Annonce
Sport

Fabelagtige Jukic sendte Bakken Bears i DM-finale

Darko Jukic scorede 21 point da Bakken Bears kvalificerede sig til klubbens 16. DM-finale i træk. Foto: Kim Haugaard

For 16. år i træk er Bakken Bears klar til DM-finalen, efter at århusianerne mandag blev det første danske hold til at vinde en serie i Basketligaen efter at have været nede med 0-2. I finalen venter Horsens IC fra på torsdag.

Annonce

Basketball: Det hører til sjældenhederne at 1.291 mennesker alle klapper når en spiller forlader banen efter godt ni minutter.

Men de havde også set noget usædvanligt i Vejlby-Risskov Hallen mandag aften.

I den femte og afgørende DM-semifinale mellem Bakken Bears og Team FOG Næstved kom den danske landsholdsspiller Darko Jukic ud som en anden superman.

Da han blev skiftet ud for et lille hvil, stod han noteret for 14 point, fem rebounds og i øvrigt en enkelt assist. Det er tal, de fleste spillere ville være glade for over en hel kamp. Men dette var blot Darko Jukic' første periode.

Den fremragende præstation lagde grundstenen for Bears-sejren. Den stod 28-11 da forwarden forlod banen. Og selv om gæsterne bed fra sig, reducerede forspringet til fire point på et tidspunkt, så var Bears bedst kampen igennem.

Ikke mindst på grund af Jukic, der endte med 21 point og ni rebounds i sejren på 74-61.

DM-semifinale


  • Bakken Bears - Team FOG Næstved 74-61
  • Periodecifre: (28-14), (10-18), (14-11), (22-18)
  • Bears: Darko Jukic 21, Michel Diouf 13, Jaye Crockett 10, Tony Bishop 9, DeVaughn Akoon-Purcell 9, Adama Darboe 8, Nicolai Iversen 2, Sylvester Berg 1, Morten Sahlertz 1
  • Næstved: Kazembe Abif 13, Devin Daly 11, Troy Franklin 10
  • Rebounds: Bears 46, Næstved 43
  • Tilskuere: 1291 i Vejlby-Risskov Hallen
  • Bakken Bears dermed er i DM-finalen med en samlet sejr på 3-2 og møder Horsens IC på udebane i kamp ét på torsdag. Kamp to spilles i Aarhus på mandag
Darko Jukic scorede 21 point da Bakken Bears kvalificerede sig til klubbens 16. DM-finale i træk. Foto: Kim Haugaard
Annonce

16 år i træk

Dermed er Bakken Bears i DM-finalen. For år nummer 16 i træk. Og for fjerde år i træk mod Horsens IC.

Men aldrig før har det været så tæt på at glippe som denne gang. Team FOG Næstved vandt seriens første to kampe, og især fredagens kamp på Sjælland var tæt på at blive tabt på gulvet.

Men det gik, altså. Endnu engang.

Og kamp fem denne mandag satte en streg under, at det er fortjent, at århusianerne skal i finalen igen. Fri af Europa-kampe havde trænerstaben justeret taktikken så Team FOG Næstveds største profil blev forsøgt sat ud af kampen.

DeVaughn Akoon-Purcell dækkede point guarden Troy Franklin op fra start til slut, og planen virkede. Amerikaneren noterede sig blot for ti point hvor han har snittet 26 i serien. Og Næstved scorede ikke over 20 point i nogen af de fire perioder.

Annonce

Et hårdt pres

Og så er det cirka nu, at kynikeren vil blande sig. Tilføje et notat om, at det imponerende ikke består i, at Bakken Bears som det første hold i danmarkshistorien vendte en serie fra 0-2 til 3-2.

Nej, det imponerende er, at et hold med landets suverænt største budget kom bagud 0-2 i semifinalen.

Og ja. Det havde da været en dundrende fiasko at slutte sæsonen i semifinalen, når de fleste faktisk mener, at man har det bedste hold nogensinde set i Danmark.

Men når nu engang bjørnene havde bragt sig i problemer - og her skal det retfærdigvis nævnes, at de i samme periode brugte det meste af tiden med at spille i Europa - viser det en hel særlig karakter at komme tilbage. Vende serien, kvalificere sig til finalen.

- Jeg har personligt kunne mærke historikken med jeg ved ikke hvor mange DM-finaler i træk. Et eller andet sted står folk og kigger på mig. Fire sælgere spørger, om vi ikke skal i finalen? Ti spillere står med deres bonusser og spørger, om vi ikke skal i finalen? Og hvis ikke man kan lide det pres, så er det et hårdt sted at være. Men jeg elsker det. Og det er dén forløsning, det handler om.

- Og det var derfor, det blev en nervøs kamp i dag med for lidt energi og meget fokus på forsvaret. Det var forsvaret, der vandt kampen, sagde Bakken Bears' head coach Steffen Wich efter kampen.

Tvivlede nu nogensinde på, at I kunne vende serien?

- Jeg er en hulemand, der tror, at jeg kan vinde hver eneste kamp. Jeg har jo selv været skyld i, at vi tabte de to første kampe, så jeg er rigtig stolt af spillerne. Vi har spillere, der bløder alle mulige steder. De er tapet op, har is på. Det er imponerende, hvad de har gjort. Og i dag var i øvrigt første gang, at vi ikke også havde en Europe Cup-kamp indimellem.

Annonce

Kunne lugte bonussen

Og hvad gik der så af Darko Jukic denne mandag?

- Jeg kunne lugte bonussen, grinede Bears-topscoreren inden han kom med et mere eftertænksomt svar.

- Jeg forsøgte at komme aggressivt ud og gå lidt mere til kurven og trække nogle fejl. Og så ramte jeg mine skud, men hvad skal jeg sige? Det gik nedad efter det, men det var en dejlig start, der fik sat os i gang. Og det vigtigste er, at det endte med en sejr.

Heller ikke han tvivlede på, at Bears kunne vende 0-2 til 3-2. Men ...

- Jeg vil ikke sige, at vi tvivlede. Men vi var da lidt nervøse. Tænkte; hvad sker der lige her? Men så handler det om at tage én kamp ad gangen. Og det var vi gode til. Og vi beviste, at over fem kampe var vi de bedste. Og det er jo det vigtigste.

Darko Jukic og Bakken Bears møder Horsens IC på udebane på torsdag i den første af potentielt syv DM-finaler. Kamp to spilles i Aarhus på mandag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Alt udsolgt: Billetterne revet væk

Aarhus

Medarbejder på Kongsgården: Jeg sover ikke om natten og er tæt på at tude

Danmark

Se billederne: Mette Frederiksen og Bo Tengberg er blevet gift på Møn

Annonce