Annonce
Aarhus

Falck rykker ud og giver plads til boliger ved Søren Frichs Vej

Falck har solgt Falckgården på Trindsøvej til entreprenørfirmaet A. Enggaard, der regner med om et par år at gå i gang med at omdanne området ved Søren Frichs Vej til en blanding af boliger og erhverv.Foto: Colliers
Entreprenørfirmaet A. Enggaard har købt Falcks hovedkvarter på Trindsøvej. Planen er, at omdanne Falckgården til et blandet bolig- og erhvervsområde som en del af det nye brokvarter langs Søren Frichs Vej.
Annonce

AARHUS: Falck har gennem nogen tid forberedt sit exit fra Falckgården på Trindsøvej, hvor redningskorpset har haft sit århusianske hovedsæde siden 1966, og hvor der i dag er blandt andet ambulanceberedskab og administration.

Nu er Falckgården så solgt.

Køber er entreprenørfirmaet A. Enggaard A/S, der står bag en række byggeprojekter i byen. For eksempel er det A. Enggaard, der har opført Ceresbyen, og virksomheden vandt for få uger siden et udbud om at udvikle Sydhavnskvarteret.

På den øverste del af området er Casa snart færdig med at bygge en større karré. Bag den går Enggaard i gang med at bygge to karréer og dermed godt halvdelen af de 750-800 boliger, selskabet skal bygge i det gamle erhvervsområde.

Annonce

Attraktiv beliggenhed

Falckgården ligger ud til Søren Frichs Vej, hvor en nyt brokvarter med tusindvis af boliger er ved at vokse frem, og Falck og andre grundejere omkring Trindsøvej er så småt i gang med at lave en plan for at omdanne det godt 20.000 kvadratmeter store erhvervsområde til boligkvarter.

- Det er en superinteressant beliggenhed. Et attraktivt sted, hvor vi forventer at kunne opføre omkring 25.000 etagekvadratmeter blandet bolig og erhverv, siger A. Enggaards århusianske afdelingschef, Jens Skinnebach.

Lige i nabolaget – på trekanten mellem, Søren Frichs Vej, Søndre Ringgade og Godsbanearealet – starter A. Enggaard i løbet af foråret et større boligbyggeri.

Annonce

Falck bliver lidt endnu

På Trindsøvej bliver det ikke lige med det første, der kommer gang i byggekranerne. Finansdirektør i Falck Assistance A/S, Tobias Gæmelke, har tidligere fortalt Stiften, at han ikke forventer, at Falck er helt væk fra Trindsøvej på denne side af november 2021.

Og Colliers, der har forestået salget af Falckgården i en lukket budrunde, skriver da også i en pressemeddelelse, at Falck bliver som lejer i lokalerne, men planlægger at flytte indenfor de næste år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Ældre kræver handling: Aarhus Kommunes eget tilsyn fandt ikke de alvorlige svigt på tre plejehjem

Aarhus

Med hovedet under armen ...

Aarhus

Trusler, verbale overfald og spytklatter:  Konflikter mellem pårørende og ansatte på udskældte plejehjem

Aarhus For abonnenter

Ny kulegravning af plejehjem i Aarhus: Fællestræk i sager om plejesvigt skal undersøges

Annonce