Annonce
Aarhus

Facit er gjort op: Aqua var fedest af alle på de fede fredage

Aqua med Lene Nystrøm i front indtog førstepladsen. Foto: Albert Tureczek
Fed Fredag i Tivoli Friheden overgik igen sig selv med 176.000 gæster.

AARHUS: Gnags med Peter A.G. Nielsen og Anne, Sanne & Lis pressede sig på til sidst, men ingen kunne slå Aqua, når det handlede om at samle flest gæster i 2019 til Tivoli Frihedens Fed Fredag.

Aqua med Lene Nystrøm som forsanger samlede 14.885 publikummer på en solfyldt sommerdag 12. juli og satte sig dermed på tronen over, hvem der var fedest denne sommer fredag aften i Havreballeskoven i Aarhus.

Gnags fulgte efter med 13.633 på andenpladsen.

DAD blev nummer tre med 12.615, og den dag, 28. juni, var rockdrengene også begunstiget af sol og sommer.

Og selv om rockmammaerne Anne, Sanne & Lis er elsket af hele landet, og de havde fint vejr i lørdags, 13. september, så formåede de kun at kæmpe sig ind på fjerdepladsen med 11.774 gæster.

Christoffer satte sig på fjerdepladsen med 12.032 tilhørere. Det var 2. august, da solen skinnede, og vejret var lækkert.

Annonce

Sådan har besøget været

 1. Aqua 14.885 (sol 12. juli)
 2. Gnags 13.633 (sol 30. august)
 3. D-A-D 12.615 (sol 28. juni)
 4. Christoffer 12.032 (sol 2. august)
 5. Anne, Sanne & Lis 11.774 (lunt 13. september)
 6. Tina Dickow 10.494 (sol 31. maj)
 7. Danser med Drenge 9.823 (sol 21. juni)
 8. Jacob Dinesen 9.715 (sol 26. juli)
 9. Infernal 9.107 (skyet 24. maj)
 10. Lars Lilholt 8.841 (sol, byger 7. juni)
 11. Noah & Rasmus Walther 8.393 (sol 19. april)
 12. Poul Krebs 7.519 (skyet 19. juli)
 13. Birthe Kjær 7.101 (skyet 9. august)
 14. Magtens Korridorer 6.662 (regn 14. juni)
 15. Dodo & the Dodos 5.960 (regn 3. maj)
 16. Skinz & Bro 5.438 (23. august sol)
 17. Fool, Clara og Alexander Oscar 5.157 (skyet 5. juli)
 18. Morten Breum 4.389 (regn 6. september)
 19. Den Gale Pose 3.795 (regn 10. maj)
 20. Joey Moe 3.641 (regn 26. april)
 21. Marvelous Mossel 2.930 (skyet 16. august)
 22. Hjalmer 2.490 (regn 17. maj
  I alt 176.394 gæster
  Gennemsnit 8.018

Tæt på 50.000 har sæsonkort

- Samlet set havde vi rekordpublikum med 176.394 gæster, og det er cirka 8000 flere end sidste år, der var det hidtil højeste. Men i år har vi haft en koncert mere end sidste, 22 mod 21, fordi Anne, Sanne & Lis kom med i sidste fase, siger direktør Henrik Ragborg Olesen i Tivoli Friheden.

Han er tilfreds.

- Set i lyset af, at seks af dette års koncerter var påvirket af regn mod ingen sidste år, er resultatet godt. Når vi kan fastholde de høje besøgstal, skyldes det ikke mindst, at cirka 50.000 østjyder går rundt med et sæsonkort i lommen. De kan bruge det året rundt og ikke mindst til koncerterne, siger Henrik Ragborg Olesen.

Han har det indtryk, at Fed Fredag er blevet en institution, hvor nogle gæster kommer uden præcist at vide, hvem der optræder. Koncerten er bare en god start på weekenden.

- Vores mål er at holde fast i den gode udvikling og hele tiden give gæsterne den oplevelse, som vi kan se er værdsat. For mange begynder oplevelsen med spisning eller drinks, og nogle slutter med afterparty i Hermans, siger direktøren.

Se koncerterne på spotted.dk

Ved næsten alle Fed Fredag-koncerterne i år har Århus Stiftstidendes billedsite spotted.dk haft fotografer på pletten.

