x
Annonce
Indland

FAKTA: Ti nye regler for betting-branchen

Danske spil lægger nu en række forslag på bordet, som skal forhindre folk i at udvikle spilleafhængighed.

Den senest tilgængelige årsrapport fra Spillemyndigheden viser, at danske spillere i 2018 tabte 9,7 milliarder kroner til udbyderne.

Annonce

På hjælpelinjer landet over meldes det, at særligt flere og flere mænd spiller. Også mange unge under 18 år går i kiosken og sætter penge på et sportsvæddemål i håb om en hurtig gevinst.

Derfor skal der nu indføres et nyt sæt spilleregler, der skal regulere branchen, så færre ender med spilleproblemer og gæld. Det mener Danske Spil, som fremsætter en række forslag. Læs mere her:

* Krav om id ved køb af væddemål i butikker.

* Forbud mod reklamer under livesport i tv.

* Forbud mod spilbonusser, hvor man eksempelvis kan få 500 gratis kroner at spille for, til gengæld for at man spiller pengene igennem flere gange før udbetaling.

* Ingen spilreklamer målrettet børn og unge.

* Ingen tv-reklamer for kviklån og spil i samme reklameblok.

* Ingen kasinoreklamer i tv.

* Ingen kendte personer i spilreklamer.

* Indførelse af tabsgrænse.

* Forbud mod VIP-programmer.

* Forbud mod affliate-partnere (aktører, der hyres til at trække kunder ind til spiludbydernes hjemmesider)

Kilde: Danske Spil.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Hjælp kulturlivet og vores OL-atleter - læg ekstra på lottokuponen

Forleden, da jeg købte en Eurojackpot-kupon i den lokale brugs, tænkte jeg, hvordan kan vi støtte op om vores OL-atleter, så de ikke kommer til at lide økonomisk, indtil legene afvikles engang til næste år. Og vores kulturinstitutioner lider også, dem må vi og skal vi også hjælpe. En by som Aarhus uden Moesgaard, Den Gamle By, Aros m.v. er ikke en dansk storby, selvfølgelig skal de have hjælp. Jeg undersøgte, hvor mange der spiller lotte hver uge, det drejer sig da om en hel del. En lottokupon indeholder 10 rækker og koster 150 kr. at spille. Når man så ved, hvordan vinderchancerne er, så er man risikovillig, når man satser 150 kr. - så det vil for den enkelte ikke betyde det mindste, hvis man oveni prisen for lottokuponen skulle erlægge 10 kroner til støtte for vores OL-atleter og kulturen i Danmark. Bliver 10 kroner pr. lottokupon til noget? Ja, det bliver faktisk til ret meget, for hver uge spiller 1.185.137 personer lotto, så hvis vi ganger med 10, så er vi godt på vej til at hjælpe alle i land og videre, så vi kan se og nyde vores OL-atleter på TV og besøge vores kulturinstitutioner. Hvis vi regner videre året ud, så har vi indsamlet 456.000.000 kroner - det lukker da de værste huller, mens ellers må det jo bare fortsætte ind i det nye år. Coronaen skal ikke smadre alt det, vi elsker.

Annonce