Annonce
Indland

Falckmands tilstand stabil efter ulykke på Herningvej

Tirsdag kørte en Falckansat galt, da han skulle hjælpe ved en bilulykke. Onsdag er hans tilstand stabil.

En Falckredder, som tirsdag var involveret i en voldsom færdselsulykke ved Holstebro, er i stabil tilstand.

Det fortæller Lars Even, vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi onsdag middag.

- Man betegner hans tilstand som stabil.

Falckredderen var på vej til at assistere ved en anden bilulykke på motorvejen mellem Holstebro og Herning, da han kørte galt. Det skete på Herningvej ved Nybo Bakke.

Han kom over i den modsatte kørebane, hvor han ramte frontalt ind i to modkørende biler. Dernæst kørte han af vejen, hvor han væltede et træ og ramte direkte ind i et andet vejtræ.

Den anden bil, som Falckredderen ramte, kørte efterfølgende ind i endnu en bil, der var på vej i samme retning som de to andre.

Den ansatte ved Falck blev efterfølgende fløjet til Aarhus, og hans tilstand blev på daværende tidspunkt betegnet som kritisk. Onsdag er hans tilstand stabil.

Hvad årsagen til ulykken er, kan vagtchefen endnu ikke fastslå med sikkerhed, før der er kommet udtalelser fra bilinspektør og hospital.

- Der er en mistanke om, at han måske har fået et ildebefindende, hvilket så har ført til ulykken. Det kan vi dog ikke sige noget endeligt om endnu, siger vagtchef Lars Even.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Aarhus

Bølge af indbrud i fritidshuse: Kan være samme gerningsmænd

Aarhus

Skunk, salgsposer og slagvåben i bilen: Nervøse bilister afsløret

Annonce