De har taget hundredevis af billeder fra begivenhederne af både kunstnerne og publikum, så hvis du var til stede og har lyst til at genopleve de fede fredage, kan du genkalde minderne og måske finde dig selv og dine venner på spotted.dk.

Gnags med en veloplagt Peter A. G. samlede 13.633 på andenpladsen (billedet er fra 2016). Foto: Steen Elsted Rasmussen
DAD havde 12.615 gæster og endte på tredjepladsen. Foto: Steen Elsted Rasmussen
Christoffer begejstrede 12.032 tilhørere ved den fjerdemest besøgte Fed Fredag i år. Foto: Steen Elsted Rasmussen
Anne, Sanne og Lis - here er det fra venstre Sanne, Anne og Lis - samlede flere end 11.000 i lørdags. Foto: Steen Elsted Rasmussen
Så tæt stod 11.774 gæster i lørdags, da Anne, Sanne & Lis optrådte i Tivoli Friheden. Foto: Steen Elsted Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

To gange L.O.C. på hjemmebane

Læserbrev

Læserbrev: Ligestillingsministeren skylder stadig svar

Det glæder mig, at mit indlæg (4. november, red.) om regeringens sløvsind på ligestillingsområdet nåede frem til rette vedkommende. Ligestillingsministerens modsvar (8. november, red.) lader dog noget tilbage at ønske, så jeg håber, han læser med endnu en gang. Mogens Jensen forstår mig helt rigtigt, når han tager mig til indtægt for, at ligestillingen ikke halter i Danmark. Faktisk er Danmark det næstmest lige land i EU, kun, overgået af Sverige, ifølge en ny undersøgelse fra EU’s ligestillingsinstitut. Senest har Megafon også bedt danskerne tage stilling til, om kampen for ligestilling mellem kønnene er gået for vidt. Når 43 procent af de adspurgte erklærer sig enige i det udsagn, fortæller det mig, at danskerne generelt oplever en høj grad af lighed. Det kan Mogens Jensen jo tage med, før han taler ligestillingen længere ned, end virkeligheden tillader. Selv om det generelt går godt med ligestillingen i Danmark, mener jeg stadig, der er plads til forbedring. Det ville Mogens Jensen også vide, hvis han læste, hvad jeg skrev. Meget belejligt undlader ministeren fuldstændig at forholde sig til mine tre eksempler på steder, hvor ligestillingen er udfordret. Ligestillingsministeren skylder stadig et svar på, hvad han vil gøre for at hjælpe de mange kvinder i visse etniske minoritetsmiljøer, som lever i social kontrol uden frihed til at bestemme selv. Når Mogens Jensen undlader at forholde sig til en af vor tids største ligestillingsudfordringer, er det så, fordi han ikke har nogen svar på at løse problemstillingen? I så fald vil jeg opfordre ham til at komme i gang med arbejdet. Jeg mangler også Mogens Jensens svar på, hvordan han vil hjælpe de prostituerede, som ikke ønsker at forlade miljøet, men som i stedet ønsker rettigheder svarende til deres pligter. Hykleriet skriger jo til himlen, når socialdemokraterne med den ene hånd tager imod skattebetaling fra de prostituerede og med den anden hånd peger stigmatiserende på dem. På trods af uenigheden vil jeg rose Mogens Jensen for at afsætte midler til en undersøgelse af internetfora, hvor navnlig unge mænd opildner hinanden til diskrimination og seksuelle krænkelser mod kvinder. Det hører ingen steder hjemme, og det vil jeg gerne rose ministeren for at reagere på. Når det er sagt, savner jeg stadig Socialdemokraternes reflekterede bud på at løse nogle af vor tids største ligestillingsudfordringer. Det gælder ikke mindst i landets ghettoområder, hvor ligestilling langt fra er normen. Jeg er med på, at socialdemokraterne tror, de kan løse problemerne ved at bruge flere penge, men er det virkelig Mogens Jensens alvor at løse de store sociale udfordringer med et kursus og en kampagne til 600.000 kroner? Endelig vil jeg gerne opfordre ministeren til at tale ligestillingen op i stedet for ned. Det er muligt, at ligestillingen halter i Mogens Jensens hoved, men det generelle billede viser Danmark som et af verdens bedste lande, når det kommer til rettigheder og muligheder for alle mennesker.

Annonce