Annonce
Fødselsdage

Fagforeningens røde bagersvend

Ole Wehlast, formand for Fødevareforbundet NNF, fylder 60 år søndag 13. oktober. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix
Ole Wehlast har gennem det meste af sit arbejdsliv kæmpet for bagere, slagtere og mejerister i Fødevareforbundet NNF. Søndag 13. oktober fylder han 60 år.

60 Der bor en bager. På Pileurtvej i Taastrup på den københavnske vestegn. Bageren hedder Ole Wehlast, og søndag 13. oktober fylder han 60 år.

Det er dog ikke evnen til at forvandle mel til brød og kager, der har fyldt den trinde bagersvends arbejdsliv. Det er i stedet fagforeningsarbejde for sine fæller inden for fødevareindustrien. I mere end 30 år har Ole Wehlast arbejdet i Fødevareforbundet NNF - de seneste 14 år som forbundsformand. NNF er fagforening for både bagere, slagtere og mejerister og tæller samlet omkring 20.000 medlemmer.

Som fagforeningsboss har Ole Wehlast markeret sig med skarpe holdninger til de borgerlige partiers ønske om at hente mere udenlandsk arbejdskraft til Danmark. Han har desuden markeret sig som skarp kritiker af den stigende pensionsalder med henvisning til, at flere af NNF's medlemmer bliver fysisk nedslidte af deres arbejde.

Ved siden af formandsposten i NNF har Ole Wehlast også forfulgt egne politiske ambitioner, da han blandt andet ved det seneste kommunalvalg i 2017 stillede op for Socialdemokratiet til byrådet i Høje Taastrup. Her var opbakningen til NNF-formanden dog til at overskue, da han måtte nøjes med 56 personlige stemmer, hvilket ikke var nok til at sikre ham en plads.

Ole Wehlast er gift med Susanne Skree Wehlast og far til tre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

To mænd varetægtsfængslet for drabsforsøg og medvirken til drabsforsøg ved Paludan-demonstration

Klima

Grønne busser brager frem i Kina

112

Unge drenge øjenvidner til skuddrama: Vi så de skød, og så løb vi sgu'

Aarhus For abonnenter

Seks østjyske borgmestre: Tre nyttige ting, vi har lært af corona-krisen

112

Østjyllands Politi: - Han trængte ind bag afskærmning og ville ikke lægge kniven

Annonce