Annonce
Aarhus

Facit i skandalesagen: 15 ledere har fået sanktioner

Foto: Flemming Krogh

Skandalesagen i Teknik og Miljø har kostet tre chefer jobbet, mens 12 ledere har fået påtaler og advarsler eller er blevet degraderet. Direktør hemmeligholder, hvor mange, der har fået påtale eller advarsel senest i kølvandet på Kammeradvokatens undersøgelse af 21 personalesager.

Annonce

AARHUS: I alt 15 chefer og ledere i Teknik og Miljø har fået tjenstlige sanktioner, siden avisen for flere år siden begyndte at bore i de betændte forhold i den nu bortviste topchef, Claus Pedersens afdelinger.

Hårdest er det gået ud over de to centerchefer, Claus Pedersen og Claus Nickelsen og direktøren, Erik Jespersen, der alle tre er blevet afskediget.

Derudover har 12 fået mildere sanktioner spændende fra tjenstlig tilrettevisning over påtale til advarsel og degradering.

Det oplyser den midlertidige direktør for Teknik og Miljø, Erik Møberg.

Annonce

I al hemmelighed

Han ønsker derimod ikke at oplyse, hvor mange og hvilke sanktioner, han har uddelt i kølvandet på Kammeradvokatens undersøgelse af de 21 personalesager i Teknik og Miljø.

- Med byrådets beslutning om at give de tidligere medarbejdere en undskyldning, er der for kommunens vedkommende sat et punktum i personalesagen. Der har ikke været et politisk ønske om at få oplyst, hvad der er uddelt af sanktioner i den del af sagen. Derfor vil jeg heller ikke bidrage med oplysninger om det til offentligheden, siger Erik Møberg.

Han vil dog godt oplyse, at ingen er blevet afskediget i kølvandet på Kammeradvokatens rapport, men at der er givet sanktioner i form af advarsler og påtaler.

Samlet drejer det sig - i følge avisens skøn - om, at fem-seks ledere har fået sanktioner i denne omgang for den måde, de har behandlet medarbejdere i deres afdelinger.

Annonce

Tal ordentligt til folk

- Kammeradvokatens undersøgelse viser, at nogle ledere har omtalt og tiltalt medarbejderne i en tone, der er udtryk for menneskelig disrespekt. Det har jeg påtalt skarpt i samtaler med de pågældende, siger Erik Møberg og fortsætter:

- I 1-1-samtaler med folk har jeg sagt direkte, at de skal finde en anden måde at kommunikere på. Det er ikke en tjenstlig påtale men et tydeligt forsøg på at påvirke kulturen i organisationen.

For at bryde med den kultur, der herskede under Claus Pedersens ledelse, har Erik Møberg også meget kraftigt understreget, at man skal orientere opad i systemet, hvis man føler sig under pres af sin chef til at handle i strid med regler, aftaler og almindelig ordentlig opførsel.

Annonce

Ny struktur, nye i toppen

Som konsekvens af skandalesagen er hele strukturen i Teknik og Miljø blevet ændret. Det betyder blandt andet, at stabsfunktionen, der blandt andet skal holde styr på, at tingene foregår efter reglerne i de enkelte centre, er blevet styrket. Det samme er HR-afdelingen, der nu er en del af staben. Netop HR-afdelingen har været et svagt punkt har såvel Kammeradvokatens undersøgelse som tidligere Ernst & Youngs undersøgelser vist.

- I Natur og Vejservice er hele den gamle ledelse nu skiftet ud, og vi har fået en mere klar ansvarsfordeling for formændene. Bardunerne er strammet hele vejen rundt, siger Erik Møberg.

Selv om jobbet har været slået op, er det stadig ikke lykkedes at finde en ny permanent chef for Natur og Vejservice som afløser fra Rasmus Wieland, der stoppede ved årsskiftet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Positiv eller negativ: Alt for mange borgere forstår ikke forskellen på corona-svar

Aarhus For abonnenter

Afgående letbaneformand er ikke overbevist om, at mere letbane er det rigtige for Aarhus

Annonce