Annonce
Indland

FAKTA: Unge dyster i håndværk til VM i Rusland

World Skills/Free

Danmarks håndværkslandshold dyster til VM i Rusland, hvor der er mere på spil end blot medaljer.

Danmark har i år 14 deltagere med til World Skills, der også er kendt som verdensmesterskaberne for elever på erhvervsuddannelser og unge håndværkere.

Skiftende regeringer i Danmark har i en lang periode støttet organisationen Skills Denmark, der står bag det danske landshold.

I en årrække har Danmark nemlig efterspurgt flere unge på erhvervsuddannelserne, og de seneste tre år er antallet af ansøgninger da også steget.

Herunder følger fakta om World Skills:

* Verdensmesterskabet finder sted hvert andet år og afholdes i 2019 i den russiske by Kazan. Deltagerne dyster fra 23.-26. august, og 27. august hyldes vinderne ved en medaljeceremoni.

* Abu Dhabi var vært i 2017.

* 1300 konkurrerer og er repræsenteret fra over 60 lande. Mesterskabet omfatter 56 forskellige håndværksfag.

* De fleste deltagere ved VM har kvalificeret sig gennem de nationale Skills-mesterskaber.

* Næstved var vært for danmarksmesterskabet i Skills i 2019. Det blev besøgt af cirka 50.000 tilskuere.

* Danmarks landshold hører under organisationen Skills Denmark, der i sine vedtægter har indskrevet, at man arbejder for at fremme interessen for erhvervsuddannelser:

- Skills Denmark har til formål at arbejde for at fremme de danske erhvervsuddannelsers samfundsmæssige anseelse og status ved at tilskynde unge mennesker, deres undervisere og arbejdsgivere til at opnå den højeste erhvervskompetence inden for deres faglige område.

- Skills Denmark skal promovere og synliggøre erhvervsuddannelserne i Danmark som attraktive uddannelser for unge, skriver organisationen.

* Skills Denmark får 40 procent af sin støtte fra Børne- og Undervisningsministeriet.

Kilder: Skills Denmark og World Skills.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spørgsmål om habilitet: Jamen, er det ikke bare politik

Bünyamin Simsek er en kontant mand, rap og skrap i replikken. Som medlem af Venstres gruppe på syv er hans indflydelse i Aarhus Byråd begrænset. Blokken af socialdemokraterne og deres medspillere SF, Enhedslisten og Radikale kan skabe flertal, så rådmanden for teknik og miljø kan have svært ved at komme igennem med sine ideer. Sådan er politik. Så Simsek forsøger at markere sig på andre måder. Han har ikke spor imod at diske op med anderledes og provokerende ideer og forslag, og han går ikke af vejen for en god diskussion og et verbalt slagsmål. For eksempel som da han gik ind i sagen om p-pladserne ved fiskeforretningerne på havnen for nylig. Her tog han parti for de erhvervsdrivende, helt i pagt med Venstres holdninger. Det er også, hvad han gør i den sag, der nu er til diskussion. To medlemmer af byrådet mener, at Simsek har været lovlig tæt på erhvervsmanden Martin Busk, der har interesser i Risskov. De to byrådskolleger mener, at Simsek har været lidt for langt fremme i skoene i en sag, hvor Busk har søgt om lov til at udstykke en grund på Rolighedsvej 16 A i Risskov i to. Juridisk Afdeling i Aarhus Kommune har behandlet klagen fra de to politikere, og svaret er utvetydigt: Simsek er ikke inhabil i sagen. Rådmanden har holdt møder med Busk, de to er medlemmer af den samme forening, Det Borgerlige Skydeselskab, og de har været på rejser i Tyrkiet sammen med en del andre. Så de to klagere fra Enhedslisten og Radikale synes, de taler rigeligt meget sammen. Men er det ikke bare politik, det Simsek har gjort? Politikere går ind i et parti, der passer med deres synspunkter, og plejer interesser for de mennesker, som er på samme politiske linje. Det gør vel ikke kun Simsek, men det gør alle andre politikere. Det er en del af deres job. Og de forsøger at fremme de synspunkter, som deres parti og de selv repræsenterer. Så længe indstillinger til byrådet og afgørelser, de træffer, er inden for de gældende love og regler er der ingenting at komme efter. Det er vel også det, juridisk afdeling siger med afgørelsen.

AGF

AGF må undvære en håndfuld profiler i træningskamp

Aarhus For abonnenter

Mads mistede sin lillebror til sjælden kræftsygdom: 'Jeg har aldrig oplevet noget, der var mere smertefuldt'

Aarhus For abonnenter

Søskende i skyggen: Børn med syge søskende føler sig overset af forældrene

Annonce