Annonce
Aarhus

Facit i skandalesagen: 15 ledere har fået sanktioner

Foto: Flemming Krogh

Skandalesagen i Teknik og Miljø har kostet tre chefer jobbet, mens 12 ledere har fået påtaler og advarsler eller er blevet degraderet. Direktør hemmeligholder, hvor mange, der har fået påtale eller advarsel senest i kølvandet på Kammeradvokatens undersøgelse af 21 personalesager.

AARHUS: I alt 15 chefer og ledere i Teknik og Miljø har fået tjenstlige sanktioner, siden avisen for flere år siden begyndte at bore i de betændte forhold i den nu bortviste topchef, Claus Pedersens afdelinger.

Hårdest er det gået ud over de to centerchefer, Claus Pedersen og Claus Nickelsen og direktøren, Erik Jespersen, der alle tre er blevet afskediget.

Derudover har 12 fået mildere sanktioner spændende fra tjenstlig tilrettevisning over påtale til advarsel og degradering.

Det oplyser den midlertidige direktør for Teknik og Miljø, Erik Møberg.

Annonce

I al hemmelighed

Han ønsker derimod ikke at oplyse, hvor mange og hvilke sanktioner, han har uddelt i kølvandet på Kammeradvokatens undersøgelse af de 21 personalesager i Teknik og Miljø.

- Med byrådets beslutning om at give de tidligere medarbejdere en undskyldning, er der for kommunens vedkommende sat et punktum i personalesagen. Der har ikke været et politisk ønske om at få oplyst, hvad der er uddelt af sanktioner i den del af sagen. Derfor vil jeg heller ikke bidrage med oplysninger om det til offentligheden, siger Erik Møberg.

Han vil dog godt oplyse, at ingen er blevet afskediget i kølvandet på Kammeradvokatens rapport, men at der er givet sanktioner i form af advarsler og påtaler.

Samlet drejer det sig - i følge avisens skøn - om, at fem-seks ledere har fået sanktioner i denne omgang for den måde, de har behandlet medarbejdere i deres afdelinger.

Tal ordentligt til folk

- Kammeradvokatens undersøgelse viser, at nogle ledere har omtalt og tiltalt medarbejderne i en tone, der er udtryk for menneskelig disrespekt. Det har jeg påtalt skarpt i samtaler med de pågældende, siger Erik Møberg og fortsætter:

- I 1-1-samtaler med folk har jeg sagt direkte, at de skal finde en anden måde at kommunikere på. Det er ikke en tjenstlig påtale men et tydeligt forsøg på at påvirke kulturen i organisationen.

For at bryde med den kultur, der herskede under Claus Pedersens ledelse, har Erik Møberg også meget kraftigt understreget, at man skal orientere opad i systemet, hvis man føler sig under pres af sin chef til at handle i strid med regler, aftaler og almindelig ordentlig opførsel.

Ny struktur, nye i toppen

Som konsekvens af skandalesagen er hele strukturen i Teknik og Miljø blevet ændret. Det betyder blandt andet, at stabsfunktionen, der blandt andet skal holde styr på, at tingene foregår efter reglerne i de enkelte centre, er blevet styrket. Det samme er HR-afdelingen, der nu er en del af staben. Netop HR-afdelingen har været et svagt punkt har såvel Kammeradvokatens undersøgelse som tidligere Ernst & Youngs undersøgelser vist.

- I Natur og Vejservice er hele den gamle ledelse nu skiftet ud, og vi har fået en mere klar ansvarsfordeling for formændene. Bardunerne er strammet hele vejen rundt, siger Erik Møberg.

Selv om jobbet har været slået op, er det stadig ikke lykkedes at finde en ny permanent chef for Natur og Vejservice som afløser fra Rasmus Wieland, der stoppede ved årsskiftet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spørgsmål om habilitet: Jamen, er det ikke bare politik

Bünyamin Simsek er en kontant mand, rap og skrap i replikken. Som medlem af Venstres gruppe på syv er hans indflydelse i Aarhus Byråd begrænset. Blokken af socialdemokraterne og deres medspillere SF, Enhedslisten og Radikale kan skabe flertal, så rådmanden for teknik og miljø kan have svært ved at komme igennem med sine ideer. Sådan er politik. Så Simsek forsøger at markere sig på andre måder. Han har ikke spor imod at diske op med anderledes og provokerende ideer og forslag, og han går ikke af vejen for en god diskussion og et verbalt slagsmål. For eksempel som da han gik ind i sagen om p-pladserne ved fiskeforretningerne på havnen for nylig. Her tog han parti for de erhvervsdrivende, helt i pagt med Venstres holdninger. Det er også, hvad han gør i den sag, der nu er til diskussion. To medlemmer af byrådet mener, at Simsek har været lovlig tæt på erhvervsmanden Martin Busk, der har interesser i Risskov. De to byrådskolleger mener, at Simsek har været lidt for langt fremme i skoene i en sag, hvor Busk har søgt om lov til at udstykke en grund på Rolighedsvej 16 A i Risskov i to. Juridisk Afdeling i Aarhus Kommune har behandlet klagen fra de to politikere, og svaret er utvetydigt: Simsek er ikke inhabil i sagen. Rådmanden har holdt møder med Busk, de to er medlemmer af den samme forening, Det Borgerlige Skydeselskab, og de har været på rejser i Tyrkiet sammen med en del andre. Så de to klagere fra Enhedslisten og Radikale synes, de taler rigeligt meget sammen. Men er det ikke bare politik, det Simsek har gjort? Politikere går ind i et parti, der passer med deres synspunkter, og plejer interesser for de mennesker, som er på samme politiske linje. Det gør vel ikke kun Simsek, men det gør alle andre politikere. Det er en del af deres job. Og de forsøger at fremme de synspunkter, som deres parti og de selv repræsenterer. Så længe indstillinger til byrådet og afgørelser, de træffer, er inden for de gældende love og regler er der ingenting at komme efter. Det er vel også det, juridisk afdeling siger med afgørelsen.

Aarhus

Nu bliver det alternativt: Byrådet diskuterer ældrepolitik for træer

Aarhus For abonnenter

Mads mistede sin lillebror til sjælden kræftsygdom: 'Jeg har aldrig oplevet noget, der var mere smertefuldt'

Aarhus For abonnenter

Søskende i skyggen: Børn med syge søskende føler sig overset af forældrene

Annonce