Annonce
Østjylland

Det går hurtigt, når nye testcentre skal åbne - men på ét punkt tager Falck sig god tid

Man skal være omgængelig og have lyst til at lære, hvis man skal være poder, fortæller testcenterleder Rasmus Ehlers (t.v.). Han har tidligere fortalt til avisen, at han gerne vil lægge navn til, at kvaliteten er i top, og at både medarbejdere og borgere er glade og tilfredse. Foto: Søren Gylling
Det går på mange måder hurtigt hos Falck, der står for hurtigtests i Horsens Kommune, men god service skal der være tid til.

Horsens: Når flere danskere skal have mulighed for at blive testet, tager Region Midtjylland fat i Falck, der står for regionens hurtigtests. Og derfra går det stærkt.

Hurtigst skal det gå, når de såkaldte pop up-steder skal åbne. Her er Falck klar til at rykke ud, når smitten rammer lokalt, og der sørger regionen eller kommunen for en midlertidig lokation.

Det skete tidligere på ugen, da det blev besluttet at åbne et teststed i Torstedhallen. Meldingen kom ud tirsdag sidst på eftermiddagen, og onsdag kunne de første blive testet.

Annonce

Fik nøglerne onsdag

Lidt bedre tid har Falck, når det kommer til de mere permanente centre, der oprettes med henblik på at dække et generelt større testbehov.

Sådan et behov kommer nu, hvor coronapasset indføres, og derfor åbner Falck endnu et center i Horsens på Ove Jensens Allé 19C. Dermed er der to faste centre i Horsens, da der allerede ligger et på Sandøvej 16.

Her er det regionen, der beder om øget testkapacitet, og så finder Falck selv lokationen.

- Mandag i sidste uge var vi ude at kigge efter lokaler. Onsdag i denne uge fik vi nøglerne, og i morgen (søndag, red.) åbner vi, siger Rasmus Ehlers, der er leder af Falcks teststeder i Horsens og Hedensted kommuner samt i Hou.

Annonce

Borgerne først

Så skulle man tro, at lørdagen bød på travlhed med at blive klar til det nye testcenters åbning, men den vigtigste del er allerede klaret tidligere på ugen, så personalets kræfter kan bruges til det vigtigste: at teste borgerne.

- Vi har en startpakke klar, så vi kan sikre, at der er styr på afstand og hygiejne. Det er vigtigt, at det kører ordentligt fra start, og at det fungerer, når borgerne skal igennem. Så må alt det, der er nice for os - kaffemaskiner og mikroovnen - komme bagefter, siger Rasmus Ehlers.

Rasmus Ehlers er egentlig redderelev i Falck, men han blev i forbindelse med corona-pandemien først PCR-poder og siden en del af opbygningen af flere testcentre i Aarhus. De blev lukket ned, da Falck kortvarigt tabte hurtigtest-opgaven til SOS International. Da Falck fik opgaven tilbage, fik Rasmus Ehlers sin nuværende opgave som leder af centrene i Horsens og Hedensted kommuner. 26. april vender han tilbage som redderelev, men vil stadig være med på sidelinjen. Foto: Søren Gylling

Kaffemaskiner og mikroovn skal nok komme, for Rasmus Ehlers går meget op i glade medarbejdere - ligesom han går op i glade borgere på testcentret.

- Det er mit ansvar, at kvaliteten er i orden, og jeg skal skal sørge for, at informationen oppefra kommer ud til kontaktpersonerne på alle teststeder, ligesom der skal føres en intern kontrol, så alting foregår, som vi gerne vil have det. Men det er også mit ansvar, at medarbejderne er glade. Hvis de er det og kan mærke, at de har en stemme og må komme med deres meninger, så gør de også deres arbejde bedre, siger han.

Annonce

Ikke en fabrik

Og her kommer det måske eneste punkt, hvor det ikke skal gå hurtigt med de ellers hurtige tests. Nemlig i medarbejdernes kontakt til borgerne, der kan være nervøse, inden de sætter sig i stolen.

Nervøse for at få en vatpind et par centimeter op i næsen, og ikke mindst nervøse for, om testen er positiv.


Det her skal ikke være en fabrik, hvor vi står og råber "næste, næste".

Rasmus Ehlers, testcenterleder


- Det her skal ikke være en fabrik, hvor vi står og råber "næste, næste", siger Rasmus Ehlers, der går meget op i, at de ansatte er arbejder ud fra et fælles mål om at yde den bedste kvalitet for borgerne.

Det nye center på Ove Jensens Allé har fra søndag åbent hver dag klokken 8-20 ligesom centret på Sandøvej.

Der vil i alt være 12 podestationer, hvor der pt. er seks på Sandøvej. Der vil dog ikke være bemanding til alle 12 stationer i første omgang. Dels på grund af testbehovet, dels fordi der endnu ikke er bemanding nok.

Med åbningen af det nye center lukker pop up-stedet i Axelborg.

Annonce
Aarhus

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Aarhus For abonnenter

Christian kan ikke få gjort rent i syv uger: Kollaps i Berits Hjemmepleje presser kommunens rengøringshjælp i knæ

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Mere end 1800 smittede igen

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Mere end 4000 cyklister kører her hver dag: Sikkerhedstiltag syltet i tre år - bortset fra et, som ekspert frarådede

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Det her er mildt og mageløst - men også med mangler

Aarhus

Dagens corona-tal: Antallet af nye smittede fortsætter stigningen

Aarhus

Vil du med hjem og se min hundehvalp? 10-årig dreng udsat for ubehagelig oplevelse

AGF

AGF-anfører holder hovedet højt trods måltørke: - Nej, nej, jeg er ikke ramt på selvtilliden

Aarhus For abonnenter

Aros-direktør har hovedet fuld af idéer: Men det kunne være dejligt, hvis hun blev bedre til at tale dansk

Østjylland

Her er status på storbranden: 50 brandmænd er stadig i gang ved Novopan

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Indland

Hundredvis af brandmænd skal nu testes for PFOS

Alarm 112

Har du også undret dig? Derfor er der ekstra meget udrykning i disse dage

Aarhus

Kolleger i kulturlivet: Derfor er Aros' direktørvalg det rigtige

Aarhus For abonnenter

Giftig sag rammer byrådet: Vil Aarhus Kommune tilbyde at undersøge kræftramt brandmand for PFOS-skader?

AGF

Se højdepunkterne: AGF sendt ud i pokalmørket efter ny tandløs indsats

Annonce