Annonce
Kultur

Facebook-gruppe til kamp for fest i festugen

Stemning og fest i Univers under Århus Festuge. Dét savner 25-årige Tom Brændstrup. Derfor har han oprettet en Facebook-gruppe for folk, der vil have festen tilbage til festugen. Arkivfoto: Martin Ballund

25-årige Tom Brændstrup har oprettet en gruppe på Facebook, som vil have festen tilbage i Århus Festuge. På kort tid har gruppen fået mere end 3700 medlemmer.

Annonce

Gøgl, boder, Univers på Bispetorvet, Tyrolertelt og Spejltelt. Tom Brændstrup fra Højbjerg savner det hele.

Årets festuge skuffede den unge salg- og marketingsmand, og det gav stof til eftertanke.

»Festugen plejer at være den uge på året, jeg elsker allermest, og den var bare helt væk,« fortæller Tom Brædstrup.

Han er vokset op i byen og kan derfor også huske tilbage på Århus Festuge fra barndomsårene.

»Jeg kan da huske, min far tog mig i hånden, og så skulle vi til festuge. Der var masser af klovneri og gøgl i gaderne, men de seneste år har det manglet, synes jeg; der mangler simpelthen den gamle festuge-ånd,« siger han.

Mange hopper på vognen
Frustrationerne fik den 25-årige til at oprette en gruppe på Facebook, der kort og godt hedder: Hvor mange kan vi finde, der vil have festen tilbage i Århus Festuge?? Foreløbigt har Tom Brændstrup fundet 3734 personer, der gerne vil have festen tilbage i festugen. Og antallet stiger hastigt.

»Jeg må indrømme, at jeg ikke har tænkt så meget videre over, hvad jeg kan bruge de mange medlemmer til. Men det er da klart, at det forpligter, når der åbenbart er så mange, der har samme holdning som mig,« siger Tom Brændstrup.

»I øjeblikket overvejer jeg, hvad næste træk skal være, for det skal ikke være sådan, at folk tænker: En Facebookgruppe og hvad så? Der sker jo ikke en skid mere.«

Men hvordan han helt nøjagtig vil gribe kampen for Univers, gøgleri og boder an, tygger Tom Brændstrup i øjeblikket på.

Realiter kontra ønsker
Han kunne jo banke på festugedirektør Jens Folmer Jepsens dør, for den er ifølge festugedirektøren altid åben.

»Jeg er altid lutter øren. Men for mig er det jo ikke så simpelt, at jeg bare kan sige: Det vil jeg have. Jeg har en lang række realiteter, jeg er nødt til at forholde mig til. Der er både bestyrelse, myndigheder og naboer til events at tage hensyn til,« siger Jens Folmer Jepsen.

Festugedirektøren er ikke selv på Facebook, og at 3734 personer erklærer sig enige med Tom Brændstrup i, at der er for lidt fest over Århus festuge, får ham heller ikke til at bryde sammen og love telte på byens pladser til næste år.

»Nej, det kan jeg jo ikke. Men jeg kan da sige så meget, at det ser ud til at Bispetorvet er ledig til næste år og Strøgforeningen har også meldt sig på banen, så det kan jo være der sker noget der,« siger Jens Folmer Jepsen.

»I øvrigt synes jeg, det er helt fint, at folk har holdninger til festugen. Det er da bedre, de engagerer sig, end de bare er ligeglade.«

På Facebook findes en lang række grupper, der handler om Århus Festuge på den ene eller anden måde. I samme boldgade som Tom Brændstrups »Hvor mange kan vi finde, der vil have festen tilbage i Århus Festuge??« findes også gruppen »Univers tilbage til Århus Festuge«, der har 3651 medlemmer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Dagens corona-tal i Aarhus: Et skridt frem søndag og et tilbage mandag

Annonce