x
Annonce
Alarm 112

Fakta: Det lagde retten vægt på i dommen mod Britta Nielsen

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
I dommen mod Britta Nielsen er der blandt andet lagt vægt på, at hun har svindlet for 117 millioner kroner.

Britta Nielsen er tirsdag blevet idømt seks et halvt års fængsel for svindel i Socialstyrelsen.

Annonce

65-årige Britta Nielsen har valgt at modtage dommen, men anklagemyndigheden har stadig mulighed for at anke den.

I forbindelse med fastsættelsen af straffen har retten lagt vægt på:

* Beløbets størrelse - 117 millioner kroner.

* Den lange gerningsperiode - fra 1993 til 2018.

* At penge blev taget fra satspuljerne, der var tiltænkt projekter for udsatte og svage borgere.

* At Britta Nielsen i den forbindelse misbrugte sin stilling.

* At forbrydelsen skete på Britta Nielsens eget initiativ.

* At Britta Nielsen løbende udviklede sin gerningsmåde, i takt med at systemerne ændrede sig.

* At Britta Nielsen overførte 400.000 kroner til en konto i Sydafrika den 27. september 2018 og overførte i alt 700.000 kroner til sin søns konto i Sydafrika den 29. september og 8. oktober 2018.

Det gjorde hun, selv om hun i en mail fra en kollega den 24. september var blevet bekendt med, at hendes sager i Socialstyrelsen blev undersøgt, og at hun den 26. september 2018 var blevet bortvist fra Socialstyrelsen.

Kilde: Københavns Byret.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Regeringen overvejer gradvis åbning af Danmark efter påske - hvis danskerne fortsætter fornuftig adfærd

Leder

Ærgerlig men forudsigelig død

De robuste overlever coronaen. De skrøbelige risikerer at dø, hvis de bliver smittet. Det sidste er sket for det hyggelige Vilhelmsborg Festspil, der i 30 år har været vist i fri luft på scenen i skoven mellem Beder og Mårslet. Selv en tur i respirator i sidste øjeblik ville ikke være nok. Den kommende tid er så usikker, at premieren 1. august er opgivet. Ingen kunne være sikker på, at de nødvendige penge kunne spilles ind, og sponsorer holder sig tilbage, fordi de ikke ved, om de får noget for pengene. Så Steen Jonsson Agger, der kun har været formand i halvanden måned, måtte fredag konstatere, at det var nødvendigt at sige stop. "Lene Kaaberbøls "Skammerens datter" bliver ikke vist til sommer. Festspillet er konkurs. Coronaen var den tue, der skulle til at vælte læsset. Økonomien hang i trevler, efter at festspillet siden 2016 har haft under 10.000 på tilskuerpladserne, sidste år kun 5700. Det meget kraftigt nedadgående tal af gæster var et vink med en vognstang om, at festspillet ikke ville blive ved at leve - ja, med mindre nogen ville lægge alle pengene i kassen. Indtægter på billetter og salg ved forestillingerne var der ikke meget af mere. Det er ærgerligt, at Aarhus bliver den attraktion mindre, men lukningen er en naturlig konsekvens af tilbagegangen. Lisbet Lautrup Knudsen lavede en succes som formand, da "Matador" blev vist i 2015 med området lavet om til Matador-huse, og maden var gammeldags dansk som stegt flæsk og kartofler med persillesovs. Det år gav et overskud på 150.000 kroner og lidt at tære af. Men det gik alt for stærkt nedad. På Vilhelmsborg har mange unge talenter prøvet sig af, og der er et flot fællesskab blandt alle. Bag kulissen har mange frivillige ydet et stort arbejde over måneder hver sommer. Men tilskuerne var for det meste mindst dobbelt så gamle som dem på scenen, fornyelsen udeblev, og så hører det automatisk op. Tiden byder på mange andre tilbud. Ganske få kilometer derfra har professionelle skuespillere fra Det Kongelige Teater optrådt på den udendørs scene ved Moesgaard Museums tag i både 2017 og 2019, og musicals har kunnet ses så mange andre steder. Fredericia Teaters opsætninger blev rigtig gode. Men døde af det. Om nogen har mod på at genoplive Vilhelmsborg Festspil, må tiden vise. Men formen skal fornyes, hvis det skal lykkes.

Danmark

Liveblog: Samfundet kan genåbne efter påske - men det vil ske gradvist og forskudt

Aarhus

Overlæge: - Det er fortrinsvis de unge og raske, vi har i respirator

Annonce