ø kan løses i luften: Læser foreslår svævebane til bydelen

Tyskland

Live: Valgprognoser giver lille forspring til SPD - følg gyservalget i Tyskland

Kultur

Stig Rossen faldt i søvn på scenen midt i en forestilling: - Jeg havde slået hjernen fra og sendte kun kroppen på arbejde

Aarhus For abonnenter

Gift-mistanke klæber til brandskole ved supersygehus og landsby: - Det er situation, som vi følger meget tæt

Alarm 112

To biler kørt sammen i kryds: 60-årig dame kørt på hospitalet

Annonce