Annonce
Debat

Fagforeningsformænd efterlyser: Hvor er takken til kvinden og manden på gulvet?

"Når nu der deles corona-roser ud, så er der altså en hel del flere, hvis indsats politikerne godt kunne tage og anerkende. Der er for eksempel omkring en kvart million medlemmer af 3F, og størstedelen har trofast mødt ind på arbejde hver eneste dag gennem pandemien og de deraf følgende nedlukninger. Faktisk har ni ud af 10 3F’ere slet ikke mulighed for at arbejde hjemmefra. Hvordan skulle lagerarbejderen, chaufføren, skraldemanden eller mureren kunne tage arbejdet med hjem", skriver Thorkil Jansen og Per Christensen. Foto: Lars Møller/Ritzau Scanpix
Annonce

DEBAT: Coronaen hærger fortsat, og hvad skulle vi have gjort uden de heroiske læger og sygeplejersker, der hver dag kæmper en brav kamp mod den smitsomme sygdom? Sammen med pædagogerne har de modtaget ros og anerkendelse for deres store indsats, og det er bestemt velfortjent.

Men når nu der deles corona-roser ud, så er der altså en hel del flere, hvis indsats politikerne godt kunne tage og anerkende. Der er for eksempel omkring en kvart million medlemmer af 3F, og størstedelen har trofast mødt ind på arbejde hver eneste dag gennem pandemien og de deraf følgende nedlukninger. Faktisk har ni ud af 10 3F’ere slet ikke mulighed for at arbejde hjemmefra. Hvordan skulle lagerarbejderen, chaufføren, skraldemanden eller mureren kunne tage arbejdet med hjem?


Tak er kun et fattigt ord, men hvis ikke politikerne kan få det ud over læberne, så skal I da som minimum høre det fra jeres formænd. Af hjertet tak for jeres forbilledlige indsats.


De går stadig på arbejde hver dag, og hvis ikke det var for dem, så var der ingen varer på hylderne i supermarkedet. I stedet ville danskerne gå i panik og begynde at hamstre, som vi så det i marts sidste år, da Mette Frederiksen annoncerede, at landet lukkede ned. Heldigvis gik der ikke mange dage, før hylderne igen var fyldte, og siden har det ikke været noget problem.

Så tak til lagerarbejderen. Og tak til chaufføren. Tak for, at I yder så vigtigt et stykke arbejde. Tak også til skraldemændene. I tømmer danskernes skrald velvidende, at det er forbundet med en reel smittefare. Men hvis ikke I gjorde det, ville smittefaren vokse ud af proportioner. Mureren, tømreren, snedkeren… Hele byggeriet kører på højtryk og spiller en nøglerolle i kampen for at holde Danmarks økonomi i bare nogenlunde balance. Uden jer var der ikke råd til at hjælpe alle dem, der har brug for det i denne svære tid.

Tak er kun et fattigt ord, men hvis ikke politikerne kan få det ud over læberne, så skal I da som minimum høre det fra jeres formænd. Af hjertet tak for jeres forbilledlige indsats.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

Annonce